Novetats

Tenim molt per explicar

musugorri

‘SOPAR SOTA ELS FOCS’ AMB ‘I TANT’ I MUSUGORRI A TARRAGONA

Comments off 68 Views0

Dimarts 27 arrenca a Tarragona la vuitena edició de Sopar sota els focs, una iniciativa que organitza l’Associació de Restaurants de la Part Alta (ARPA) de Tarragona, i que permet gaudir d’una manera única del Concurs Internacional de Focs d’Artifici Ciutat de Tarragona mentre es degusta un sopar elaborat per alguns dels millors restaurants que formen part de l’associació.

El passeig de les Palmeres de Tarragona serà novament el punt de trobada d’aquesta setmana gastronòmica que s’allargarà fins dissabte 1 de juliol, i que permetrà als assistents degustar, per tan sols 5€ el plat, fins a 32 excel·lents propostes gastronòmiques dels 6 restaurants que hi participen enguany: El Llagut, Entrecopes, Frida, Punt i Apart, Quim Quima i Racó de lAbat.

Continue reading

botellas-vino-aribau

QUANT DURA UNA AMPOLLA DE VI OBERTA?

Comments off 68 Views0

Segur que més d’un s’haurà trobat en aquesta situació: et ve de gust prendre’t una copa de vi, però no tens cap ampolla oberta. Obrir-ne una només per una copa? I després què? Fins quan es quedarà oberta a la nevera?

Davant d’aquesta situació, sempre ens assalten els mateixos dubtes: quant temps aguanta un vi en bones condicions un cop obert, si s’ha de guardar o no a la nevera, si s’ha de tancar amb el seu suro…

Per anar aclarint dubtes, fem una mica de divulgació. Un vi, un cop obert, comença ja a deteriorar-se. Però, què és exactament el que fa que el vi perdi qualitats? La causa principal és l’oxigen. Quan obrim una ampolla de vi, l’oxigen entra en contacte amb el vi i a partir d’aquest moment comença el que es denomina ‘procés d’oxidació del vi’, una reacció química que fa que el vi vagi perdent sabor, aroma i, en definitiva, qualitat.

Continue reading

xic-vermell-2016-torello-mata-aribau

XIC VERMELL, EL NOU ROSAT D’AGUSTÍ TORELLÓ MATA

Comments off 199 Views0

El celler Agustí Torelló Mata acaba de presentar un nou vi a base de Xarel·lo Vermell, una de les varietats més antigues i tradicionals del Penedès, i que ha començat a recuperar-se als darrers anys. Es tracta de Xic Vermell, un vi diferent i amb personalitat pròpia, però amb un clar arrelament al territori natural que defineix l’origen dels vins i caves de Torelló Mata, el Penedès.

Durant els darrers 5 anys, a Agustí Torelló Mata han estat treballant amb aquesta varietat autòctona, el Xarel·lo Vermell, que es caracteritza per tenir un gra rodó i gros, de pell gruixuda i d’un color rosat molt particular.

Continue reading

musugorri-donativo-aribau-04

‘MUSUGORRI’, LA FELICITAT EN UN DONATIU

Comments off 146 Views1

Aquesta setmana és molt especial per a tots els que formem part de l’equip d’Aribau. I la raó no és per menys: el nostre projecte Musugorri ha fet entrega del seu primer donatiu, raó per la qual va néixer i que ens ha fet créixer a tots amb ell.

Per a aquells que no conegueu el projecte, Musugorri és un vermut que va néixer amb un fi solidari: ajudar a totes aquelles associacions de familiars lligades a l’Hospital de Sant Joan de Déu de Barcelona que treballen per aconseguir fons que els permetin investigar en la lluita contra el càncer infantil.

Per a nosaltres, Musugorri és molt més que un vermut. Musugorri és il·lusió i és entusiasme. És col·laboració, solidaritat i ajuda. És donar suport a aquells que no ho necessitin, com és el cas de l’Associació contra el Rabdomiosarcoma, que ha estat la primera a rebre aquest donatiu de 2.000€ que esperem que serveixi per omplir d’il·lusió i optimisme a tots aquells que formen part de l’associació, començant per la Laura Abella, la fundadora, qui un dia va veure com la seva petita Cristina se n’anava per la falta d’estudis sobre la recaiguda del càncer Rabdomiosarcoma. Laura va decidir en aquell moment crear la fundació perquè cap altre nen hagués de passar pel que va passar la seva, i des de llavors, l’any 2015, no ha parat ni un sol dia de buscar ajuda per a la seva fundació.

