BODEGAS LA VAL. ELABORACIÓ TRADICIONAL COMBINADA AMB L’ÚLTIMA TECNOLOGIA

Comments off 612 Views0


Bodegas La Val, situada a la població pontevedresa de Salvaterra de Miño, és una de les marques pioneres de la Denominació d’Origen Rías Baixas. Nascuda en 1985, va estar situada originàriament a la vora del riu Miño, al municipi de O Rosal, per traslladar-se en 2003 a l’actual finca, permetent així modernitzar la bodega i continuar amb el seu objectiu de consolidació i creixements sostenible.

Un dels fets diferencials que caracteritza a La Val és que va ser una de les primeres bodegues a apostar per l’autoabastament, gràcies al cultiu del raïm en les seves pròpies vinyes. Actualment compta amb quatre vinyes que ocupen més de 60 hectàrees de terrenys, repartides en quatre finques ubicades als municipis de Salvaterra de Miño (Arentei i Porto), As Neves (Taboexa) i Tui (Pexeguerio). En elles s’elaboren les quasi 500.000 ampolles que surten de la bodega cada any, vins de qualitat elaborats de manera tradicional però combinada amb l’última tecnologia disponible en el mercat.

I és precisament la qualitat un dels factors a destacar dels vins de La Val, una de les poques empreses del sector que compta amb la Certificació British Retail Consortium (BRC) de Seguretat Alimentària, una de les acreditacions més importants de la indústria.

Más que 2

Más que 2 és un dels vins produïts per Bodegas La Val. Un vi blanc d’aire jove i divertit, i elaborat a base d’albariño, treixadura i loureiro, aquestes dos últimes, varietats més sensibles en el seu cultiu i elaboració, i de les més representatives a la vall del Miño.

És un vi de color groc palla amb tocs verdosos, que en nas destaca per les seves notes florals, fruitals i d’herbes fresques, i en boca és saborós i fresc, amb una acidesa ben integrada i intensament fruital. El seu lleuger postgust salí i les notes cítriques i refrescants conviden a repetir. O sigui que, si el vols tastar, et recomanem que el maridis amb marisc i peix, o bé amb formatges frescos, foie, aus, arrossos i pastes. ¡Saúde!