Novetats

Tenim molt per explicar

Sabó al vi negre, un truc de bellesa fruit de l’aprofitament

Comments off 29 Views0

Obrim un negre perquè ens ve de gust una copa de vi, potser els dies següents ens prendrem alguna copa més, però és possible que ens quedi l’ampolla mig plena. Què fem? Llençar-lo? Ni parlar-ne!

El vi es manté en bon estat durant uns dies, però no podem allargar-ho molt més. Al post de fa un parell de mesos us explicàvem quant dura una ampolla de vi oberta. En el cas del negre amb l’ampolla ben tapada, en un lloc fresc i en posició horitzontal, no ens durarà en bones condicions més d’una setmana. Llavors ens preguntem … Què podem fer amb el vi que ens sobra?

Un vi negre ens pot servir per cuinar saborosos estofats, salses per acompanyar carn i múltiples receptes boníssimes. El podem congelar en forma de glaçons de gel per anar usant-ho a poc a poc quan ho requereixin els nostres plats. Però a més de ser un gran ingredient gastronòmic, el vi negre pot ser un meravellós ingredient cosmètic.

Encara que a molts els pugui sonar estrany, amb el vi sobrant podem elaborar un sabó artesanal amb propietats antioxidants. El vi és un gran ingredient per a la cosmètica gràcies als polifenols, unes molècules que, tal com apunten alguns experts, posseeixen fins a 50 vegades més gran acció antioxidant que la vitamina E i 30 vegades més que la vitamina C. Aquestes mateixes propietats converteixen el vi en una magnífica eina en la lluita contra l’envelliment de la pell: difumina les arrugues existents i proporciona elasticitat, joventut i fermesa a la pell.

Com s’elabora?

Hi ha moltes receptes per elaborar sabó amb vi negre, però us aconsellem una de senzilla. Abans de començar haureu d’adquirir els ingredients:

  • 120 grams d’oli de coco ja fos al bany maria
  • 30 cm3 d’oli de castor
  • 90 cm3 d’oli d’arròs integral
  • 175 cm3 d’oli d’oliva
  • 60 grams de mantega de cacau
  • 50 cm3 de vi negre
  • 70 cm3 d’aigua
  • 60 grams d’hidròxid de sodi, també conegut com a sosa càustica

Consell: és molt important la seguretat, així que no feu res si no teniu a mà uns guants i unes ulleres protectores.

El dia anterior a la preparació del sabó, poseu el vi negre dins d’un pot i escalfeu lentament, remenant, per arribar fins al punt previ al bull. Cuineu a aquesta temperatura suau durant 30 minuts, remenant ocasionalment, per poder evaporar el contingut d’alcohol. Quan estigui llest poseu-lo en una safata plana i introduïu-ho al congelador durant tota la nit.

L’endemà, agafeu un recipient alt resistent a la calor i col·loqueu dins el vi negre congelat i l’aigua i remeneu-ho amb una batedora. Quan l’aigua i el vi estiguin integrats haureu d’afegir molt lentament (a culleradetes) l’hidròxid de sodi, i remeneu-ho a consciència fins que es dissolgui completament abans d’afegir la següent culleradeta. Potser no noteu res al principi, però aviat la barreja emetrà calor i es produirà la reacció. Aneu amb compte en aquest punt perquè si no agregueu aquest producte lentament podríeu provocar l’efecte volcà. Ja dissolt, deixeu que refredi novament deixant el contenidor dins d’un bany d’aigua amb gel.

Quan la barreja de vi, aigua i hidròxid de sodi estigui freda, haureu d’abocar els olis i la mantega en una olla d’acer inoxidable, i donar-li calor suau fins que tot es fongui i s’integri. Retireu de la calor i deixeu refredar fins als 30 – 35 ° C, aproximadament. En aquest moment haureu d’unir les dues mescles. Agregueu lentament la barreja de vi amb la barreja d’olis, mentre bateu amb una liquadora d’immersió fins a obtenir una crema opaca, brillant i uniforme (no us preocupeu per l’aroma que produirà: desapareixerà en algunes hores).

Arribats a aquest punt només us quedarà abocar la barreja en motlles fàcils de treure del motlle, i deixar reposar durant 24 hores. Un cop desemmotllat és recomanable que col·loqueu les pastilles de sabó entre dues capes de paper encerat, i deixeu curar aquest saludable sabó de vi negre casolà durant 5 o 6 setmanes abans d’usar, regalar o vendre.

Ens submergim en el món del còctel amb Karibeño!

