Novetats

Tenim molt per explicar

PLANS D’ÚLTIMA HORA: 5 CELLERS PER FER ENOTURISME AQUESTA SETMANA SANTA

Comments off 46 Views0

Ja tenim aquí la Setmana Santa. I malgrat que se suposa que és temps de recolliment, la veritat ésque tot tothom està desitjant sortir de les seves cases per deixar enrere la rutina durant uns dies, encara que siguin pocs.

Per a aquells a qui sempre se us tira el temps al damunt i quan us adoneu ja és Divendres Sant i seguiu sense pla, aquí teniu 5 cellers on us podreu apropar per practicar una pica d’enoturisme ara que (sembla) comença el bon temps i les vinyes comencen a brollar. Entre les propostes: 4 cellers propers i un a França per als més viatgers.

1+1=3, Font-Rubí, Barcelona

Situat a l’Alt Penedès, aquest petit celler de nom matemàtic (respon a la intenció dels dos fundadors, Josep Anton Bonell i l’enòleg Josep Piñol, de sumar al client a l’equació) defensa una filosofia d’empresa que passa pel compromís amb la terra i l’amor per la vinya.

Continue reading

‘MUSUGORRI’ FA ENTREGA DEL SEU SEGON DONATIU

Comments off 101 Views0

Tots els que fem Aribau estem especialment feliços i emocionats aquesta setmana. I és que acabem de fer entrega del nostre segon xec solidari, gràcies a les vendes del nostre vermut Musugorri.

Com ja sabreu, el projecte Musugorri naixia fa ja tres anys amb un fi eminentment solidari: el d’ajudar a totes aquelles associacions de familiars lligades a l’Hospital Sant Joan de Déu de Barcelona que treballen per aconseguir fons que els permetin investigar en la lluita contra el càncer infantil.

Continue reading

25 ANYS DEL SECTOR ECOLÒGIC A CATALUNYA, AMB LA VINYA AL CAPDAVANT

Comments off 94 Views0

Aquest any es compleixen 25 anys de la creació del Consell Català de la Producció Ecològica per part del Departament d’Agricultura de la Generalitat de Catalunya. En aquests 25 anys, el sector ecològic ha anat creixent de manera exponencial, i la superfície certificada de producció ecològica s’ha multiplicat per 42, passant de les 5.000 hectàrees inicials a les 210.000 que hi ha en l’actualitat. Així mateix, el nombre d’operadors de productes ecològics ha crescut de 236 a 3.859.

Continue reading

‘VIÑA POMAL BLANC’, DE BODEGAS BILBAÍNAS

Comments off 139 Views0

Viña Pomal Blanc és un bon reflex de la tradició vitivinícola de La Rioja Alta en l’elaboració de vins blancs frescos i equilibrats.

La finca on creixen les vinyes de Viura i Malvasia amb les quals s’elabora aquest vi es troben limitant amb el riu Ebre. Una zona limítrof on conflueixen les influències atlàntiques i mediterrànies que li aporten la finor i l’expressió aromàtica al raïm.

Continue reading

COM DISTINGIR UN VI DOLÇ D’UN AFRUITAT

Comments off 123 Views0

Quan comencem a aficionar-nos al vi i ens anem apuntant a fer tastos, la majoria passem pel mateix complex procés: com distingir els sabors d’un vi. Educar el paladar és la manera més fàcil de sortir-ne airós, però, òbviament, per això és necessari temps.

Nosaltres continuem fermes amb la idea d’ajudar-vos en el vostre procés de coneixement del vi, així que us donarem algun petit truc per diferenciar dos aspectes del vi que acostumen a generar especial confusió: distingir un vi dolç d’un afruitat.

Continue reading

BACH, UN CELLER AMB MÉS D’UN SEGLE D’HISTÒRIA

Comments off 156 Views0

La història de Bach es remonta a l’any 1915. Va ser llavors quan dos germans, Pere i Ramon Bach i Escopet, gràcies als beneficis obtinguts amb el comerç del cotó, van poder invertir i posar en marxa el seu propi celler al Penedès.

El celler es va començar a aixecar en 1918 i encara avui és un símbol de l’arquitectura vinícola. L’arquitecte José María Sala va visitar les principals zones de producció vinícola d’Itàlia i França buscant inspiració per a la seva obra, per a la qual va acabar optant per l’eclecticisme arquitectònic. Així, la masia uneix les proporcions i el ritme renaixentista de la Toscana amb un aire mediterrani més blanc i assolellat. El pati interior recorda a Andalusia al mateix temps que es difumina entre el classicisme de les columnes i la volta envidrada que el cobreix. A l’interior, les instal·lacions combinen l’elegància aristocràtica amb la colorista ceràmica mediterrània.

Continue reading

PREMIS CARTAVÍ 2019

Comments off 178 Views0

Aquesta setmana se celebrava al Palau Reial de Pedralbes de Barcelona la novena edició dels Premis Cartaví. Uns guardons que entre l’Associació Vinícola Catalana a i que tenen com a objectiu distingir aquells restaurants de Catalunya que s’esforcen a defensar i promocionar els vins emparats sota les 11 denominacions d’origen vinícoles catalanes.

Els premis compten amb 3 categories: la C per a restaurants amb menús fins a 20€; la B per a aquells que estan entre els 20€ i els 40€; i l’A per als restaurants de més de 40€. Els guardons es classifiquen per demarcacions, a més de fer una excepció amb la ciutat de Barcelona. També es fa entrega d’un premi especial, que enguany ha estat per a la Bullipèdia del Vi.

Continue reading

‘TINTO PESQUERA CRIANZA’, DE BODEGAS TINTO PESQUERA

Comments off 168 Views0

Tinto Pesquera Crianza 2015 és un 100% Tempranillo, provinent de vinyes que el Grupo Pesquera té al terme municipal de Roa (Burgos), i que es troben situades a una altitud de més de 811 metres.

Emparat sota la Denominació d’Origen Ribera del Duero, és un vi que s’elabora seguint el mètode tradicional, amb derrapat i posterior fermentació alcohòlica en dipòsits d’acer inoxidable. Després de passar 18 mesos en bóta de roure americà i 6 mesos més de repòs en ampolla, segueix evolucionant un cop embotellat, per tant es recomana decantar-ho 30 minuts abans de servir-lo.

Continue reading

BODEGAS GRUPO YLLERA, FENT HISTÒRIA A LA DO RUEDA DES DE 1970

Comments off 185 Views0

La família Yllera, a més de membres fundadors de la Denominació d’Origen Rueda, van ser pioners en l’elaboració de vi blanc a base de Verdejo, allà per 1970, any en què van ser fundades les Bodegas Grupo Yllera.

Dels primers blancs de Verdejo amb la DO Rueda, els cellers han passat a elaborar ara vins en algunes de les zones més exclusives d’Espanya pel que fa a la producció vinícola. Així, el grup compta amb vinyes pròpies a la DO Ribera del Duero, DO Toro i DOQ Rioja, on elaboren vins negres amb un marcat caràcter propi.

Continue reading

EL VI, EL MILLOR ALIAT PER SANT VALENTÍ

Comments off 206 Views0

No, no estem dient que et donis a la beguda. Encara que si ets dels que no creuen en dates com la d’avui, igual no et falten ganes…

En tot cas, intentem posar el millor de nosaltres i fem que aquest sigui un dia especial. Segur que a més d’un us agradarà celebrar aquesta data, ja sigui perquè creieu en el sant de l’amor o perquè qualsevol excusa és bona si del que es tracta és de sortir a sopar, preparar un sopar romàntic a casa o rebre algun regalet extra.

Continue reading