Novetats

Tenim molt per explicar

5 CELLERS PER VISITAR AQUESTES FESTES

Comments off 91 Views0

El Nadal acostuma a ser una festa per passar en família. Però qui més qui menys necessita algun moment de desconnexió entre àpat i àpat familiar. Una bona alternativa per sortir de casa pot ser apropar-se a un d’aquests cellers que fa temps que tenim ganes de visitar i no trobem el moment.

Aquí us deixem 5 opcions amb parada a la Comunitat de Madrid, La Rioja, Mallorca, Navarra o Barcelona.

Can Roda, Santa Maria de Martorelles, Barcelona

Un celler centenari i familiar emparat sota la Denominació d’Origen Alella, i amb vins procedents de vinyes octogenàries. Situat en un paratge natural privilegiat com és el Parc Natural de la Serralada de Marina, la seva proximitat a la capital catalana la converteixen en una alternativa més que factible per a aquests dies.

Continue reading

10 REGALS ORIGINALS PER A AFICIONATS AL VI

Comments off 112 Views0

Un any més, ja és aquí de nou el Nadal. I un any més, també, les preses i l’estrès pels regals. Cada dia resulta més difícil fer regals perquè tothom té de tot. Però sempre hi ha detalls originals que poden donar-te un cop de mà a l’hora de fer un regal a un company de feina, la teva cosina, aquesta amiga a qui agrada tant el vi o el teu cunyat. Un any més, intentarem donar-te un cop de mà amb la dura tasca de buscar el regal perfecte per Internet. Aquí van 10 propostes originals per a aficionats al vi.

Fundes d’ampolles per tastos a cegues

No hi ha aficionat al vi que es presti que no gaudeixi de tant en tant amb un tast a cegues per demostrar quant ha après sobre vi en el seu darrer curs de tast i, de pas, “enfrontar-se” amb els amics. Un joc divertit per amenitzar un sopar en grup.
Continue reading

BODEGA SIERRA NORTE, UNA APOSTA FERME PER LES VARIETATS MEDITERRÀNIES

Comments off 111 Views0

Fundada en 1999, Bodega Sierra Norte té darrere, en realitat, la història de tres generacions familiars. El celler naixia lligat a una comarca, la d’Utiel-Requena, però les seves àrees de cultiu s’han anat estenent a altres zones properes com Albacete o Múrcia.

Actualment el celler compta amb una superfície de vinya de 340 hectàrees, que es reparteixen entre Camporrobles (València), La Roda (Albacete), Jumilla (Múrcia) i El Piós (Alacant), elaborant així vins que s’emmarquen en 5 denominacions d’origen: Utiel-Requena, Valencia, Alicante, Jumilla i Vinos de la Tierra de Castilla.

Continue reading

NOUS RESTAURANTS AMB ESTRELLA MICHELIN ON GAUDIR DE LA BONA GASTRONOMIA I EL BON VI

Comments off 120 Views0

Ahir es va celebrar a Lisboa una nova edició de la gala de presentació de la Guía Michelin i l’entrega de les seves preuades Estrelles.

La nit va ser especialment important per a Dani García, que aconseguia la serva tercera Estrella per a Epónimo (Marbella), i per a Martin Berasategui que es feia amb dues noves Estrelles més; una per a Oria, a Barcelona, i una altra per a eMe Be Garrote, a Donosti, sumant així un total de 10 Estrelles Michelin que el converteixen en el xef més condecorat d’Espanya i el quart del món.

Continue reading

LA IMPORTÀNCIA DELS SÍMBOLS DELS TAPS DE CAVA

Comments off 150 Views0

Segurament molts de vosaltres, en obrir una ampolla de cava us haureu fixat que el tap té uns símbols dibuixats. Però, us heu preguntat alguna vegada què signifiquen?

Una estrella, un rectangle, un cercle o un triangle són les figures que podreu trobar-vos i aquestes fan referència directament al tipus de vi que trobarem a l’ampolla.

Però aquests símbols no són exclusius del cava, sinó dels vins escumosos en general. No oblidem que el cava és el més popular dels vins escumosos però no l’únic.

Continue reading

LAS MORADAS DE SAN MARTÍN, UNA BODEGA QUE HOMENATJA LA LITERATURA

Comments off 132 Views0

Fundada en 1999, Las Moradas de San Martín és una bodega situada en plena Serra de Gredos, allà on la Comunitat de Madrid conflueix amb el nord de Toledo i el sud d’Àvila. Una terra que pel seu clima i els seus sòls especials permet elaborar vins de gran personalitat i qualitat.

