Novetats

Tenim molt per explicar

5 LOCALS PER GAUDIR DEL VI ‘I TANT BLANC’ AQUEST CAP DE SETMANA

Comments off 1298 Views0

Aquest cap de setmana ho té (quasi) tot: és el primer amb l’horari d’estiu, lluirà el sol, la Setmana Santa està aquí mateix… Vaja, que és perfecte per sortir a passejar i tomar-se uns vins amb els amics.

I perquè no et tornis boig buscant entre la quasi infinita oferta de Barcelona, et passem un rànquing dels cinc locals on podràs gaudir d’una copa d’I Tant Blanc, un vi ideal per a la temporada.

Continue reading

5 CONCEPTES QUE ET FARAN PASSAR PER SER UN EXPERT EN VINS (I part)

Comments off 3119 Views1

Tots tenim un amic d’aquest que saben -o diuen saber- de tot: sap quin és l’últim restaurant de moda, sap quin tipus de menjar és el més in del moment i, és clar, també sap quin vi escollir de la carta de vins de cada restaurant.

El cert és que, encara que des de fora el món del vi pugui semblar un d’aquests universos tremendament complexos, basta amb tenir una mica d’interès i molta passió per la matèria per anar dominant a poc a poc les seves múltiples facetes.

Per començar, et donarem 5 conceptes que podràs fer servir ja mateix i que et faran passar per quasi un expert, aconseguint que fins i tot el teu amic et cedeixi l’honor d’escollir el vi en el proper sopar.

Continue reading

REGALA-LI UN VI, I FES FELIÇ AL TEU PARE AQUEST DIUMENGE

Comments off 1448 Views0

Aquest pròxim diumenge 19 de març és el Dia del Pare. Potser ets dels que no els hi agrada celebrar aquest tipus de dates per considerar-les comercials o, simplement, perquè per tu cada dia és el Dia del Pare. D’altra banda, potser ets tu el pare qui té uns fills que no volen celebrar aquest dia, amb el que a tu t’agrada…

Ho celebris o no, el que és molt probable és que, sent diumenge, acabis dinant en família. O sigui que, si vols regalar -o regalar-te- alguna cosa, aquí van quatre vins que et faran quedar la mar de bé.

Continue reading

‘MANÍA’, LA PROPOSTA VINÍCOLA DE LA NOVA GENERACIÓ DE BODEGAS FÉLIX LORENZO CACHAZO

Comments off 2012 Views0

Si hi ha alguna cosa que caracteritza a Bodegas Félix Lorenzo Cachazo és, sense dubte, la seva tradició familiar. Fundada l’any 1946, han sabut mantenir l’origen familiar de la bodega i la tradició vitivinícola fins als nostres dies.

Félix Lorenzo Cachazo, un dels 8 fundadors de la Denominació d’Origen Rueda, és la cinquena generació d’aquesta família de bodeguers. Amb el pas dels anys han sabut modernitzar les seves elaboracions amb la construcció d’una nova bodega, obrint-se camí al mercat exterior. La incorporació de la nova generació és ja un fet, amb Ángela com a enòloga, i Eduardo com a Director Comercial.

Continue reading

CONGELAR EL VI, LA MILLOR IDEA PER APROFITAR LES RESTES D’UNA AMPOLLA

Comments off 1536 Views1

Ara mateix, segur que hi ha uns quants sommeliers, enòlegs i amants del vi en general amb les mans al cap. Congelar el vi? Però quin sacrilegi és aquest?

Bé, que no s’espanti ningú, perquè es tracta d’una molt bona idea pensada precisament per no malgastar ni una sola gota de vi. La idea és molt senzilla: a tots ens ha passat alguna vegada que obres una ampolla de vi i acaba sobrant una mica. Que fem amb aquestes restes? Llançar-ho? Ni parlar-ne! Guardar l’ampolla oberta? Perdrà facultats. Llavors, què fem? És aquí on entra en joc la brillant idea de Karen, una blogger -i exestrella televisiva- canadenca.
Continue reading

CELLERS I VINOTEQUES ON TROBAR ‘BERTSOLARI’

Comments off 1393 Views0

Fa unes setmanes us presentàvem el nostre Bertsolari, un vermut produït per I Tant Vins, que destaca pel seu característic sabor dolç alhora que amarg i aromàtic. Un homenatge a la cultura popular, que ja fa temps que s’ha instal·lat entre nosaltres. I és que qui més qui menys surt algun dia del cap de setmana a vermutear amb els amics aprofitant el sol de bon matí.

