‘LES MASIES DE POBLET’, D’ABADIA DE POBLET

Comments off 280 Views0


Les Masies de Poblet és un vi negre elaborat a base de Pinot Noir i emparat sota la Denominació d’Origen Conca de Barberà.

És un vi de producció molt limitada i elaborat de manera artesanal amb la particularitat que només s’elabora en aquelles anyades en què el raïm aconsegueix la maduresa idònia. Es vinifica en acer inoxidable per passar després per fermentació malolàctica i la posterior criança de dotze mesos en bótes de roure francés. A l’hora de ser embotellat es fa sense filtratge previ.

Pel que fa a la nota de tast, és un vi de color cirera. En nas presenta aromes de maduixes silvestres, pebre negre, sotabosc i restes de brases. En boca és fresc i de tacte sedós. Amb una molt bona acidesa, resulta un vi sucós, especiat, una mica salí i de frescor balsàmic.

I a l’hora de maridar-lo? Doncs resulta perfecte per acompanyar estofats de vedella o plats a base de bolets silvestres.

 

Sobre la bodega

Abadia de Poblet va ser construïda l’any 2000 al costat del Monestir de Poblet, un monestir de monjos cistercencs que segueixen la Regla de Sant Benet des de la seva fundació en 1150. Pertanyent al grup Codorníu Raventós, és un celler expert en el raïm Pinot Noir, així com pioner en el seu cultiu a Catalunya. La seva situació geogràfica fa del seu terreny un espai immillorable per al cultiu d’aquest raïm, de producció molt limitada i totalment artesanal, que dóna lloc a uns vins excepcionals, emparats sota la Denominació d’Origen Conca de Barberà.