EL VI ECOLÒGIC, UNA ALTERNATIVA QUE TE CADA VEGADA MÉS ADEPTES

Comments off 910 Views0


L’agricultura ecològica ha aconseguit amb el pas dels anys un major nombre de seguidors. Tant productors com compradors se sumen a un tipus d’agricultura més respectuosa amb el medi ambient pel que fa a la manera de treballar la terra i al producte final que arriba al consumidor, traduït en un producte de qualitat, de temporada i de proximitat.

També en el món del vi són molts els que practiquen una viticultura ecològica. Trobar vins amb l’acreditació d’ecològics és cada vegada més habitual, i els consumidors conscienciats amb aquestes temàtiques -que no són pocs- apostes per ells.

Segons l’estudi publicat recentment pel Ministeri d’Agricultura, Pesca i Alimentació sobre Estadístiques de Producció Ecològica 2017, prop de 1.000 bodegues produeixen ja vi eclògic a Espanya, que compta amb 106.897ha de vinyes ecològiques.

Per zones, Castilla La Mancha és que compta amb més hectàrees de vinya ecològica, 56.697ha, encara que suposa només un 11,9% del total de superfície de vinya de la comunitat. Li segueix Catalunya molt de lluny amb 14.877ha, un 27,1% del total de superfície, i Murcia, amb 12.250ha, un 51,5% del total de superfície dedicat a la vinya.

Totes les zones vitivinícoles han experimentat un important creixement en els darrers 10 anys, demostrant-se així la tendència a l’alça dels vins ecològics. Pel que fa a les bodegues, el rànquing ho encapçala Catalunya, que compta amb 205 empreses (entre bodegues i embotelladores de vins i caves) que ja elaboren vins ecològics, seguida per Castilla La Mancha (193) i la Comunitat Valenciana amb 108 empreses.