Novetats

Tenim molt per explicar

ARIBAU PARTICIPA AL CICLE DE TASTOS ORGANITZAT PEL RESTAURANT TÍVOLI 1940

Comments off 39 Views0

El proper dimarts 19 de juny, a les 19h, Aribau serà l’encarregat d’organitzar el tast de la setmana al restaurant Tívoli 1940 de Barcelona.

Pel cicle, que arrencava el passat mes de maig, han passat ja les garnatxes, els macabeus i els tempranillos. Amb Aribau arriben les malvasies i els muscats.

Els assistents al tast podran gaudir, de la mà d’un dels sommeliers de l’equip d’Aribau, de les següents referències:

  • El Grifo Colección Seco, una malvasia volcànica de la bodega canària El Grifo i amb Denominació d’Origen Lanzarote. Un vi sec que, segur, sorprendrà a més d’un.
  • Pasión de Moscatel. 100% muscat de la bodega Sierra Norte i amb Denominació d’Origen Valencia.
  • So de Can Roda. Un escumós de pansa blanca i muscat del Celler Can Roda Vins, i amb Denominació d’Origen Alella.
  • Jorge Ordóñez Victoria nº2. Muscat d’Alexandria de Bodegas Jorge Ordóñez & Co. Un vi dolç i monovarietal amb Denominació d’Origen Sierras de Málaga.
  • Canari, una altra malvasia volcànica de la DO Lanzarote. Un monovarietal dolç, també de la bodega El Grifo.

El restaurant Tívoli 1940, situat al carrer Muntaner 361 de Barcelona, compta amb una llarga història que es remunta, com el seu propi nom indica, a 1940. Després de passar uns anys tancat, acaba d’obrir amb aires renovats, però mantenint intacta la seva tradició.

EN QUIN PAÍS DEL MÓN ES BEU MÉS VI?

Comments off 73 Views0

Segons dades publicades per l’Organització Internacional de la Vinya i el Vi (OIV), el consum mundial de vi ha augmentat el passat 2017 fins a situar-se als 24.300 milions de litres. Sense dubte, una xifra més que positiva per al sector que, any rere any, veu recompensats els seus esforços.

Amb aquesta xifra sobre la taula, caldria esperar que països com Espanya, França o Itàlia, situats entre els majors productors de vi, gaudeixin de les millors xifres de consum de vi entre els seus habitants. Però res més allunyat de la realitat.

Continue reading

I TANT 2016, MEDALLA D’OR AL CONCURS INTERNACIONAL GRENACHES DU MONDE

Comments off 81 Views0

El passat mes d’abril es va celebrar a la Terra Alta la sisena edició del concurs internacional Grenaches du Monde, un certamen anual que premia els millors vins, en totes les categories (des de vins tranquils a escumosos, dolços, naturals…) elaborats amb les diferents varietats de garnatxa.

En l’edició d’enguany, hem estat d’enhorabona, i és que un dels vins de la família d’Aribau ha estat guardonat amb una Medalla d’Or: I Tant 2016, un negre amb Denominació d’Origen Montsant que no ha deixat indiferents als membres d’un jurat internacional compost per professionals i prescriptors del món del vi.

Continue reading

5 TERMES PER DEFINIR EL VI EN BOCA

Comments off 91 Views0

Quan anem a un tast de vins, podem observar com els experts segueixen un procés que acostuma a arrencar amb la fase olfactiva per passar després a l’anàlisi del vi en boca.

Aquells que no tenen molta experiència en el món del vi acostumen a trobar dificultats per diferenciar les percepcions en nas i en boca. És per això que l’educació dels sentits és bàsica per dedicar-se al món del tast de manera professional.

Però com que no tots hem nascut per a ser sumillers o enòlegs, encara que sí que ens agrada presumir de saber una mica de vins, aquí van 5 termes per referir-se al vi i quedar com un autèntic professional.

Continue reading

PERRIER-JOUËT, LA BELLE ÉPOQUE FETA CHAMPAGNE

Comments off 162 Views0

Perrier-Jouët pot presumir, entre altres moltes coses, de ser la primera Maison de Champagne que va exhibir l’anyada a les seves ampolles. Des de la seva fundació en 1811, la Maison ha elaborat vins elegants i florals d’exquisida finor i amb un toc de Chardonnay que els defineix i que suposa un important símbol de distinció.

La qualitat i la cerca de la perfecció han estat des del seu naixement en l’ADN de Perrier-Jouët. I això els hi ha fet estar presents en algunes de les taules més distingides de la història, com a les corts reials de Napoleó III  o la Reina Victòria.

