Novetats

Tenim molt per explicar

COM SABER SI EL PREU D’UN VI A UN RESTAURANT ÉS EXCESSIU

Comments off 48 Views1

A vegades, quan anem a sopar a un restaurant i mirem la carta, tenim la sensació que tots els vins són massa cars. Acostumats a comprar en vinoteques o supermercats, el preu del restaurant quasi sempre resulta excessiu, i acostuma a ser habitual que a la taula hi hagi algú que no estigui disposat a pagar aquesta diferència.

Per evitar tenir la sensació de no controlar els preus de la carta, el millor és conèixer quins són els rangs on es mouen els restaurants a l’hora de fixar el preu de les ampolles de vi.

Continue reading

1+1=3, UNA GRAN BODEGA QUE ACABA DE COMPLIR LA MAJORIA D’EDAT

Comments off 51 Views0

La bodega 1+1=3, situada a l’Alt Penedès, arrancava la seva marxa amb l’inici del nou mil·lenni, tot i que els seus fundadors, Josep Anton Bonell i l’enòleg Josep Piñol ja tenien experiència en el món del vi.

Segurament una de les coses més peculiars de la bodega sigui el seu nom, una operació numèrica que no encaixa en els nostres assimilats conceptes matemàtics i que desperta la curiositat. L’explicació respon al repte dels dos fundadors de sumar a l’empresa un tercer membre: el client, perquè també aquest senti que forma part del projecte.

Un aspecte més de la filosofia d’una empresa, que passa també pel compromís amb la terra i l’amor per la vinya, sempre innovant i millorant els seus productes per arribar una mica més lluny. Avui els seus vins i caves es comercialitzen als cinc continents.

Continue reading

EL VI ECOLÒGIC, UNA ALTERNATIVA QUE TE CADA VEGADA MÉS ADEPTES

Comments off 76 Views0

L’agricultura ecològica ha aconseguit amb el pas dels anys un major nombre de seguidors. Tant productors com compradors se sumen a un tipus d’agricultura més respectuosa amb el medi ambient pel que fa a la manera de treballar la terra i al producte final que arriba al consumidor, traduït en un producte de qualitat, de temporada i de proximitat.

També en el món del vi són molts els que practiquen una viticultura ecològica. Trobar vins amb l’acreditació d’ecològics és cada vegada més habitual, i els consumidors conscienciats amb aquestes temàtiques -que no són pocs- apostes per ells.

Continue reading

ESTIRA LES VACANCES AMB ‘LA DESCARADA’

Comments off 167 Views0

Per a la gran majoria, les vacances d’estiu s’esgoten aquest cap de setmana. Qui més qui menys necessitarà una empenta per tornar a la rutina a partir de dilluns que, a sobre ja serà setembre.

Tot i això, encara que l’horitzó sigui una mica gris, continua sent estiu! Encara queden algunes setmanes perquè s’acabi, o sigui que, per què no aprofitar-lo?

A Aribau ens hem proposat donar-te un cop de mà en aquesta tasca, i per això et proposem 5 mini escapades fora de Barcelona perquè gaudeixis de la bona gastronomia, sempre maridada amb una copa fresca de La Descarada.

Continue reading

MARIDA MILLOR LA TEVA VIDA, AMB VI

Comments off 112 Views0

Així es diu la campanya llançada per l’Organització Interprofessional del Vi a Espanya (OIVE) i que des de fa ja alguns mesos inunda les nostres pantalles amb l’objectiu d’enfortir la imatge del vi entre els consumidors, especialment entre el segment de consumidor més jove, un dels grans reptes del sector.

La versió estiuenca de la campanya (que ja va tenir també la seva versió d’hivern) és fresca i dinàmica, a més de divertida. Sota el lema Marida mejor tu vida, con vino, es mostra tota una sèrie de situacions, “petits miracles que poden succeir qualsevol dia a l’estiu”, i que és millor maridar amb vi: el moment en què comences a posar-te moreno, quan sona la teva cançó preferida a les festes del poble… Tots aquests moments màgics que associats a les vacances fan que la vida sigui una mica més divertida.

Continue reading

PREPAREM PAS A PAS UN GELAT DE VI

Comments off 137 Views0

Avui ens atrevim amb una recepta que aparentment podria semblar dificultosa però que en el fons és ràpida i senzilla. A més, és perfecta per aquests dies d’estiu tan calorosos: un gelat de vi negre o blanc, el que prefereixis, ja que els passos són gairebé idèntics.

Per preparar el gelat, pots usar el vi que més et vingui de gust. Això sí, tingues en compte que necessitaràs una ampolla sencera per elaborar la recepta. Per els que tingueu dubtes, el gelat no portarà gens d’alcohol, ara descobrireu perquè. Comencem!

Continue reading

TERRA DE FALANIS, VINS AMB INFLUÈNCIA DEL MEDITERRANI

Comments off 116 Views0

A l’any 2009 el celler Ànima Negra, que va néixer el 1994 a Mallorca, decideix crear una nova línia de vins amb la finalitat d’expressar unes característiques tècniques i conceptuals diferents a les que fins ara tenien.

Així va sorgir el projecte Terra de Falanis, d’unes vinyes que, pel seu caràcter, varietat i terrer no encaixaven amb els vins d’Ànima Negra, tot i que el concepte de treballar amb varietats autòctones i desenvolupar una viticultura natural seguia essent l’essència principal de tots dos.

Continue reading

MARIDATGES PER ARRENCAR-TE UN SOMRIURE AQUEST ESTIU

Comments off 169 Views0

Estiu és sinònim de dies llargs i calorosos, de vacances i festes durant dies laborables, de dinars i sopars a casa amb amics o familiars, de nits romàntiques amb capvespres únics, de descobrir nous llocs, de viure noves experiències …

Així ha arribat l’hora de proposar-te tres maridatges molt d’estiu, només amb veure’ls ens donaràs la raó! Perquè l’estiu també és això, atrevir-te amb noves propostes i deixar-te sorprendre. Esperem que us agradin:

Continue reading

VINALIUM SE SUMA AL PROJECTE SOLIDARI ‘MUSUGORRI’

Comments off 150 Views0

Vinalium, l’empresa líder en el sector de les botigues especialitzades en venda de vins i destil·lats, se suma també al nostre projecte solidari, incorporant Musugorri al seu extens catàleg de productes.

D’aquesta manera, al gran nombre de botigues que han anat afegint Musugorri als seus productes, s’incorpora també l’extensa xarxa de més de 50 establiments amb què Vinalium compta repartits per tota la geografia catalana. Una nova alegria per a aquest projecte que no ha deixat de créixer des que va veure el llum en 2016.
Continue reading

5 ERRORS HABITUALS QUAN PARLEM DE VI (II)

Comments off 158 Views0

Fa uns dies us donàvem ja uns consells per anar fent-vos una mica més experts en això del món del vi. Bé, més que consell, errors a evitar per avançar en el nostre perfeccionament vinícola: fins on omplir la copa, què fer quan es trenca el suro…

Aquí van 5 errors habituals més que hauràs d’anar evitant/coneixent per continuar pel bon camí.

Fer servir la mateixa copa per a més d’un vi

No passa res. Això sí, procura que no quedin restes del primer vi. Els experts acostumen a “envinar” la copa abans de servir el nou vi: t’hi poses unes gotes del nou vi en la copa que has estat fent servir, l’agites una mica, llences les restes i ja tens la copa llesta per continuar bevent.

Continue reading