I com aquest cap de setmana sembla que serà assolellat, aquí van alguns locals de Barcelona on podràs vermutear amb Bertsolari. I si tu el que vols és quedar-te a casa i aprofitar la pau de la teva terrassa, també trobaràs un parell de cellers on podràs fer-te amb el nostre apreciat vermut, fins i tot sense sortir al carrer.

Continue reading

‘KRIPTA’, UN PROJECTE PERSONAL FET CAVA

Comments off 1747 Views0

Quan Agustí Torelló Mata, fill de sastres i músics, es va introduir en el món del cava, era encara molt jove. Ja en aquella època tenia les coses clares. La passió per la seva professió el va convertir en pioner en el sector, inaugurant en 1953 el primer laboratori d’anàlisi de vins a Sant Sadurní d’Anoia, la capital del cava.

Gràcies a la dedicació de la família, l’empresa comença a elaborar els seus caves. Vins amb personalitat única i arrelats al territori. Respectuosos amb la terra i el clima, el procés i la tradició, i mantenint-se fidels a les varietats autòctones (Macabeu, Xarel·lo, Parellada i Trepat) tradicionals de la zona en que es troben, el Penedès.

Continue reading

‘I TANT BLANC’, EL PRIMER D’UNA FAMÍLIA DE VINS ARRELATS AL TERRITORI

Comments off 1384 Views0

Sota el segell d’I Tant Vins es presenten una sèrie de vins amb un denominador comú, ser el reflex del paisatge vinícola català i estar elaborats únicament amb varietats autòctones. Vins arrelats al territori amb l’objectiu de posar en valor el pes de la terra i els vins de proximitat.

I Tant Blanc és un 100% Garnatxa blanca de la Terra Alta, una de les zones vinícoles més interessants i més en voga dels últims anys. La Garnatxa blanca és la varietat per excel·lència d’aquesta zona, la que millor s’adapta al territori i millor expressa la seva mediterraneïtat. Aquí, la Garnatxa blanca aconsegueix la seva màxima expressió, proporcionant als vins una acidesa molt particular i fàcilment identificable.

Continue reading

ELS VINS D’ARIBAU PARTICIPEN EN LA CAMPANYA ‘LA PART ALTA SOMRIU A LA CRISI’

Comments off 1254 Views2

Aquest febrer, la gastronomia i el vi tornen a ser els protagonistes a la ciutat de Tarragona. I és que durant tot aquest mes se celebren les jornades La Part Alta Somriu a la Crisiuna campanya que posa en marxa l’Associació de Restaurants de la Part Alta (ARPA) de la ciutat, i que aquest any arriba a la sisena edició.

Igual que en anys anteriors, la campanya suposa una bona oportunitat per gaudir dels 12 restaurants que formen part de l’Associació (AQ Restaurant, Arcs Restaurant, El Llagut, Entrecopes, La Nova Taverna, Palau del Baró, Quim Quima, Racó de lAbat, Sadoll Restaurant, Put i a part, La Mestressa del Tòful i Can Truites), degustant productes de qualitat a un preu més econòmic de l’habitual, i maridant-los amb els vins de 9 cellers de les diferents denominacions d’origen de la província. Aquest any, a més, amb una DO convidada, la DO Empordà, representada a través de Tronat Blanc. Els altres dos vins d’Aribau que també hi seran presents en aquesta edició són I Tant Negre, DO Montsant, i Que sí, de la DOQ Priorat.

Continue reading

5 LOCALS PER BRINDAR AMB ‘TRONAT’

Comments off 1486 Views2

Amb el fred que fa no ve de gust ni sortir al carrer. Però, quan arriba el cap de setmana, tots necessitem airejar-nos, i sortir a dinar o a sopar amb els amics és sempre un bon pla.

Per fer-te la selecció de restaurants una mica més fàcil, i donant per suposat que ets un amant del vi, et recomanarem 5 locals a Barcelona a on podràs gaudir de Tronat negre, un vi intens i amb cos que, amb un bon rostit, t’ajudarà a entrar en calor. Comencem doncs per la carn:

1- Pura Brasa (Passeig Torres i Bages, 59-61)

purabrasa-sant-andreu-aribauSituat en ple barri de Sant Andreu, Pura Brasa és un restaurant que ofereix cuina a la brasa tradicional, però en versió renovada, amb plats que sorprenen per la seva originalitat i sabor. Un restaurant ideal per gaudir en família o amb amics, en un ambient ampli, agradable i modern. Especialitat? Les carns a la brasa, és clar. Però també hi ha embotits, peixos a la brasa, truites…

Continue reading