Novetats

Tenim molt per explicar

EL VI, EL MILLOR ALIAT PER SANT VALENTÍ

Comments off 40 Views0

No, no estem dient que et donis a la beguda. Encara que si ets dels que no creuen en dates com la d’avui, igual no et falten ganes…

En tot cas, intentem posar el millor de nosaltres i fem que aquest sigui un dia especial. Segur que a més d’un us agradarà celebrar aquesta data, ja sigui perquè creieu en el sant de l’amor o perquè qualsevol excusa és bona si del que es tracta és de sortir a sopar, preparar un sopar romàntic a casa o rebre algun regalet extra.

Continue reading

NOU CELLERS ABANDONEN LA DO CAVA

Comments off 67 Views0

És la notícia del moment en el món del vi: els 9 cellers que el passat mes d’abril constituïen la seva pròpia marca, Corpinnat, han abandonat definitivament la Denominació d’Origen Cava. Un terratrèmol que, malgrat tot, no ha fet tremolar els fonaments de la DO.

Gramona, Huguet-Can Feixes, Júlia Bernet, Llopart, Mas Candí, Nadal, Recaredo, Sabaté i Coca i Torelló són els 9 cellers sortints que, si bé és cert que són alguns dels elaboradors de renom en el cava, també ho és que, en termes de volum, no arriben a l’1% de les ampolles de cava que, en paraules del president, Javier Pagès “és la DO que més exporta -un 60% de la seva producció-, ha aconseguit reunir 38.000 hectàrees de vinya, 6.800 viticultors i 380 cellers, i estar presents en més de 100 països”.

Continue reading

L’ASSOCIACIÓ ESPANYOLA DE PERIODISTES I ESCRIPTORS DEL VI ACTIVA UNA CAMPANYA PER DEMANAR QUE EL VI SIGUI DECLARAT BEGUDA NACIONAL D’ESPANYA

Comments off 70 Views0

Després d’haver signat el manifest ‘Vi és Cultura’ on es proposa que es reconegui el vi com a “element cultural integrador de la societat” i se sol·licita a persones i institucions que se sumin en defensa de la cultura del vi i el seu consum conscient, moderat i responsable, l’Associació Espanyola de Periodistes i Escriptors del Vi (AEPEV) acaba de posar en marxa una campanya per demanar al Govern d’Espanya, així com als principals partits polítics amb representació al Parlament, que el vi sigui declarat Beguda Nacional d’Espanya.

L’AEPEV és una organització formada per periodistes, comunicadors, editors i escriptors units per la seva passió pel món vitivinícola, i al qual es dediquen des de l’exercici del periodisme, la crítica i l’escriptura per fer difusió del vi des de les seves múltiples facetes.

Continue reading

‘LES MASIES DE POBLET’, D’ABADIA DE POBLET

Comments off 103 Views0

Les Masies de Poblet és un vi negre elaborat a base de Pinot Noir i emparat sota la Denominació d’Origen Conca de Barberà.

És un vi de producció molt limitada i elaborat de manera artesanal amb la particularitat que només s’elabora en aquelles anyades en què el raïm aconsegueix la maduresa idònia. Es vinifica en acer inoxidable per passar després per fermentació malolàctica i la posterior criança de dotze mesos en bótes de roure francés. A l’hora de ser embotellat es fa sense filtratge previ.

Continue reading

COM ES TASTA UN VI?

Comments off 122 Views0

Si ets un amant del vi, és possible que hagis assistit en alguna ocasió a un tast de vins en alguna visita a cellers, o fins i tot que hagis fet algun petit curs d’iniciació al tast dels que s’organitzen, per exemple, a centres cívics.

Si, per canvi, ets dels que encara no han fet aquest primer pas, en aquest post et donarem quatre indicacions bàsiques perquè sàpigues per on començar en això del tast de vins.

Abans de res, què significa exactament tastar un vi? Es tracta d’una anàlisi sensorial on es realitza un examen organolèptic per tractar d’explicar un vi. Els sentits que intervenen en el tast són la vista, el gust i l’olfacte, que són els que ens ajudaran a interpretar el vi.

