Novetats

Tenim molt per explicar

10 REGALS PER A AMANTS DEL VI

Comments off 51 Views0

Ja és aquí de nou el Nadal, amb els seus torrons, la seva loteria, els seus grans àpats i, és clar, l’estrès dels regals. Però no et preocupis que aquest any et tornarem a donar un cop de mà amb aquest tema o, almenys, intentarem ajudar-te a escollir regal per als winelovers de la família. I, és clar, per a tu, que segur que tu també t’enamores de més d’una d’aquestes propostes. Som-hi!

1- Quadre per a surosUn d’aquests regals per a nostàlgics als quals els agrada col·leccionar records. Amb aquest quadre per a suros podran guardar-los i, a més, exposar-los. Fabricat en fusta i vidre, compta amb una obertura en la part superior per poder introduir els suros.

Continue reading

BODEGA NUVIANA, LA MÉS JOVE DE LA FAMÍLIA CORDORNÍU

Comments off 61 Views0

Bodega Nuviana és una de les bodegues més recents del Grup Codorníu. Està situada a Belver de Cinca (Huesca), en la Finca San Miguel, una finca de 3,4 hectàrees amb unes excel·lents característiques climàtiques i de terroir per al desenvolupament d’unes vinyes de qualitat.

El nom de la bodega, Nuviana, procedeix de la paraula Novellana que, a la vegada, deriva de la paraula llatina Novelliam. Novellana, paraula rescatada del castellà antic, defineix el conjunt d’ocells que acaben de néixer. I això ens porta directament a la finca on està situada la bodega. I és que Finca San Miguel és un important refugi d’aus migratòries que, a més, està a punt de ser declarat Espai Natural d’Alt Interès Ecològic.

Continue reading

UN NOU ‘TRONAT’ DISPOSAT A TORNAR-NOS BOJOS A TOTS

Comments off 90 Views0

Ja està al mercat la nova anyada del nostre vi més boig: Tronat Blanc. Un 100% garnatxa blanca amb Denominació d’Origen Empordà, i elaborat en col·laboració amb els nostres amics del Celler Oliveda.

Aquesta nova edició continua mantenint-se fidel a l’original: fresca, expressiva, perfumada i atrevida. I és que Tronat segueix conservant les seves arrels vinícoles, que es troben en el parc natural de L’Albera, en ple Alt Empordà. Allà on la Tramuntana, quan bufa, bufa fort, deixant tocat a tot el que per allà es trobi. La intensa força del vent, unida la de la pluja, afavoreixen el cultiu de l’agricultura ecològica que es practica en aquestes finques del parc natural. Aquí, les vinyes creixen en petites produccions, garantint la qualitat del raïm així com la seva intensitat.

Continue reading

DIFERÈNCIES ENTRE EL ROURE FRANCÈS I L’AMERICÀ

Comments off 101 Views0

Quan veiem la fitxa de tast d’un vi, és habitual trobar-nos amb la frase “12 mesos de criança en roure francès” o “6 mesos de criança en roure americà”. Alguna vegada us heu preguntat quina és la diferència entre un i l’altre? Per què amb uns vins es fa servir roure francès i en uns altres roure americà?

En realitat, l’elecció d’un o un altre tipus dependrà de l’enòleg del celler i, sobretot, del caràcter que se li vulgui donar al vi. I és que la qualitat de la fusta de les bótes tindrà un paper molt important en l’envelliment del vi. De fet, la seva importància és tan gran com ho és la de la vinya, la varietat de raïm o el cupatge.

Continue reading

BODEGAS LEGARIS. L’EXCEL·LÈNCIA A RIBERA DEL DUERO

Comments off 71 Views0

Bodegas Legaris és sinònim de qualitat i excel·lència. Situada en plena zona productora de la Ribera del Duero, els seus vins són de perfil molt singular gràcies a processos enològics molt cuidats. Vins sòlids i ben estructurats, que presenten aromes complexos i paladars amplis i nets, sempre preservant les aromes afruitades, i conservant les característiques de les diferents varietats.

Les vinyes de Legaris compten amb una superfície total de quasi 100 hectàrees, en la seva major part de tempranillo i cabernet sauvignon. Per completar les seves pròpies vinyes, la bodega realitza una important feina de selecció de raïm entre les millors parcel·les dels proveïdors de la zona.

Continue reading

8 CONSELLS PER SABER MÉS DE VINS

Comments off 97 Views0

Saber més de vi, una d’aquelles assignatures pendents per a molts, i que amb el pas dels anys es va fent més necessari superar. Quan som més joves, el vi no aconsegueix convèncer-nos, però a mesura que anem madurant creix el nostre interès per ell, i plantar-se en una vinoteca, davant totes aquelles ampolles, s’acaba convertint per a molts en una agonia davant la inseguretat que provoca no tenir -o creure que no es tenen- coneixements suficients per escollir un vi.

Però, en realitat, és molt més senzill del que pot semblar. Tan sols s’han de tenir en compte uns quants consells per guanyar una mica de seguretat davant l’elecció. Som-hi!

