BACH, UN CELLER AMB MÉS D’UN SEGLE D’HISTÒRIA

Comments off 213 Views0


La història de Bach es remonta a l’any 1915. Va ser llavors quan dos germans, Pere i Ramon Bach i Escopet, gràcies als beneficis obtinguts amb el comerç del cotó, van poder invertir i posar en marxa el seu propi celler al Penedès.

El celler es va començar a aixecar en 1918 i encara avui és un símbol de l’arquitectura vinícola. L’arquitecte José María Sala va visitar les principals zones de producció vinícola d’Itàlia i França buscant inspiració per a la seva obra, per a la qual va acabar optant per l’eclecticisme arquitectònic. Així, la masia uneix les proporcions i el ritme renaixentista de la Toscana amb un aire mediterrani més blanc i assolellat. El pati interior recorda a Andalusia al mateix temps que es difumina entre el classicisme de les columnes i la volta envidrada que el cobreix. A l’interior, les instal·lacions combinen l’elegància aristocràtica amb la colorista ceràmica mediterrània.

Amb la idea de fer destinat a l’envelliment, els germans Bach van fer construir una cava de 95 metres i van instal·lar a l’interior 1.000 bótes de roure. Les seves primeres ampolles van arribar a estar presents a l’Exposició Universal de Barcelona de 1929.

Després de la Guerra Civil, on va morir un dels germans, el Ramon, la bodega va ser venuda. Va passar per les mans de diversos propietaris fins que en 1975 Bach va passar a formar part del grup Codorníu, que ha sabut mantenir l’esperit dels germans Bach: qualitat, originalitat i personalitat en tots els seus vins i caves.

 

Bach Vinya Extríssima Negre

Una de les línies de vins de Bach són els Vinya Extríssima, un nom que és tot un homenatge al passat tèxtil dels germans: ‘extríssim’ és el nom amb el qual es coneixia el cotó de primera qualitat portat des d’Egipte i la India.

El seu Bach Vinya Extríssima Negre és un cupatge elaborat a base de Cabernet, Merlot i Tempranillo d’un intens color vermell brillant. En nas presenta una àmplia gamma de records que van des de fruites com la pruna fins a notes balsàmiques especiades i tocs de cedre.

D’entrada suau i que omple la boca, és un vi equilibrat, càlid, amb tanins suaus i bona persistència. Un negre polivalent que marida amb una gran diversitat de plats, des de verdures i carns rostides fins a peixos com el bacallà i la tonyina, arrossos, embotits o formatges semicurats.