BODEGAS GRUPO YLLERA, FENT HISTÒRIA A LA DO RUEDA DES DE 1970

Comments off 225 Views0


La família Yllera, a més de membres fundadors de la Denominació d’Origen Rueda, van ser pioners en l’elaboració de vi blanc a base de Verdejo, allà per 1970, any en què van ser fundades les Bodegas Grupo Yllera.

Dels primers blancs de Verdejo amb la DO Rueda, els cellers han passat a elaborar ara vins en algunes de les zones més exclusives d’Espanya pel que fa a la producció vinícola. Així, el grup compta amb vinyes pròpies a la DO Ribera del Duero, DO Toro i DOQ Rioja, on elaboren vins negres amb un marcat caràcter propi.

Un altre dels elements que caracteritza als cellers de Grupo Yllera és la modernització de les seves instal·lacions, que compten amb actualitzats equips de climatització per a les naus i dipòsits, facilitant així la conservació dels vins; laboratoris dotats amb els més avançats equips d’anàlisi i seguiment, assegurant la màxima qualitat del vi; modernes plantes d’embotellat amb els mitjans de control més avançats i amb capacitat per adaptar-se a múltiples presentacions i formats; a més dels més actuals sistemes de producció disponibles al mercat.

I malgrat aquesta modernització, al grup segueixen tenint clar que, al final, el més important són les vinyes. Només amb una bona selecció de raïm és possible elaborar els millors vins. Per això, a més de comptar amb 100ha de vinyes pròpies, al grup treballen amb viticultors de cada una de les zones on produeixen vins, a qui compren raïm de parcel·les supervisades prèviament per l’equip del celler.

Yllera 5.5 Frizzante Verdejo

La modernització del grup ha arribat també a la producció amb la sortida al mercat de la gamma Yllera 5.5 Frizzante, revolucionant de nou el mercat amb la creació d’una nova categoria de vins a Espanya.

Yllera 5.5 Frizzante Verdejo és un vi fresc, dolç i àcid a la vegada, i que gairebé s’assembla més a un refresc, fins i tot també en la presentació. Es tracta d’un vi de color groc pallós amb aromes a poma verda, i notes cítriques i minerals, clàssiques del most del raïm Verdejo. En boca és molt potent, amb sabors dolços i una punta d’acidesa que li aporten frescor i nervi. El seu final melós i persistent ho fan especialment recomanable per prendre amb postres. Això sí, el més important és servir-lo ben fresquet: 5º és, segons els seus productors, la temperatura de consum ideal.