CELEBRA LA REVETLLA DE SANT JOAN AMB ELS NOSTRES VINS

Comments off 206 Views0


Aquest proper cap de setmana és festa major! Diumenge se celebra la revetlla de Sant Joan i, com cada any, hi ha algunes coses que no poden faltar per assegurar-nos una celebració a l’alçada de la nit més curta de l’any: un bon sopar, la millor companyia, alguns petards i, evidentment, uns bons vins.

I com que segur que tens un milió de coses al cap perquè no falti de res aquell dia, et donarem un cop de mà amb la beguda (dels adults). Aquí tens les nostres propostes per garantir un bon sopar, siguis amfitrió o convidat.

Comencem amb un vermut: Bertsolari

Mentre van arribant els convidats, i com sempre hi ha algú que triga més del compte, què tal si comencem fent un vermut? Bertsolari és un vermut dolç i a la vegada amarg i aromàtic que, acompanyant d’unes olives, farà l’espera molt més suportable.

Vins? I Tant, Que Sí! 

Un cop asseguts a taula, els vins seran fonamentals per assegurar-nos una gran experiència gastronòmica (hi hagi el que hi hagi en el plat). Com el sopar el deixem a les teves mans, i els maridatges són, en gran part, qüestió de gustos, et proposem un vi blanc i un altre negre, i que cada comensal triï el que més li vingui de gust.

I Tant Blanc és un 100% Garnatxa Blanca amb Denominació d’Origen Terra Alta. És un vi amb tocs de fruita blanca com la pera i records de fruites de pinyol com el préssec. Pel tipus de varietat amb la qual està elaborat, i en tenir criança, és perfecte per combinar-lo amb un bon arròs mar i muntanya, aus al forn o sardines marinades.

I si el blanc és un DO Terra Alta, per al negre no sortim de Tarragona. Aquesta vegada ens anem fins al Priorat. Què Sí! és un vi elaborat a base de Garnatxa negra i Carinyena, i amb Denominació d’Origen Qualificada Priorat. És un vi de marcat caràcter, untuós, cremós i ampli en boca. Sense dubte, el maridatge perfecte per a plats amb sabors intensos com el fortatge curat o les carns de qualsevol classe.

I per a la coca, un cava: Mar Salada

Per finalitzar la nit, i mentre els més petits comencen a tirar petards, és el moment d’obrir la coca i servir una copa de cava com a colofó al sopar. Mar Salada Cava està elaborat a base de varietats autòctones del Penedès, com són el Macabeu, la Parellada i el Xarel·lo. És un cava de bombolla fina que destaca per la seva excel·lent acidesa, i amb un final amarg que li atorga força i complexitat.

A partir d’aquí, ho deixem en les teves mans, i esperem que l’oferta vinícola triomfi. Bona Revetlla de Sant Joan a tothom!