GRUPO PESQUERA, EL SOMNI VINÍCOLA D’ALEJANDRO FERNÁNDEZ

Comments off 349 Views0


Els més de 40 anys que porta fent vins Alejandro Fernández són la prova fefaent que els somnis es compleixen. Des de molt jove, Alejandro Fernández elaborava vi juntament amb la seva família, mentre anava alimentant el somni de tenir un dia el seu propi celler. Va haver d’esperar fins a la dècada dels 70 per veure complert el seu somni en forma de cup de pedra del segle XVI on es portava a terme gairebé tot el procés.

Aquell petit cup de pedra va anar creixent fins a convertir-se en els quatre cellers que avui componen el Grupo Pesquera, el llegat vinícola d’Alejandro Fernández: Tinto Pesquera, Condado de Haza, El Vínculo i Dehesa La Granja. Un conglomerat vinícola molt lligat a la seva terra, Pesquera del Duero (Valladolid), tal com queda reflectit en la imatge de marca del grup, amb l’Arc i la Torre clàssics dels vins Tinto Pesquera.

Tinto Pesquera Reserva 2012

Alejandro Fernández ha estat considerat sempre un revolucionari en l’elaboració de vins a la Ribera del Duero. Uns vins amb unes senyes d’identitat passen per la qualitat i la conjunció perfecta entre tradició i modernitat.

És el cas del seu Tinto Pesquera Reserva 2012, un 100% Tempranillo de color bordeus, intens i fruital en nas, i molt elegant en boca. Uns tanins ben arrodonits i una acidesa perfecta li donen a aquest vi la seva característica frescor i vivor, i li atorguen un final intens i llarg.

Perfecte per acompanyar carns estofades o un corder asat, és recomanable decantar-lo 30 minuts abans de prende’l perquè s’oxigeni bé després dels seus 24 mesos en bóta de roure americà i 12 més de repós en ampolla. Sense dubte l’espera valdrà la pena.