Continue reading

LA DESCARADA SE’NS HA TORNAT ECOLÒGICA

Comments off 136 Views0

La nostra estimada Descarada continua donant-nos moltes alegries. Portar-la a un sopar o dinar és sempre garantia d’èxit. I ara, per continuar sumant punts, se’ns ha tornat ecològica.

Sí, la nova anyada ha arribat al mercat amb la certificació de producte ecològic sota el braç. I que ens garanteix aquesta certificació? Doncs que el cultiu de les vinyes de les quals s’ha obtingut el raïm per fer aquesta nova anyada prové de cultius d’agricultura ecològica, és a dir, que han estat abonats amb fertilitzants orgànics naturals, especialment d’origen vegetal.

I com afecta això a la nostra Descarada? Doncs la fa més compromesa amb el medi ambient que, en els temps que vivim, no està de més. A banda d’això, el seu sabor i estil continuant sent els mateixos. Un vi blanc jove, floral i fresc a base de moscat, sauvignon blanc i gewürztraminer. El predomini del moscat, varietat fresca per excel·lència, l’imprimeix tot el caràcter, fent de La Descarada un vi divertit, únic i difícil d’oblidar. Un vi ideal per brindar amb els amics en qualsevol trobada que impliqui una celebració.

Per als que preferiu una definició més tècnica, La Descarada és un vi sec en boca, d’acidesa alta, cos mig, amb l’alcohol ben integrat, i d’un intens sabor, destacant la fruita verda i uns tocs florals. En nas presenta una condició neta, d’intensitat alta i aroma a fruita verda. Un vi amb una intensa olor a primavera, i a on trobem tocs de poma, litxi i flor de cirerer, amb un toc final herbaci d’espígol.

Tots aquests trets es mantenen intactes en la nova anyada de la nostra Descarada que, ara, a més, ens garanteix que prové de cultius respectuosos amb el medi ambient.

5 RESTAURANTS PER TASTAR ‘QUE SÍ!’

Comments off 202 Views0

El cap de setmana ja és aquí, amb tot el que això implica: més hores de som, més temps lliure i més ganes de sortir amb els amics. I, a més, aquest cap de setmana tenim garantit el bon temps, què més volem?

Com sabeu, per aquí ens agrada molt recomanar-vos llocs on podreu tastar els nostres vins. Aquesta vegada ens quedem per Barcelona per convidar-vos que tasteu el nostre gran DOQ Priorat, Que sí! Preparats? Som-hi amb la llista!

Restaurante La Collita (Ramon Turró, 19)

Situat al barri de Poblenou, La Collita ofereix als seus comensals menjars mediterranis i de fusió, amb una base fonamental: productes de qualitat, frescos i de temporada. Un tipus de cuina que fomenta el consum dels productes locals i de km0, en combinació amb les millors carns d’au procedents dels EUA, Japó o l’Àfrica. La seva extensa carta de vins, a on trobaràs, és clar, el nostre negre Que Sí! és un altre dels atractius d’aquest restaurant de tracte proper i sense presses.

Continue reading

6 CONSELLS PER EMMAGATZEMAR EL VI A CASA EN LES MILLORS CONDICIONS

Comments off 133 Views0

A tots ens agrada tenir la nostra pròpia bodega a casa, i presumir quan venen els amics a sopar dels molts -i bons- vins que tenim. Però de poc serveix que ens treballem la bodega si no tenim en compte una sèrie d’aspectes per assegurar-nos que els vins es conserven de la millor manera possible.

Com la majoria no disposem d’una petita cava a casa perquè els nostres vins descansin com a reis, et donarem uns quants consells perquè, encara que sigui al saló, les teves ampolles es mantinguin en perfecte estat de conservació i servei.

  • La foscor mana

Els vins han d’estar allunyats de la llum, sigui la llum solar directa o la d’un fluorescent. Els rajos UV poden fer malbé el vi, per això molts s’embotellen directament en ampolles fosques, ja que d’aquesta manera estan millor protegits. També han d’estar allunyats de fortes olors, ja que el suro es pot impregnar d’aquestes olors i espatllar el vi, raó per la qual és important una bona ventilació.

Continue reading

BODEGAS LA VAL. ELABORACIÓ TRADICIONAL COMBINADA AMB L’ÚLTIMA TECNOLOGIA

Comments off 163 Views0

Bodegas La Val, situada a la població pontevedresa de Salvaterra de Miño, és una de les marques pioneres de la Denominació d’Origen Rías Baixas. Nascuda en 1985, va estar situada originàriament a la vora del riu Miño, al municipi de O Rosal, per traslladar-se en 2003 a l’actual finca, permetent així modernitzar la bodega i continuar amb el seu objectiu de consolidació i creixements sostenible.

Un dels fets diferencials que caracteritza a La Val és que va ser una de les primeres bodegues a apostar per l’autoabastament, gràcies al cultiu del raïm en les seves pròpies vinyes. Actualment compta amb quatre vinyes que ocupen més de 60 hectàrees de terrenys, repartides en quatre finques ubicades als municipis de Salvaterra de Miño (Arentei i Porto), As Neves (Taboexa) i Tui (Pexeguerio). En elles s’elaboren les quasi 500.000 ampolles que surten de la bodega cada any, vins de qualitat elaborats de manera tradicional però combinada amb l’última tecnologia disponible en el mercat.

Continue reading