HARMONIÓS, MAGNÀNIM, DISTINGIT. AIXÍ ÉS EL NOU TRONAT

Comments off 1407 Views3


Si fa unes setmanes us presentàvem a Tronat, el Blanco, avui arriba a la cartellera vinícola el seu homònim en versió negra. Amb un cupaje de Merlot, Garnacha i Cariñena, el negre de Tronat és un Denominació d’Origen Empordà que s’uneix a la família de vins d’Aribau, en la seva col·laboració amb el Celler Oliveda.

Les varietats que conformen Tronat creixen en finques situades en la parteix nord de l’Alt Empordà, concretament al peu del parc natural de L’Albera. La climatologia de secà característica de la zona dóna com resultat un raïm petit i en un estat immillorable, la verema del qual es fa de manera individual: varietat a varietat.

Llargues maceraciones i fermentació a temperatura controlada li aporten a aquest vi negre el caràcter propi del Empordà. I, per acabar, 12 mesos en roure americà seguits de d’altres en ampolla per aconseguir l’harmonia necessària entre sabor i aroma.

El resultat és un vi ideal per acompanyar carns vermelles, plats de caça o guisats contundents. Un vi amb estructura i complexitat, fins i tot en les aromes, gràcies a la Cariñena. El pas per barrica li proporciona un fons torrefacto i especiado, fent-ho intens i profund en el paladar, afavorint un final persistent.

Siguis de blanc o de negre, Tronat et dóna l’opció de gaudir de dues propostes vinícoles diferents que neixen d’un mateix racó al món, el Empordà, i que són un fidel reflex d’aquest territori vitivinícola tan particular i, com no, tocat per la Tramuntana.

detall_tronat_negre-14-18-43