CAVA ‘I TANT BRUT NATURE RESERVA’, EL MARIDATGE PERFECTE PER AFARTAR-SE DE PANELLETS

Comments off 181 Views0


Aquesta nit se celebra una d’aquelles festes que agraden tant a grans com a petits. Si bé és cert que la tradició s’ha anat perdent de mica en mica respecte a altres fenòmens importats com Halloween, a Catalunya hi ha una cosa que no s’ha perdut: la tradició dels panellets.

Pels que no els conegueu, els panellets són un dolç tradicional d’aquesta època de l’any que es prepara a base de massa d’ametlles, encara que amb els anys han anat apareixent panellets amb altres ingredients com ara xocolata, taronja, festucs…

Aquesta nit, i demà 1 de novembre, acostumen a ser les postres en les taules de la gran majoria de cases i restaurants catalans. I com no podia ser d’una altra manera, el millor acompanyament per a maridar-los és un bon cava.

I Tant Cava Brut Nature Reserva és un cava elaborat a base de tres varietats autòctones del Penedès: el Xarel·lo, el Macabeu  i la Parellada. El Xarel·lo l’aporta cos i estructura, imprescindibles per mantenir-se en el temps. El Macabeu, per la seva banda, li atorga elegància, finor i delicades notes amargues. I per acabar, la Parellada li dona un lleuger toc d’acidesa cítrica que el fa molt refrescant.

De bombolla fina, aquest cava és un criança de brillant cap daurada amb tons verdosos. En nas presenta aromes florals i de fruita cítrica, mentre que en boca ens permet apreciar les seves fines bombolles, perfectament integrades, destacant una acidesa que s’adapta fàcilment al paladar, amb un final amarg que li acaba d’atorgar força i complexitat.

A l’hora de maridar-lo, és perfecte per acompanyar tant peixos com carns blanques o paelles de marisc. I, sense dubte, serà el company ideal per tancar el sopar d’aquesta nit amb una bona safata de panellets. Per les tradicions: Bona castanyada a tots!