Per a tots els que formem part d’Aribau és un orgull lligar-nos amb la Laura i la seva associació, i poder posar el nostre granet de sorra perquè una lluita com la seva, tan dura i a la vegada tan plena de vitalitat, arriba el més lluny possible.

I encara amb el somriure a la boca i el cor ple d’emocions, ens posem mans a l’obra perquè el projecte continuï el seu camí, i l’any vinent puguem tornar a fer entrega d’un altre donatiu. 2018 serà l’any en què unirem esforços al de l’Associació Or, que lluita per millorar els tractaments i les diagnosis a través de la investigació de la Histiocitosi a les cèl·lules de Langerhans, així com d’altres malalties poc habituals lligades al càncer infantil. Fernando Gotz i Daniela Sammarruco, pares del petit gran valent Eyal, i Marta Formoso, són els fundadors d’aquesta associació que treballa per recaptar fons i perquè totes les famílies que caminen al seu costat, lluitant per la cura d’aquesta malaltia, tinguin suport i un lloc a on recórrer quan més ho necessitin.

Esperem que la nostra petita ajuda els pugui servir de molt a tots aquells que es deixen la pell per causes com aquestes. Ells, els nens i les famílies, s’ho mereixen tot, i des d’Aribau no el deixarem anar. Des d’aquí us animem perquè tots aquells que pugueu, els ajudeu en la mida de les vostres possibilitats, perquè no hi ha res que faci més feliç que saber que contribueixes a fer que un nen pugui viure la vida que mereix. Sense dubte, a Aribau, avui som una mica més feliços.

A les imatges, d’esquerra a dreta, Laura Abella, Associació contra el Rabdomiosarcoma; Maribel Martín, creadora del projecte Musugorri; Emma Perrier, Obra Social i Infància Sant Joan de Déu; Mariana González, administradora d’Aribau; i Fernando Gotz, responsable de l’Associació Or. 

itant-garnatxa-rosado-aribau

ENS POSEM MARINERS PER TASTAR ‘I TANT ROSAT’

Comments off 91 Views0

L’estiu ja és aquí. És un fet constatable. I més enllà dels maldecaps propis de la calor, són dies que ve de gust apropar-se al mar i menjar-se un bon arròs acompanyat amb un bon vi fresquet.

Els rosats, que també estan en plena expansió, són una alternativa als blancs que no està gens malament. Així doncs, com aquest cap de setmana tot indica que serà de platja, us localitzem quatre locals de la costa catalana perquè pugueu gaudir d’I Tant Rosat.

Continue reading

sopar-cuina-la-descarada-aribau-08

LA DESCARADA MARIDA EL SOPAR DEDICAT A LA MOIXINA AL CICLE ‘ELS OBLIDATS’

Comments off 342 Views0

El Museu Marítim de Barcelona, juntament amb Cap a Mar (una petita empresa de Barcelona dedicada a la pesca de qualitat i de proximitat) i la revista Cuinavan posar en marxa el passat mes de març un cicle de sopars mariners sota el títol Els Oblidats.

L’objectiu d’aquests sopars és reivindicar el valor culinari de peixos poc coneguts. Cada sopar té com a protagonista un tipus de peix que pot trobar-se al nostre litoral però que, per diverses raons (no sabem cuinar-los, tenen moltes espines, estan infravalorats…), no arriben ni als mercats ni a les nostres taules.

Continue reading

pagos-del-moncayo-aribau-04

PAGOS DEL MONCAYO, UNA BODEGA SOSTENIBLE EN CAMPO DE BORJA

Comments off 129 Views0

La bodega Pagos del Moncayo, que pertany a la Denominació d’Origen Campo de Borja, està situada als peus de la Serra del Moncayo (Aragó), una de les zones amb major diversitat en ecosistemes d’Europa.

