Novetats

Tenim molt per explicar

‘HERÈNCIA ALTÉS LA SERRA BLANC 2017’, MILLOR GARNATXA BLANCA EN LA GUIA DE VINS 2020

Comments off 70 Views0

Aquest passat dilluns es va celebrar a Barcelona la festa de presentació de La Guia de Vins de Catalunya 2020. Una festa que any rere any aglutina a gran part del sector, tant perl que fa a professionals assistents com a cellers expositors.

Entre els 114 cellers presents enguany, tots amb vins puntats per sobre dels 9,50 punts a La Guia, es trobava el celler de la Denominació d’Origen Terra Alta, Herència Altés. I és que el seu Herència Altés La Serra Blanc 2017 ha estat premiat com el Millor Garnatxa Blanca d’aquesta edició.

Continue reading

LA IMPORTÀNCIA DE LA COPA A L’HORA DE TASTAR UN VI

Comments off 119 Views0

Fem un experiment: tastem el mateix vi en una copa i després en un got. Sense dubte, serà més que suficient per comprovar que el continent, en aquest cas, influeix i molt. I és que l’elecció d’una bona copa pot realçar un vi normalet, igual que el recipient incorrecte pot empitjorar l’experiència de tastar un bon vi. No en va, el gaudi del vi implica als cinc sentits, i el tipus de copa és dels aspectes més importants, després de la temperatura, per gaudir-lo.

Continue reading

NEIX ‘BARCELONA WINE WEEK’, UNA NOVA FIRA PER MOSTRAR AL MÓN ELS VINS ESPANYOLS

Comments off 158 Views0

Aquesta setmana s’ha presentat a Madrid la Barcelona Wine Week (BWW), el nou saló dels vins espanyols, que se celebrarà a la capital catalana del 3 al 5 de febrer de 2020. D’aquesta manera, el fins ara conegut com a Intervin, se separa de la fira Alimentària per adquirir entitat pròpia i convertir-se en la gran fira del vi de tot l’Estat.

La BWW neix amb l’objectiu de donar visibilitat a la diversitat i qualitat del mercat de vins espanyols, potenciant, a més, no només la qualitat del producte sinó també la singularitat de cada marca.

Continue reading

`LA VAL ALBARIÑO’, DE BODEGAS LA VAL

Comments off 224 Views0

La Val Albariño és un blanc jove de Bodegas La Val elaborat 100% amb aquesta varietat típica de les Ries Baixes gallegues, però provinent de tres finques diferents situades al sud de la Denominació d’Origen Rías Baixas.

El resultat final, tot i ser un vi monovarietal, és un complex cupatge de raïms provinents de Taboexea, una finca situada a 300 metres sobre el nivell del mar, de sòl arenós i granític, i que aporta frescor al vi; d’Arentei, a 30 metres sobre el nivell del mar, amb sòl argilenc i còdols, que aporta complexitat mineral i fruital; i de Pexegueiro, de sòl granític i textura arenosa, que completa el cupatge.

Continue reading

ARRIBA A BARCELONA LA 39a MOSTRA DE VINS I CAVES DE CATALUNYA

Comments off 180 Views0

Aquest cap de setmana se celebren a Barcelona les Festes de la Mercè. I un any més, com és ja tradició, el vi tindrà el seu propi espai en l’agenda d’actes.

Des de divendres 20 i fins dimarts 24, tots aquells apassionats del vi podran gaudir de l’oferta dels més de 40 cellers que participen de la tradicional Mostra de Vins i Caves de Catalunya, que enguany arriba ja a la seva 39a edició.

Continue reading

FINCA ANTIGUA, UN EXEMPLE D’INTEGRACIÓ EN EL PAISATGE

Comments off 232 Views0

El celler Finca Antigua, situat entre les províncies de Conca i Toledo, és el resultat de la recerca de Familia Martínez Bujanda de diversificar el negoci cellerer original de Rioja.

Ubicat en plena ruta de Don Quixot, aquest celler s’alça com un gran edifici perfectament integrat en el paisatge. Format per tres grans caixes d’acer, pedra -obtinguda de la mateixa finca- i ciment, és un celler absolutament funcional i respectuós amb el medi. Un edifici contemporani i eficient, i coherent amb l’estil de vins del celler. En el seu interior, les últimes innovacions tecnològiques conviuen amb el respecte i la cura artesanal en la producció del vi.

Continue reading