PREMIS CARTAVÍ 2019

Comments off 228 Views0


Aquesta setmana se celebrava al Palau Reial de Pedralbes de Barcelona la novena edició dels Premis Cartaví. Uns guardons que entre l’Associació Vinícola Catalana a i que tenen com a objectiu distingir aquells restaurants de Catalunya que s’esforcen a defensar i promocionar els vins emparats sota les 11 denominacions d’origen vinícoles catalanes.

Els premis compten amb 3 categories: la C per a restaurants amb menús fins a 20€; la B per a aquells que estan entre els 20€ i els 40€; i l’A per als restaurants de més de 40€. Els guardons es classifiquen per demarcacions, a més de fer una excepció amb la ciutat de Barcelona. També es fa entrega d’un premi especial, que enguany ha estat per a la Bullipèdia del Vi.

Els premiats d’aquesta edició han estat:

Barcelona Ciutat

Categoria A: Sergi de Meià

Categoria B: Restaurant La Clara

Categoria C: El Tros Vall Llach

 

Província de Barcelona

Categoria A: Restaurant L’Ó, Sant Fruitós de Bages

Categoria B: El Cigró dOr, Vilafranca del Penedès

Categoria C: La Gurmeteria, Terrassa

 

Província de Girona  

Categoria A: Vicus, Pals

Categoria B: Es Baluard, Cadaqués

Categoria C: Macabeu, Palamós

 

Província de Lleida

Categoria A: La Boscana, Bellvís

Categoria B: Cal Xirricló, Balaguer

Categoria C: Ca lAgustina, Preixens

 

Província de Tarragona

Categoria A: Villa Retiro, Xerta

Categoria B: LHostal Sport, Falset

Categoria C: Calaix de Sastre, Falset

 

L’Associació Vinícola Catalana organitza anualment aquests premis amb l’objectiu de fomentar la presència de vi català a les cartes dels restaurants ubicats a Catalunya, així com per promocionar el coneixement dels vins elaborats en les zones vitivinícoles catalanes tant entre els professionals de la restauració i la sumilleria, com entre els consumidors.