Novetats

Tenim molt per explicar

BODEGAS LA VAL. ELABORACIÓ TRADICIONAL COMBINADA AMB L’ÚLTIMA TECNOLOGIA

Comments off 45 Views0

Bodegas La Val, situada a la població pontevedresa de Salvaterra de Miño, és una de les marques pioneres de la Denominació d’Origen Rías Baixas. Nascuda en 1985, va estar situada originàriament a la vora del riu Miño, al municipi de O Rosal, per traslladar-se en 2003 a l’actual finca, permetent així modernitzar la bodega i continuar amb el seu objectiu de consolidació i creixements sostenible.

Un dels fets diferencials que caracteritza a La Val és que va ser una de les primeres bodegues a apostar per l’autoabastament, gràcies al cultiu del raïm en les seves pròpies vinyes. Actualment compta amb quatre vinyes que ocupen més de 60 hectàrees de terrenys, repartides en quatre finques ubicades als municipis de Salvaterra de Miño (Arentei i Porto), As Neves (Taboexa) i Tui (Pexeguerio). En elles s’elaboren les quasi 500.000 ampolles que surten de la bodega cada any, vins de qualitat elaborats de manera tradicional però combinada amb l’última tecnologia disponible en el mercat.

Continue reading

‘MAR SALADA’, 3 VINS I UN CAVA PER A QUALSEVOL MOMENT

Comments off 64 Views0

Mar Salada és una de les nostres famílies vinícoles més completes. Un blanc, un rosat, un negre i un cava. Un vi per a cada ocasió, i aptes per a tots els gustos.

Mar Salada Blanc és un vi jove elaborat a base de macabeu i garnatxa blanca. Ideal per a l’aperitiu, presenta un atractiu color groc pàl·lid verdós, amb tons allimonats. En la seva intensa olor afruitada destaquen els tocs de fruita blanca amb un lleuger fons cítric. Equilibrat i fresc en el paladar, serà l’acompanyant perfecte per a peixos, mariscos o formatges suaus.

Continue reading

UNO’2011, EL BLANC AMB CRIANÇA DE BODEGAS ENATE

Comments off 134 Views0

Uno2011 és, en paraules del seu elaborador, “un vi blanc original, dissenyat a peu de vinya i elaborat segons una exclusiva vinificació a la carta. Gran i de llarg recorregut”.

I és que a Enate les coses es fan amb el màxim afecte, des del vi fins a l’etiqueta que vestirà la seva ampolla. Però comencem parlant de l’interior. Uno2011 és un chardonnay amb criança, fermentat en bóta nova de roure francès. La criança del vi es porta a terme sobre lies, ajustant els nivells perquè l’impacte de la bóta no mati el caràcter del chardonnay.

El procés d’embotellament es porta a terme seguint els principis de l’enologia menys intervencionista, aquella que advoca per deixar que el vi segueixi el seu procés natural. Així, el vi no és clarificat ni estabilitzat, raó per la qual és possible que puguin aparèixer alguns sediments al fons de l’ampolla.

Continue reading

IN MEMORIAM

Comments off 720 Views1

La família ARIBAU està de dol.

Ens ha deixat el nostre company Jordi Gracia. Va pujar al tren sense tornada al qual tots estem destinats en aquesta vida.

Va partir del nostre costat el passat dia 11 de Setembre, com fent l’ullet, com per deixar ben clar quant estimava la seva terra. A partir d’ara, la celebració de la Diada tindrà per a nosaltres un doble sentit, un cert sabor agredolç.

A tots aquells que ens esteu fent arribar les vostres condolences, gestos d’afecte i de suport, sapigueu que les vostres paraules d’alè ens ajuden, ens reconforten i ens animen a seguir endavant. En nom de tota la família ARIBAU, moltes gràcies.

Quan pensem en el Jordi, una de les primeres paraules que ens venen a la ment és INCONDICIONAL. Des del primer minut. Des del primer segon! Pel que calgués i quan calgués. Es podria dir que tenia vocació de servir de pilar de suport a tots els que l’envoltaven. I en ARIBAU no som excepció. Sabia de tot. El seu gran currículum mostrava una formació acadèmica admirable per extensa i profunda. Dominava infinitat d’assumptes i temes, trobava solucions… Ha estat un veritable luxe poder comptar amb un col·laborador professional del seu calibre.