Es tracta d’una bodega jove -compta amb 10 anys d’història- i que ja des del seu naixement va optar per una producció artesanal. Tota la feina a les vinyes, des de la poda fins a la verema, es realitza de manera manual. Han recuperat també la pràctica tradicional del trepitjat del raïm, una tècnica que ha demostrat ser més eficaç per aconseguir extreure tot el potencial qualitatiu del raïm. Aquesta feina artesanal és la que fa que Prados, els vins de la bodega, conservin tot el sabor d’aquesta terra.

Continue reading

itant-garnatxa-negra-aribau

‘I TANT’, UN VI FRUIT DE LA GARNATXA NEGRA DEL MONTSANT

Comments off 157 Views1

De la família de I Tant Vins ja us hem parlat, tant del blanc com del rosat. Així doncs, ha arribat el torn d’I Tant, a seques. Un vi negre fruit de l’estupenda Garnatxa negra del Montsant, en la província de Tarragona.

La Garnatxa negra ha estat una d’aquestes varietats poc apreciades durant molt de tempss. No era considerada una varietat suficientment elegant, amb la qual cosa quedava relegada als vins a doll. Afortunadament els temps canvien, i avui en dia la Garnatxa ocupa el lloc que es mereix. I és que els vins negres elaborats a base de Garnatxa són vins molt afruitats, especiats i saborosos, amb cos i personalitat.

La Garnatxa negra amb la qual s’elabora I Tant creix als terrers argilencs dels Montsant, concretament en vinyes situades a la zona sud d’aquesta Denominació d’Origen. Aquesta situació geogràfica els garanteix les hores de sol necessàries per aconseguir el punt de maduració més òptim.

I Tant és un vi que presentar un color granat intens, amb certs tons violacis que es donen una idea de la vida d’aquest criança. Si provem d’olorar-lo, notarem una explosió aromàtica de fruits vermells, molt típics de la Garnatxa, així com uns tocs anisats que recorden al fonoll, una planta típica del sotabosc mediterrani.

Un cop en boca, el vi és afruitat, amb predomini de fruita vermella i una entrada suau i neta. És un vi amb certa dosi de cremositat que transmet aquesta sensació de plenitud que el fa rodó en boca.

I si parlem de maridatges, doncs el cert és que els vins elaborats a base de Garnatxa negra resulten ser vins bastant versàtils i per tant ens garanteixen un maridatge perfecte amb una gran quantitat de plats. Però per centrar-nos en uns quants, el binomi perfecte seria, és clar, amb la carn. Des d’un corder rostit fins a carns blanques amb salses potents, estofats… I ara que ja s’apropa el bon temps, I Tant és perfecte per maridar-lo amb carns vermelles a la barbacoa. Per a aquells que no siguin molt carnívors, els formatges i els arrossos són també una bona alternativa de maridatge.

Però si tu el que vols és innovar i posar-te internacional, prova d’acompanyar un bon sopar indi o àrab amb una copa d’I Tant. Segur que no et defraudarà. Salut!

enate-aribau

ENATE, VI I ART

Comments off 245 Views0

Bodegas Enate naixia el 1992 amb un propòsit clar: maridar enologia i art contemporani. Així com és impensable l’existència d’un celler sense vi, per als creadors d’Enate, l’art era l’essència mateixa de la seva identitat, i així ho vam plasmar en el seu projecte.

Avui dia, Enate és celler i museu. Amb més de 100 obres d’art originals de reconeguts pintors, és una de les pinacoteques més importants d’Espanya d’Art Contemporani, a més de ser única en la seva proposta d’art i vi. El celler és, en certa manera, un pont físic entre l’art de les vinyes i l’art de l’home.

Continue reading

vino-aribau

5 CONCEPTES QUE ET FARAN PASSAR PER SER UN EXPERT EN VINS (II PART)

Comments off 215 Views0

Fa unes setmanes parlàvem d’alguns d’aquells conceptes que convé conèixer sobre el món del vi per fer un pas endavant i aconseguir el títol d”Entès’, almenys entre els teus amics.

En aquell moment us parlàvem de termes com anyada o coupage, a més d’explicar-vos les diferències entre un vi jove, un criança i un reserva. Avui fem un pas més amb 5 conceptes nous perquè continueu en la vostra carrera cap a la categoria estrella enològica.

Continue reading