EL CONSUM HABITUAL DE VI A ESPANYA SE SITUA EN EL 72%

Comments off 817 Views0


Sembla que el vi, aquest ben tan preuat des del punt de vista gastronòmic i cultural, va fent-se cada vegada més fort al mercat. Segons un estudi elaborat per Cork (iniciativa que agrupa a associacions i institucions del sector del suro a Espanya), el 72% dels espanyols assegura ser consumidor habitual de vi.

Els percentatges, això sí, varien en funció de la periodicitat en el consum. Segons l’informe mencionat (Hábitos de consumo de los españoles en el consumo de vinos y cavas), per al 70% dels espanyols el vi és una beguda de consum ocasional. El 24% assegura que només el consumeix els caps de setmana, i el 22% ho fa únicament de manera puntual, per exemple, en celebracions. El percentatge de gent que pren vi un o dos cops a la setmana és del 18%.

Als dos extrems de la balança estan els que prenen vi diàriament, un 30%, i els que no el prenen mai, un 6%. Percentatges que fan referència sempre al consum de vins tranquils. Les xifres per al cava i el champagne són una mica diferents, amb un 16% d’espanyols que asseguren consumir-los en cap de setmana, davant al 66% que afirmen reservar-los per a ocasions especials.

Dit això, i malgrat que les xifres són positives, és cert que queda molt per fer. Espanya és un dels principals països productors de vi al món, i no obstant això segueix a la cua pel que a consum es refereix. Però no ens volem posar negatius. Els experts no dubten en qualificar el passat 2017 com ‘l’any del vi espanyol’, amb un increment del 4% en el consum, el que equival a 21 litres per persona i any. Ho celebrem amb una copa? Salut!