PREPAREM PAS A PAS UN GELAT DE VI

Comments off 656 Views0


Avui ens atrevim amb una recepta que aparentment podria semblar dificultosa però que en el fons és ràpida i senzilla. A més, és perfecta per aquests dies d’estiu tan calorosos: un gelat de vi negre o blanc, el que prefereixis, ja que els passos són gairebé idèntics.

Per preparar el gelat, pots usar el vi que més et vingui de gust. Això sí, tingues en compte que necessitaràs una ampolla sencera per elaborar la recepta. Per els que tingueu dubtes, el gelat no portarà gens d’alcohol, ara descobrireu perquè. Comencem!

Ingredients:

  • 750 ml de vi negre o blanc

  • 1 branca de canyella o pell de llimona/taronja /gotes vainilla

  • 400 ml de nata de rebosteria sense muntar

  • 250 ml de llet condensada

  1. En una olla, posa a bullir tot el contingut de l’ampolla de vi (750 ml). Si has optat per utilitzar un vi negre, afegeix una branqueta de canyella. En el cas de què hagis fet servir un vi blanc, pots afegir-li un tros de pell de llimona o taronja o inclús unes gotes de vainilla aromatitzada. Una vegada s’ha arribat a la temperatura de bullició, aparta-ho del foc i deixa que reposi. Retira la canyella o la pell del fruit i guarda el contingut en un altre recipient, si pot ser de vidre millor, per a què es refredi més ràpid. Deixa-ho en repòs a la nevera durant 24 hores.

 

  1. Utilitza un altre recipient per muntar 400 ml de nata amb el batidor i, sobretot, no posis sucre. Una vegada la tinguis al punt de neu, afegeix 250 ml de llet condensada i la reducció de vi que havíem refredat anteriorment.

 

  1. Barreja tots els ingredients bé i guarda el recipient al congelador durant un mínim de 4 hores. Si vols que el teu gelat tingui forma de polo, només has de bolcar el contingut en motlles individuals i col·locar al mig un palet de fusta.

 

  1. Presenta el teu gelat de vi amb alguna decoració per sorprendre encara més als teus convidats. Et recomanem que si has fet un gelat de vi negre, el decoris amb qualsevol fruit vermell com gerds, maduixes o amb una mica de menta fresca, o si és de vi blanc, amb alguns fruits cítrics com la llima, taronja o llimona.