BERTSOLARI

VERMUT

bertsolari

BERTSOLARI

VERMUT

És un vi aromatizado preparat a força de vi, sucre, alcohol i una maceración de diferents botànics on destaca la artemisia o ajenjo, donant com resultat un característic sabor dolç, amarg i aromàtic, tan benvolgut per prendre en còctel o en aperitiu.
Vermú o vermut en castellà, Vermouth en francès, són l’accepció de wermut, paraula alemanya per denominar al ajenjo.
Aquesta classe de beguda té els seus orígens en Hipócrates, metge de l’antiguitat, qui va inventar el “vi hipocrático” ( mescla de vi amb flors de ajenjo, entre altres). En el s. XVI adopta en Bavaria el nom d’una planta denominada ajento o wermut. Durant el segle XVIII es posa de moda entre
la noblesa piemontesa i és aquí, a la frontera franc-italiana, on la producció del vermut es converteix en industrial, afegint molts més ingredients i espècies del llunyà Orient.
Amb el pas del temps la paraula ha adquirit sentit genèric per definir a l’aperitiu –qualsevol beguda amb unes tapes- prèvia al menjar. D’aquí ve l’expressió “anem a prendre el vermut” .

CARACTERISTICAS

cataluña

 icono-bodega

I TANT VINS

 ico-uva

40 BOTÁNICOS

 ico-cant

 75 CL

 

VERMUT

 

CRIANZA

 

CATALUÑA

 

VERMUT