I per si l’aspecte professional fos poc, el temps compartir va acabar convertint la nostra relació amb ell en una forta i profunda amistat. Esdeveniments, celebracions, molts migdies de menú o “bocata”, projectes de futur, llargues converses, moments compartits. La seva família, el camí de Santiago, el Reiki, espiritualitat, pel·lícules, llibres… Amistosament li dèiem “Tío Gilito”, i els dies de liquidació de cobraments feia honor al seu sobrenom contant bitllets que després ordenava meticulosament abans de portar-los a ingressar al banc, en polits paquets, i amb tots el bitllets presentats en el mateix sentit.

Una altra paraula per descriure a Jordi és sense dubte BO. Bona persona. Bondat d’aquella que es tradueix en honestedat sense renúncia, en disponibilitat permanent, en emocions a flor de pell, en mirada clara i abraçada segura, en fidelitat a prova de bombes.

Jordi coneixia bé la fragilitat de la vida. “La vida et pot canviar en una collonésima de segon”, acostumava a dir. I vaja si ens ho ha demostrat! De la nit al dia ens ha canviat el nostre món. Ara ja tot té un gust diferent. I al mateix temps ens ha tornat a recordar com diferenciar l’important del superflu. A valorar cada minut, cada preciós minut que passem amb les persones que ens envolten.

Si ara comencéssim a lamentar-nos per no haver-lo apreciat suficientment en vida, mentiríem. Per fortuna sempre vam ser molt conscients del privilegi que suposava poder comptar amb la seva presència i la seva ajuda. Compartim la sensació de buit i orfandat amb tots aquells que l’han conegut i han tingut la immensa fortuna de compartir un espai de vida amb ell.

Però se’n va anar. Diuen que morir és com mudar-se, però a una casa encara més bella que aquesta. Nosaltres, des d’aquí, volem desitjar-li a Jordi BON CAMÍ. Sabem que reconeixerà la frase perquè l’haurà escoltat i pronunciat centenars de vegades en els seus recorreguts fins a Santiago.

També volem donar-li les GRÀCIES. Sentides des del més profund de l’ànima. La gratitud, com tots els sentiments nobles, no té fronteres. Confiem que Jordi, allà on sigui, pugui percebre-la.

Bon Camí, Jordi. Desplega les teves noves ales i navega tranquil. Sabrem mantenir el pavelló ben alt. No només ens has deixat tot en ordre, sinó que sabem que des de la teva nova llar ens continues ajudant. No et defraudarem. Bon Camí, Jordi.

Gràcies Jordi. El teu exemple i la teva saviesa ens fa millors. El teu record ens acompanyarà sempre. Gràcies Jordi, i fins a sempre.

Descansa en pau.

Mariana González

CELLERS SCALA DEI: LA VIVA HISTÒRIA DELS VINS DEL PRIORAT

Comments off 110 Views0

Fa centenars d’anys que es conrea la vinya en algunes de les finques que conformen els Cellers Scala Dei. Fundats per les famílies que al llarg del 1840 es van fer amb la Cartoixa de Scala Dei, considerada la primera cartoixa de la Península Ibèrica i construïda pels monjos de l’Ordre de la Cartoixa al segle XII, aquests cellers poden ser considerats història viva del vi del Priorat. D’aquí van sortir les primeres ampolles de vi Priorat, l’any 1878, cap a l’Exposició Universal de París, a on van aconseguir la seva primera medalla d’or, que repetirien 10 anys després, a l’Exposició Universal de Barcelona (1888).

L’origen de Cellers Scala Dei es troba a la Societat Agrícola La Unió, una societat fundada en 1844 per impulsar el conreu de la vinya a les terres que envoltaven la cartoixa, després de la desamortització portada a terme per Mendizábal en 1835, que fa ver fugir als monjos, i va acabar amb saquejos a la cartoixa i la seva pràctica destrucció.

Continue reading

‘SALTIMBANQUI’: L’ALEGRIA SEU A TAULA

Comments off 142 Views0

Saltimbanqui és un d’aquells projectes que aconsegueixen arrancar-te un somriure gairebé des del minut 0 en què comencen a gestar-se.

