XIC VERMELL, EL NOU ROSAT D’AGUSTÍ TORELLÓ MATA

Comments off 1369 Views0


El celler Agustí Torelló Mata acaba de presentar un nou vi a base de Xarel·lo Vermell, una de les varietats més antigues i tradicionals del Penedès, i que ha començat a recuperar-se als darrers anys. Es tracta de Xic Vermell, un vi diferent i amb personalitat pròpia, però amb un clar arrelament al territori natural que defineix l’origen dels vins i caves de Torelló Mata, el Penedès.

Durant els darrers 5 anys, a Agustí Torelló Mata han estat treballant amb aquesta varietat autòctona, el Xarel·lo Vermell, que es caracteritza per tenir un gra rodó i gros, de pell gruixuda i d’un color rosat molt particular.

La sequera extrema del darrer any ha donat com a resultat un raïm d’acidesa elevada i una major concentració de sucres. La maceració del raïm en premsa durant hores li ha aportat complexitat, estructura, color i aroma, i la fermentació en dipòsit a temperatura controlada durant 3 setmanes, amb les pròpies lies, ha acabat de fer la resta.

El resultat final són 6.400 ampolles d’un vi diferent. Un vi pàl·lid treballat com un vi de criança. De color salmó transparent i amb reflexos taronges i rosats, és un vi d’aromes intenses que recorden a maduixes amb nata i a baies vermelles.

Estèticament, la imatge del xic es presenta en aquesta ocasió estirar, quasi com si estigués descansant, però amb l’alegria i la vitalitat del vi jove i fresc que representa.

A l’hora de seure a taula, Xic Vermell és ideal per acompanyar peixos blancs al forn, bolets, verdura, peixos blaus i carns blanques. En definitiva, un vi que uneix tradició i futur per conquistar els paladars de bon gust.