Continue reading

ARIBAU COL·LABORA EN EL SOPAR BENÈFIC DE L’ASSOCIACIÓ OR AMB EL VERMUT MUSUGORRI

Comments off 112 Views0

El vermut Musugorri d’Aribau serà present al 4t sopar benèfic de l’Associació Or. L’objectiu de la trobada, que tindrà lloc el proper 15 de maig al Restaurant Solraig de Castelldefels, és ajudar a finançar una beca d’investigació que, sota el nom de Projecte Histiocitosi, investiga sobre el càncer infantil a l’Hospital Sant Joan de Déu de Barcelona. Així, durant el sopar es pretén recaptar un total de 5.500 €, que representaria aproximadament el 10% del cost anual de la beca.

Des d’Aribau portem un any col·laborant amb l’Associació Or, i no podíem faltar a aquesta cita. I és que si alguna cosa caracteritza al nostre vermut és que va ser concebut per ajudar, mitjançant la investigació, a curar als nens que, desafortunadament, pateixen càncer o altres malalties rares lligades a ell.

Continue reading

CELEBREM LA FIRA DEL VI DE FALSET AMB ELS NOSTRES I TANT, QUE SÍ!

Comments off 84 Views0

Aquest cap de setmana se celebra a Falset la 23a edició de la Fira del Vi, una mostra que reuneix vins de la DOQ Priorat i la DO Montsant, i que ha aconseguit convertir-se en la Festa Major de la comarca del Priorat.

La cita és una d’aquelles imprescindibles per als amants del vi i també per a aquells que s’inicien, ja que és un escenari ideal per tastar nous vins, conèixer cellers… Aquest any, a més, s’han batut tots els rècords, amb la participació de més de 70 cellers de la DO Montsant i la DOQ Priorat.

L’agenda d’activitats és molt completa, amb tastos per a professionals, altres més pensats per  al públic final, concerts, conferències, actes gastronòmics, maridatges… Un cap de setmana perfecte per passar en família per aquests paisatges reconeguts internacionalment per la seva bellesa i, és clar, pels seus vins.

Continue reading

5 LLIBRES I 2 CÒMICS PER REGALAR(TE) AQUEST SANT JORDI

Comments off 126 Views0

El proper dilluns se celebra el Dia del Llibre i, a Catalunya, una de les festes més esperades de l’any: Sant Jordi. Com cada any els carrers tornaran a omplir-se de roses i llibres per celebrar la cultura i l’amor.

Des d’aquí volem contribuir també al vostre llistat de llibres amb algunes recomanacions, això sí, sempre lligades al que més ens apassiona: el vi.

In Vino Veritas, Virginia Gasull

Es tracta d’una novel·la de l’editorial SUMA en la qual la inspectora Anne Oteiza és reclamada per investigar el robatori d’ampolles de vi amb etiquetes dissenyades per artistes com Dalí o Picasso. La seva investigació la portarà fins a França, on coneixerà a un enòleg que l’introduirà en el món dels vins.

Continue reading

BRINDEM AMB ‘I TANT’ PER L’ARRIBADA DEL CONCURSO INTERNACIONAL GRENACHES DU MONDE A LA TERRA ALTA

Comments off 123 Views0

Aquesta setmana s’està celebrant la sisena edició del concurs internacional Grenaches du Monde, que enguany té com a seu oficial la Denominació d’Origen Terra Alta.

El concurs Grenahces du Monde és un projecte iniciat pel Consell Regulador dels Vins del Rosselló que, després de tres edicions celebrades a França, ha començat a viatjar per les diferents zones productores de garnatxa.

En 2016 el concurs arribava a la Denominació d’Origen Campo de Borja, on va ser molt celebrat. El passat any, la seu es va traslladar a Sardenya, i aquest any la Denominació d’Origen que l’acull és la catalana DO Terra Alta, una de les quatre DDOO garnatxeres catalanes juntament amb Empordà, Montsant i Priorat.

Continue reading

CELEBRA SANT JORDI AMB ANNA DE CODORNÍU

Comments off 176 Views0

Codorníu, l’empresa familiar més antiga d’Espanya i líder en el sector del cava, acaba de llançar una edició especial d’Anna de Codorníu per celebrar el proper Sant Jordi. Es tracta d’una ampolla que uneix els elements característics del dia del llibre a Catalunya: la rosa i les lletres.

L’ampolla, vestida de pètals, es pot personalitzar amb el missatge que es desitgi, i en un termini de 15 dies es rebrà a casa llista per ser regalada a la persona que desitgem. I tot còmodament des del nostre sofà a través d’aquest link.

Continue reading