La bodega es troba envoltada de vinyes centenàries de Garnatxa. Una extensió de 21 hectàrees a gairebé 900 metres d’altitud  envoltada de pinedes, alzines, ginebres i una gran varietat de plantes aromàtiques. Allà conviuen vinyes velles de Garnatxa amb noves plantacions de la mateixa varietat.

Continue reading

UN MES DE NOVEMBRE PLE D’ACTIVITATS AL VOLTANT DEL VI

Comments off 167 Views0

El mes de novembre acostuma a ser un mes molt mogut en el sector del vi i la gastronomia. Fent una ullada a les agendes de les diferents denominacions d’origen del país és més que suficient per veure com s’aglutinen els actes en el seus calendaris. Feries, jornades gastronòmiques, conferències… Hi ha activitats per a tots els gusto i repartides per tota la geografia.

Catando Somontano, de l’1 al 18 de novembre

Cinquè any consecutiu d’aquesta iniciativa que organitza La Ruta del Vino Somontano i que, al llarg de tres setmanes, permet gaudir de maridatges culturals, cursos de tast, rutes de tapes… en els quals participen 18 restaurants i 14 bodegues.

 

Salón Vinoro, 5 de novembre, Madrid

XIII edició d’aquest saló de vins destinat al públic professional, i on es poden tastar els vins millor valorats en concursos oficials del darrer any. La trobada se celebra a l’Hotel Miguel Ángel 5* by BlueBay de Madrid i, a més, hi haurà tot un programa d’activitats i actes paral·lels al showroom.

Continue reading

QUINES TENDÈNCIES S’IMPOSARAN EN EL MÓN DEL VI FINS AL 2020?

Comments off 158 Views1

Sopexa, agència internacional de comunicació i màrqueting especialitzada en el sector de l’alimentació i les begudes, acaba de presentar les conclusions de la Wine Trade Monitor 2018, l’informe que l’agència realitza cada any a partir d’enquestes fetes a professionals del món del vi, i que intentar posar les bases del que seran les tendències del sector en els propers anys.

L’informe d’aquest any s’ha centrat en sis països: Bèlgica, Canadà, la Xina, els Estats Units, Hong Kong i el Japó. I entre els professionals d’aquests països, a la pregunta de què vins són els més valorats, la resposta torna a ser els vins francesos, seguits cada vegada més de prop pels vins italians i els espanyols, amb un 71%. Pel que fa a vendes, per al 30% dels enquestats, els vins espanyols estaran al Top 3 d’aquí a 2020.

Continue reading

DESMUNTANT MITES SOBRE EL VI

Comments off 203 Views0

Tots els hem sentit algun cop: el vi negre a temperatura ambient, els vins blancs només mariden amb el peix, els vins negres milloren amb el temps…

Sense dubte, s’han convertit en sentències que tots assumim com a certes per reiteració però, que hi ha de cert en elles? Doncs la veritat és que ben poc. De fet, desmuntem algunes d’aquestes falses veritats:

  • El vi negre s’ha de servir a temperatura ambient i el cava molt fred 

L’expressió ‘temperatura ambient’ té el seu origen fa segles, concretament en els castells francesos on, òbviament, la temperatura era bastant més fresca que la que actualment podem trobar a qualsevol pis, que el norma és que superi els 20º. Dit això, lògicament, el vi negre no s’ha de servir mai a més de 20º. La seva temperatura adequada rondaria els 16º. Pel que fa al cava o altres escumosos, es deuen servir entre els 5º i els 8º, ja que si la temperatura és inferior perdrà totes les seves aromes. I el vi blanc, el mateix: els 8º és la temperatura ideal.

Continue reading

LA BODEGA RIOJANA FINCA VALPIEDRA, CANDIDATA A PATRIMONI DE LA HUMANITAT

Comments off 354 Views0

La Rioja, País Basc i Navarra uneixen les seves forces per presentar una candidatura conjunta perquè la imatge de les seves vinyes a la tardor sigui considerada Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO.

Finca Valpiedra, la bodega de Familia Martínez Bujanda, forma part del grup de bodegues que esperen que les seves vinyes siguin reconegudes amb aquest guardó sota la candidatura ‘Paisatge cultural del vi i la vinya de La Rioja i Rioja Alabesa’.

Continue reading