Continue reading

GRUPO PESQUERA, EL SOMNI VINÍCOLA D’ALEJANDRO FERNÁNDEZ

Comments off 137 Views0

Els més de 40 anys que porta fent vins Alejandro Fernández són la prova fefaent que els somnis es compleixen. Des de molt jove, Alejandro Fernández elaborava vi juntament amb la seva família, mentre anava alimentant el somni de tenir un dia el seu propi celler. Va haver d’esperar fins a la dècada dels 70 per veure complert el seu somni en forma de cup de pedra del segle XVI on es portava a terme gairebé tot el procés.

Aquell petit cup de pedra va anar creixent fins a convertir-se en els quatre cellers que avui componen el Grupo Pesquera, el llegat vinícola d’Alejandro Fernández: Tinto Pesquera, Condado de Haza, El Vínculo i Dehesa La Granja. Un conglomerat vinícola molt lligat a la seva terra, Pesquera del Duero (Valladolid), tal com queda reflectit en la imatge de marca del grup, amb l’Arc i la Torre clàssics dels vins Tinto Pesquera.

Continue reading

2018, MAJOR FACTURACIÓ PERÒ MENYS VOLUM

Comments off 182 Views0

Com ja ve sent tradició, comencem el 2019 fent un balanç del que ha succeït en el món del vi durant el 2018, marcat per un augment en la facturació de les exportacions espanyoles de vi. I ja de pas, carreguem les piles abans de la visita de ses Majestats els Reis d’Orient!

Un inici d’any immillorable

Tal como recordàvem fa poc, el 2017 va tancar amb un augment de les vendes de vi amb Denominació d’Origen a Espanya, tot i el lleuger descens del consum de vi degut a la reducció de la compra de vi sense denominació.

Continue reading

ACABA L’ANY AMB ELS VINS D’ARIBAU

Comments off 197 Views0

Tic-tac, tic-tac… Encara ens estem recuperant del sopar de Nadal i Sant Esteve però ja tenim la vista posada en la nit de Cap d’Any. És moment de fer balanç de l’any que s’acaba i de marcar-se nous objectius de cara al 2019. Però també és moment de gaudir amb la família i els amics, i des d’Aribau estem convençuts que la selecció de vins que us proposem us ajudaran a començar l’any de la millor manera possible.

Comencem el sopar amb el vermut Bertsolari

El vermut Bertsolari neix com a homenatge a la cultura basca i al saber popular, concretament als “bertsolaris”, trobadors que es dediquen a compondre i cantar versos en euskera basant-se en la improvisació. El vermut està aromatitzat i preparat a base de vi, sucre, alcohol i una maceració de diferents botànics on destaca l’artemísia o donzell, donant com a resultat un característic sabor dolç, amarg i aromàtic, tan apreciat per prendre durant l’aperitiu. El seu aroma convida a dedicar uns moments en desxifrar els seus matisos i el seu sabor incita a gaudir de l’inici del sopar amb tranquil·litat.

Continue reading

AQUEST DISSABTE, CELEBRA LA LOTERIA AMB UN CAVA DIFERENT

Comments off 161 Views0

El dia de la Loteria acostuma a ser el que dóna el tret de sortida per al Nadal. Quan comencen a girar els bombos ja no hi ha marxa enrere: darrere vénen els grans àpats, els torrons, els regals, les hores i hores al voltant d’una taula…

Com si es tractés del mismíssim dia de la marmota, però en versió any, un darrere altre, tots semblen iguals. Feliços, sí, però iguals. Fins i tot l’anunci de la Loteria de nadal d’aquest any juga amb aquesta idea. Sí, és cert que el missatges és un altre, però de veritat que no us passa a vosaltres?

Continue reading

5 CELLERS PER VISITAR AQUESTES FESTES

Comments off 282 Views0

El Nadal acostuma a ser una festa per passar en família. Però qui més qui menys necessita algun moment de desconnexió entre àpat i àpat familiar. Una bona alternativa per sortir de casa pot ser apropar-se a un d’aquests cellers que fa temps que tenim ganes de visitar i no trobem el moment.

Aquí us deixem 5 opcions amb parada a la Comunitat de Madrid, La Rioja, Mallorca, Navarra o Barcelona.

Can Roda, Santa Maria de Martorelles, Barcelona

Un celler centenari i familiar emparat sota la Denominació d’Origen Alella, i amb vins procedents de vinyes octogenàries. Situat en un paratge natural privilegiat com és el Parc Natural de la Serralada de Marina, la seva proximitat a la capital catalana la converteixen en una alternativa més que factible per a aquests dies.

Continue reading