FERRAN VILA, MILLOR SOMMELIER DE CATALUNYA 2018

Comments off 958 Views0


El pasat dilluns 25 de juny es va celebrar en el restaurant La Boscana (Bellvís, Lleida) una nova edició de la Nit del Sommelier, una gala on l’Associació Catalana de Sommeliers fa entrega del títol al Millor Sommelier de Catalunya. 

I el guanyador d’aquesta edició 2018 ha estat Ferran Vila, sommelier del restaurant A Tempo, un bistrot situat a Sant Julià de Ramis (Girona), i que forma part del conjunt de propostes gastronòmiques de l’arxiconegut Jordi Cruz.

Vila agafa el relleu de l’Audrey Doré i, juntament amb els altres dos finalistes, Anna Casabona, del Celler de Capçanes, i Marc Tarés, del restaurant V-Enology, seran els encarregats de representar a Catalunya l’any vinent a l’edició del concurs a nivell estatal.

Ferran Vila, Millor Sommelier de Catalunya 2018

A més del títol al Millor Sommelier, durant la gala es va fer entrega també d’altres guardons que premien les trajectòries de professionals lligats al món del vi. Així, Toni Coca i Fitó va ser premiat com el Millor Enòleg; Sarah Jane Evans, Master of Wine, com a Millor Comunicadora; Quim Vila, de Vila Viniteca, va rebre el premi a la Millor Trajectòria; Masia Can Calopa a la Millor Iniciativa; i La Vinyeta, de la DO Empordà, al Millor Celler. El premi al Soci d’Honor va ser per a Juan Muñoz.

El guanyador, així com els altres 13 aspirants es van enfrontar al llarg del dia a diverses proves teòriques i pràctiques per a demostrar els seus coneixements sobre el món del vi a nivell nacional i internacional. Tests gràfics, tastos de vi, revisió de cartes, decantació o proves d’idiomes van ser alguns dels reptes que van haver de superar per aconseguir el títol.

El jurat del premi va estar compost per professionals de renom com Carles Aymerich, Millor Sommelier Català 2008 i 2009; Josep Pelegrín, Millor Sommelier Català 2015 i Millor Sommelier Espanyol 2016; Dani Martínez, Millor Sommelier Català 2016; Audrey Doré, Millor Sommelier 2017; Ana Vicens, Presidenta de l’Associació de Sommeliers de Catalunya; Nan Ferreres, Directora del CETT (Escola de Turisme, Hostaleria i Gastronomia); Jaume Gaspà, membre de l’ACS; Jordi Bort, d’Euroselecció – Riedel; i Pere Bonet, president de la DO Cava.