Comments off 96 Views0

Amb la calor de l’estiu ve de gust una beguda refrescant, diferent i amb molta fruita. Un mojito, una pinya colada o un sex on the beach són begudes ideals per apaivagar la calor i sentir-nos de vacances, però … Sabem exactament com elaborar-los?

Perquè pugueu convertir-vos ràpidament en autèntics bàrmans, des d’Aribau us portem Karibeño Cocktails. Aquesta és una marca de Teorey Cocktails&Drinks, empresa consolidada en el sector de la cocteleria professional des de 2008, però els orígens coctelers es remunten a 1984.

Karibeño ofereix una àmplia gamma de còctels de composició natural, alta qualitat, i receptes originals, llestos per prendre! I per si fos poc, amb deliciosos sabors en cada una les tres línies de còctels que a partir d’ara posa Aribau a la vostra disposició:

Karibeño Cocktails

En una ampolla de 70cl amb forma de coctelera professional de color metal·litzat trobaràs un còctel ja finalitzat i llest per consumir. Sense complicacions! Bé fred, amb una mica de gel pilé en una bonica copa, o directament de l’ampolla amb una palleta. Aquesta beguda amb alcohol (5,5%) és ideal per compartir ja que ofereix 4-5 còctels per ampolla.

 

Karibeño Professional

En una ampolla de 75cl amb forma de coctelera de color rogenc es presenta la base concentrada per diluir i barrejar amb alcohol i aigua gasificada. També tenim la possibilitat de no afegir-hi alcohol per fer còctels 0,0. Aquesta presentació està pensada per a professionals: en hostaleria, o per als que vulguem fer passos més elaborats a casa, coctelera en mà. Amb una sola ampolla aconseguirem elaborar entre 18 i 25 còctels. Facilitat i rendibilitat garantides.

 

Karibeño cocktails BIG SIZE

I per a les grans festes disposem de l’envàs Bag in Box de 3 litres, amb aixeta inclòs per servir fàcilment. Aquesta beguda amb alcohol (14,9%) requereix completar amb la meitat d’aigua gasificada per servir. Com sempre: una copa amb gel picat, una fulla de menta o trossets de fruita per decorar, omplir, i llest! Ofereix uns 50 còctels per envàs! Fàcil, net, pràctic, rendible … i deliciós.

JA ESTÀ DISPONIBLE LA NOVA AMPOLLA DE ‘MUSUGORRI’

Comments off 114 Views0

El nostre vermut Musugorri té molts encants. A més d’estar boníssim, és solidari i compta amb un disseny atractiu que ha rebut una gran acollida des del primer dia. Fins avui, el nostre vermut Musugorri es venia en format Bag in Box, amb l’opció de comprar les nostres precioses ampolles de gres per poder reomplir-les i contribuir així a la sostenibilitat del planeta, a més de la seva faceta col·laborativa.

Des del primer dia, heu sigut molts els que ens heu demanat que comercialitzéssim l’ampolla ja plena. Ara, per fi, la vostra demanda es materialitza: ja estan disponibles els nostres nous envasos de 75cl. Mateix disseny i una mica més de capacitat perquè pugueu emportar-vos a casa el vostre vermut ja embotellat!

Continue reading

AQUEST CAP DE SETMANA, ANEM DE FIRA!

Comments off 79 Views0

Els mesos d’estiu proliferen les fires, les mostres gastronòmiques i, és clar, també les mostres i fires de vins. I a Aribau, ens agrada participar sempre que podem.

Aquest cap de setmana, concretament dissabte dia 29, tindrà lloc a Sant Pol de Mar la Mostra de Vins Catalans, una fira que enguany arriba a la seva 4a edició, i que va néixer amb l’objectiu de fomentar les tradicions i els productes de la terra.

La nostra estimada Descarada i el nostre ben volgut vermut Musugorri seran els nostres ambaixadors en una jornada festiva que arrencarà a les 18h i s’allargarà fins ben entrada la mitjanit. El punt de trobada, un lloc immillorable: l’envelat de la Platja de les Barques, un dels espais amb més encant de Sant Pol de Mar gràcies a la seva privilegiada ubicació davant el mar.

Continue reading

FAMOSOS I VI. UNA COMBINACIÓ DE PEL·LÍCULA

Comments off 49 Views0

El vi està de moda. Cada dia una mica més. I com a tal, som molts els famosos que s’apunten a aquest món, ja sigui comprant vinyes, posant el seu nom a un producte o directament creant els seus propis vins.

Però per a ser justos, hi ha molts que ho porten fent des de fa anys i amb bastant èxit. El cas més sonat és el de Francis Ford Coppola. El famós director nord-americà compta amb una bodega en el Vall de Napa, a California: Francis Ford Coppola Winery. Allà es produeixen més de quaranta tipus de vi, entre els quals destaca la col·lecció Director’s Cut, una sèrie on cada etiqueta és un homenatge a la història del cinema.

