Novetats

Tenim molt per explicar

`LA VAL ALBARIÑO’, DE BODEGAS LA VAL

Comments off 268 Views0

La Val Albariño és un blanc jove de Bodegas La Val elaborat 100% amb aquesta varietat típica de les Ries Baixes gallegues, però provinent de tres finques diferents situades al sud de la Denominació d’Origen Rías Baixas.

El resultat final, tot i ser un vi monovarietal, és un complex cupatge de raïms provinents de Taboexea, una finca situada a 300 metres sobre el nivell del mar, de sòl arenós i granític, i que aporta frescor al vi; d’Arentei, a 30 metres sobre el nivell del mar, amb sòl argilenc i còdols, que aporta complexitat mineral i fruital; i de Pexegueiro, de sòl granític i textura arenosa, que completa el cupatge.

Continue reading

ARRIBA A BARCELONA LA 39a MOSTRA DE VINS I CAVES DE CATALUNYA

Comments off 212 Views0

Aquest cap de setmana se celebren a Barcelona les Festes de la Mercè. I un any més, com és ja tradició, el vi tindrà el seu propi espai en l’agenda d’actes.

Des de divendres 20 i fins dimarts 24, tots aquells apassionats del vi podran gaudir de l’oferta dels més de 40 cellers que participen de la tradicional Mostra de Vins i Caves de Catalunya, que enguany arriba ja a la seva 39a edició.

Continue reading

FINCA ANTIGUA, UN EXEMPLE D’INTEGRACIÓ EN EL PAISATGE

Comments off 641 Views0

El celler Finca Antigua, situat entre les províncies de Conca i Toledo, és el resultat de la recerca de Familia Martínez Bujanda de diversificar el negoci cellerer original de Rioja.

Ubicat en plena ruta de Don Quixot, aquest celler s’alça com un gran edifici perfectament integrat en el paisatge. Format per tres grans caixes d’acer, pedra -obtinguda de la mateixa finca- i ciment, és un celler absolutament funcional i respectuós amb el medi. Un edifici contemporani i eficient, i coherent amb l’estil de vins del celler. En el seu interior, les últimes innovacions tecnològiques conviuen amb el respecte i la cura artesanal en la producció del vi.

Continue reading

‘FINCA HELENA’, DE BODEGAS IMPERIALES

Comments off 359 Views0

Finca Helena 2014 ha estat premiat aquest passat mes de març amb el Gran Bacchus d’Or 2019, en un tast a cegues realitzats per 90 experts. Sens dubte és l’excusa perfecte per parlar d’aquest vi de finca, un gran reserva elaborat per les Bodegas Imperiales amb la varietat Tempranillo, que fermenta en barrica de roure francès i que compta amb una criança de 15 mesos en barriques noves, i la resta en ampolles.

Continue reading

COM DONAR UNA SEGONA VIDA A LES AMPOLLES DE VI

Comments off 261 Views0

Si sou d’aquells que consumiu vi habitualment, segurament haureu acumulat moltes ampolles de vi buides al llarg de la vostra vida. Què podem fer amb elles? Normalment creiem que ja no ens serveixen per a res i les llencem al contenidor pertinent, contribuint amb el reciclatge, sense saber que les ampolles de vidre poden tenir una segona vida i que ens poden ser de molta utilitat. Si tu tampoc saps què fer amb tantes ampolles… et donem algunes idees:

Continue reading

COSECHEROS Y CRIADORES, CELLER INNOVADOR I VERSÀTIL

Comments off 257 Views0

Cosecheros y Criadores és un celler que elabora els seus vins sota la indicació geogràfica de la Tierra de Castilla i Vinos de España. Va ser fundada el 1951 a Oyón (Àlaba) per la Família Martínez Bujanda, encara que va ser reformada i ampliada l’any 1995.

La diferència històrica entre els termes “colliter” i “criador” ve marcada per aquells productors que elaboraven el vi per a un consum ràpid, en aquest cas colliters, i per aquells que van adoptar el model bordelès de criança i guarda dels vins durant la segona meitat del segle XIX, coneguts com a criadors.

Continue reading

LA CLAU QUE ENVELLEIX EL VI EN NOMÉS UN SEGON

Comments off 309 Views0

Sona a màgia: una clau que només introduint-la en una copa de vi aconsegueix envellir les seves característiques com si hagués passat un any, accentuant les seves propietats i sabor.

Es tracta de Clef du Vin (clau del vi), un invent de Peugeot Saveurs, la divisió de productes vitivinícoles i per a cuina de la firma automobilística, i, com és obvi, té un fonament eminentment científic.

Continue reading