Era l’any 2007, i entre els que formàvem part de l’equip d’Aribau ja feia temps que rondava la idea de crear un vi que, no només s’ajustés als criteris de qualitat i estil innovador de l’empresa, sinó que, a més, fos un fidel reflex del nostre esperit.

El primer pas va ser buscar la matèria primera: el vi. Volíem un vi blanc, així que vam anar a recorrer bodegues de la Denominació d’Origen Rueda en la recerca del millor producte. Després de molt tastar, l’equip va decidir, gairebé per unanimitat, que el nostre vi vindria de les bodegues de Javier Sanz, un especialista en blancs de la varietat Verdejo.

Continue reading

3 VINS I UN CAVA PER AL PENÚLTIM SOPAR DE L’ESTIU

Comments off 117 Views0

Sí, ja sabem que, vist així, sona bastant dur. Però el cert és que l’agost s’acaba i, amb ell, les vacances per a la gran majoria. Han estat llargs dies de converses davant el mar, riures i bons dinars. I per això, l’estiu mereix ser acomiadat com cal, amb un bon peix a la graella, uns musclos, unes ostres… el menú el deixem en les teves mans, però amb els vins, això sí, et donem un cop de mà!

D’entrada, i per acomiadar el mes i l’estiu -encara que tècnicament no acabi fins a finals de setembre- et proposem una sèrie de vins blancs per maridar el sopar i brindar perquè la vida ens segueixi donant molts i bons moments per celebrar.

Continue reading

NO TINC POR!

Comments off 120 Views1

El mes d’agost és per a quasi tothom, i gairebé sempre, sinònim de vacances. Aquest any, tanmateix, el mes d’agost ens haurà deixat un regust amarg i trist amb els tràgics esdeveniments a Barcelona i Cambrils. I paradògicament, al mateix temps, també ens deixa marge per a l’esperança i calor al cor, gràcies a les infinites mostres de solidaritat i bona voluntat demostrades pels nostres conciutadans de Barcelona i del món sencer. Això, juntament amb l’excel·lent labor de les nostres forces de seguretat, ens està permetent passar pàgina amb dignitat, el cap ben alt i la determinació de seguir endavant amb confiança en un futur millor per a la humanitat.

La VIDA, doncs, segueix. Amb majúscules. Més que mai toca apreciar l’instant, agrair la nostra presència aquí i ara, compartir amb els nostres éssers estimats, celebrar cada senzill detall, intentar que la nostra existència porti alegria a aquells que ens envolten. Sense oblidar, sense banalitzar, sinó amb consciència que aquesta alegria és per si mateixa motiu suficient per continuar endavant amb gratitud.

Des d’ARIBAU seguirem treballant en allò que és la nostra especialitat: ajudar-te a escollir un bon vi per als teus moments especials, desitjant-te que ho gaudeixis amb moderació, alegria i gratitud.

Mariana González
Administradora ARIBAU

SABÓ AL VI NEGRE, UN TRUC DE BELLESA FRUIT DE L’APROFITAMENT

Comments off 203 Views0

Obrim un negre perquè ens ve de gust una copa de vi, potser els dies següents ens prendrem alguna copa més, però és possible que ens quedi l’ampolla mig plena. Què fem? Llençar-lo? Ni parlar-ne!

El vi es manté en bon estat durant uns dies, però no podem allargar-ho molt més. Al post de fa un parell de mesos us explicàvem quant dura una ampolla de vi oberta. En el cas del negre amb l’ampolla ben tapada, en un lloc fresc i en posició horitzontal, no ens durarà en bones condicions més d’una setmana. Llavors ens preguntem … Què podem fer amb el vi que ens sobra?

Continue reading

ENS SUBMERGIM EN EL MÓN DEL CÒCTEL AMB ‘KARIBEÑO’!

Comments off 267 Views0

Amb la calor de l’estiu ve de gust una beguda refrescant, diferent i amb molta fruita. Un mojito, una pinya colada o un sex on the beach són begudes ideals per apaivagar la calor i sentir-nos de vacances, però … Sabem exactament com elaborar-los?

Perquè pugueu convertir-vos ràpidament en autèntics bàrmans, des d’Aribau us portem Karibeño Cocktails. Aquesta és una marca de Teorey Cocktails&Drinks, empresa consolidada en el sector de la cocteleria professional des de 2008, però els orígens coctelers es remunten a 1984.

Continue reading