TERRA DE FALANIS, VINS AMB INFLUÈNCIA DEL MEDITERRANI

Comments off 884 Views0


A l’any 2009 el celler Ànima Negra, que va néixer el 1994 a Mallorca, decideix crear una nova línia de vins amb la finalitat d’expressar unes característiques tècniques i conceptuals diferents a les que fins ara tenien.

Així va sorgir el projecte Terra de Falanis, d’unes vinyes que, pel seu caràcter, varietat i terrer no encaixaven amb els vins d’Ànima Negra, tot i que el concepte de treballar amb varietats autòctones i desenvolupar una viticultura natural seguia essent l’essència principal de tots dos.

Terra de Falanis, que rep el nom que l’historiador Miquel Barceló (Pereió) utilitzava per referir-se al seu pobre Felanitx, pretén que els seus vins siguin de caràcter mediterrani i per això no només tenen vins elaborats a Mallorca sinó que obren la possibilitat d’ampliar la gamma dels seus productes a altres zones amb influència del Mediterrani com Montsant o Costers del Segre. D’aquesta manera, Terra de Falanis engloba diferents comportaments d’una realitat afectada per el factor de la insularitat i continentalitat, per l’acció del vent i l’alçada, de l’amortiment tèrmic del mar i l’estrès tèrmic, etc.

Els vins Terra de Falanis intenten expressar els seus orígens i transmetre autenticitat, però sobretot, el que pretenen és no complicar al consumidor. Per això els seus vins són joves, afruitats, o en una paraula, són vins fàcils fets per gaudir, celebrar i compartir.

L’estètica de les seves etiquetes està en consonància amb el que es vol transmetre gràcies a les decoracions sofisticades de la imatge, creades per el dibuixant de còmics i guionista mallorquí, en Pere Joan, i a l’ús d’onomatopeies, que intenta ser un record als orígens i a la simplicitat del llenguatge imitant sons espontanis del nostre entorn.

Muac!, el primer vi de Terra de Falanis

Muac! és l’exemple del que Terra de Falanis vol expressar al consumidor, un vi de presentació desenfadada que és fàcilment reconeixible per el públic. Un negre amb criança de 7 mesos en botes de roure francès de la IGP Vi de la Terra de Mallorca format per les varietats de Callet, Mantonegro i Cabernet Sauvignon. Elaborat seguint els sistemes de cultiu tradicionals, és expressiu i presenta subtils aromes afruitats. En boca és equilibrat i fresc.