Novetats

Tenim molt per explicar

VINS NATURALS, ECOLÒGICS I BIODINÀMICS. EN QUÈ ES DIFERENCIEN?

Comments off 62 Views0

Cada cop és més habitual trobar al mercat vins amb l’etiqueta de naturals, ecològics o biodinàmics. Però, sabem en què es diferencien? Quines són les característiques de cada un d’ells?

D’entrada, és necessari aclarir que la principal diferència s’estableix en el moment de treballar la vinya i la posterior elaboració del vi. El raïm es pot conrear de moltes formes, igual que existeixen diferents maneres d’elaborar un vi. I és aquí on trobem la principal distinció entre vins naturals, ecològics i biodinàmics.

Continue reading

LA DOQ RIOJA INCREMENTA LA VISIBILITAT DE L’ORIGEN DELS SEUS VINS GRÀCIES A LES NOVES ETIQUETES

Comments off 94 Views0

Després de la nova regulació que la  Denominació d’Origen Qualificada Rioja va posar en marxa en 2017 i que consisteix en la implantació d’un nou sistema de traçabilitat per als Vins de Municipi -seguint la línia del creat en 1998 per als Vins de Zona– i l’aprovació de les noves figures com Vins de Vinyes Singulars o Escumosos de Qualitat, la DOQ acaba de presentar les seves noves etiquetes.

Continue reading

COM REFREDAR EL VI SENSE ALTERAR EL SEU SABOR

Comments off 115 Views0

L’estiu ja és aquí. És un fet. I a sobre s’ha portat amb ell la primera onada de calor de la temporada. Davant les altes temperatures que estem tenint aquests dies, el més important és hidratar-se bé. Però a última hora del dia, quan volem relaxar-nos una estona, un vi és una bona alternativa.

‘És que amb la calor no em ve de gust prendre un vi’, és una frase bastant habitual per aquestes dates. O, com a molt, a la majoria els ve de gust només un vi blanc o rosat ben fresc. Però, què passa si arribem a casa i no tenim vi en la nevera? O si volem un vi negre però l’ampolla no està a la temperatura de servei adequada?

Continue reading

CELEBRA LA REVETLLA DE SANT JOAN AMB ELS NOSTRES VINS

Comments off 167 Views0

Aquest proper cap de setmana és festa major! Diumenge se celebra la revetlla de Sant Joan i, com cada any, hi ha algunes coses que no poden faltar per assegurar-nos una celebració a l’alçada de la nit més curta de l’any: un bon sopar, la millor companyia, alguns petards i, evidentment, uns bons vins.

I com que segur que tens un milió de coses al cap perquè no falti de res aquell dia, et donarem un cop de mà amb la beguda (dels adults). Aquí tens les nostres propostes per garantir un bon sopar, siguis amfitrió o convidat.

Continue reading

CODORNÍU, L’EMPRESA MÉS ANTIGA D’ESPANYA

Comments off 226 Views0

La casa Codorníu és el que es coneix com una empresa amb solera. És l’empresa més antiga d’Espanya i ocupa el lloc 17 en el rànquing mundial. El document més antic que es conserva i que fa referència a l’activitat vitivinícola de la família Codorníu data del 1551. Avui, el grup Codorníu Raventós és el propietari de vinyes més gran d’Europa, amb més de 3.000 hectàrees en propietat.

Continue reading

NEIX ‘ALLOTJAMENTS AMB DO’ UNA INICIATIVA PER PROMOURE L’ENOTURISME A CATALUNYA

Comments off 184 Views0

Fa uns dies es presentava a Barcelona Allotjaments amb DO, una iniciativa que neix amb la voluntat de promoure i divulgar la cultura del vi a Catalunya.

L’associació està formada per 12 establiments turístics que es troben ubicats a les 12 denominacions d’origen que hi ha en territori català, i que en 2017 van decidir unir-se per compartir i potenciar experiències vinculades a l’enoturisme.

Continue reading

LA DOQ PRIORAT PRESENTA ‘ELS NOMS DE LA TERRA’, UNA NOVA CLASSIFICACIÓ PER ALS SEUS VINS

Comments off 181 Views0

La Denominació d’Origen Qualificada Priorat acaba de presentar un projecte que posiciona els seus vins entre els grans vins europeus, seguint així el camí iniciat per les grans regions vitivinícoles del món.

Es tracta d’Els Noms de la Terra, una nova catalogació dels vins elaborats pels cellers que conformen la DO i que posa l’accent en tres valors fonamentals: la transparència, la humilitat i la recuperació del territori i dels seus grans vins.

Continue reading

‘CARRASVIÑAS DORADO’, DE BODEGAS FÉLIX LORENZO CACHAZO

Comments off 186 Views0

Carrasviñas Dorado és un homenatge als orígens del celler Félix Lorenzo Cachazo. Un vi blanc de Verdejo i Palomino Fino, elaborat com ho han fet els avantpassats de la família durant generacions. El vi, després del procés de fermentació, és envasat en garrafes de vidre conegudes com a damajoanes, i roman a la intempèrie durant 18 mesos, sotmès així a les extremes condicions meteorològiques dels hiverns i estius castellans.

Continue reading

QUÈ SÓN ELS VINS VEGANS?

Comments off 234 Views0

La producció de vins aptes per a vegans comença a ser una realitat cada vegada més freqüent entre els cellers. El veganisme és un estil de vida que creix any rere any i, per tant, cobrir les seves necessitats s’ha convertit en la prioritat de molts productors d’alimentació i, és clar, també de vins.

Continue reading

BODEGAS IMPERIALES, UNA DECIDIDA APOSTA PER LA QUALITAT

Comments off 254 Views0

L’any 1998, un grup d’empresaris i viticultors vinculats a la Ribera del Duero van decidir fundar junts un celler. Després d’un ardu treball d’investigació naixia Bodegas Imperiales en una de les zones de Ribera del Duero amb més tradició vitivinícola.

Més de 20 anys després, Bodegas Imperiales compta amb 21 has de vinyes pròpies de la varietat Ull de Llebre, coneguda com a Tinta Fina a la zona. Aquestes hectàrees es troben repartides entre els municipis d’Aranda de Duero i La Aguilera. Però, a més, el celler controla també altres vinyes de la mateixa varietat que es troben situades a Gumiel de Izán, i que són controlades enterament per celler per assegurar el seguiment de la vinya durant tot el seu cicle vegetatiu.

Continue reading