Continue reading

‘FRIZZ 5.5º’ I ‘RED SANGRIA’, LES NOVETATS DE BACH

Comments off 77 Views1

Els cellers Bach acaben de llançar al mercat dues noves propostes en forma de frizzante i sangria: Frizz 5.5º i Red Sangria. Tots dos se sumen així a la família de productes de la casa, caracteritzada per una marcada pesonalitat, amb propostes originals i sempre de qualitat.

Considerat un refresc de vi per la seva baixa graduació, Frizz 5.5º és un frizzante de bombolla fina que, servit ben fresquet -es recomana fer-ho entre 4 i 6 graus-, resulta ideal per a aquestes tardes de calor que ens acompanyen. I per als que gaudeixen amb les notes de tast: Frizz 5.5º presenta un color groc de palla pàl·lid. En nas destaquen les intenses notes afruitades, mentre que en boca resulta suau al paladar al temps que xispenjant. El postgust? Delicat i dolç.  Continue reading

‘QUE SÍ!’ UN GRAN NEGRE AMB SEGELL DEL PRIORAT

Comments off 100 Views0

Que Sí! és el darrer els vins de la família d’I Tant Vins, de la qual ja us hem anat parlant les darreres setmanes. Es tracta d’un vi negre elaborat a base de Garnatxa negra i Samsó, dues de les varietats de més tradició vitivinícola d’una de les zones productores amb més solera de Catalunya, la Denominació d’Origen Qualificada Priorat.

Tant la Garnatxa negra com la Samsó procedeixen de vinyes velles que permeten elaborar vins complexos i equilibrats, i amb el característic sabor mineral que proporcionen les vinyes plantades a la Llicorella, un tipus de pedra laminars on els ceps endinsen les seves arrels buscant aigua i nutrients, i que és característica del Priorat.

Continue reading

4 LOCALS PER TASTAR ‘I TANT’ SORTINT DE BARCELONA

Comments off 811 Views0

Ara que ja tenim aquí l’estiu, el que més de gust ve només arribar el cap de setmana és agafar el cotxe i sortir fora de Barcelona per passar el cap de setmana. Com a part fonamental d’aquestes escapades acostuma a ser trobar un bon lloc on dinar, avui us parlem de 4 restaurants molt apropiats per picar alguna cosa rica rica i, a més, brindar amb el nostre I Tant. Som-hi!

Continue reading

‘SOPAR SOTA ELS FOCS’ AMB ‘I TANT’ I MUSUGORRI A TARRAGONA

Comments off 221 Views1

Dimarts 27 arrenca a Tarragona la vuitena edició de Sopar sota els focs, una iniciativa que organitza l’Associació de Restaurants de la Part Alta (ARPA) de Tarragona, i que permet gaudir d’una manera única del Concurs Internacional de Focs d’Artifici Ciutat de Tarragona mentre es degusta un sopar elaborat per alguns dels millors restaurants que formen part de l’associació.

El passeig de les Palmeres de Tarragona serà novament el punt de trobada d’aquesta setmana gastronòmica que s’allargarà fins dissabte 1 de juliol, i que permetrà als assistents degustar, per tan sols 5€ el plat, fins a 32 excel·lents propostes gastronòmiques dels 6 restaurants que hi participen enguany: El Llagut, Entrecopes, Frida, Punt i Apart, Quim Quima i Racó de lAbat.

Continue reading

QUANT DURA UNA AMPOLLA DE VI OBERTA?

Comments off 167 Views0

Segur que més d’un s’haurà trobat en aquesta situació: et ve de gust prendre’t una copa de vi, però no tens cap ampolla oberta. Obrir-ne una només per una copa? I després què? Fins quan es quedarà oberta a la nevera?

Davant d’aquesta situació, sempre ens assalten els mateixos dubtes: quant temps aguanta un vi en bones condicions un cop obert, si s’ha de guardar o no a la nevera, si s’ha de tancar amb el seu suro…

Per anar aclarint dubtes, fem una mica de divulgació. Un vi, un cop obert, comença ja a deteriorar-se. Però, què és exactament el que fa que el vi perdi qualitats? La causa principal és l’oxigen. Quan obrim una ampolla de vi, l’oxigen entra en contacte amb el vi i a partir d’aquest moment comença el que es denomina ‘procés d’oxidació del vi’, una reacció química que fa que el vi vagi perdent sabor, aroma i, en definitiva, qualitat.

Continue reading