Novetats

Tenim molt per explicar

CELEBRA CARNAVAL AMB ‘TRONAT’, EL NOSTRE VI MÉS BOIG

Comments off 1519 Views0

Aquest cap de setmana se celebra Carnaval, possiblement la festa més boja i divertida de tot l’any, i de la qual gaudeixen tant petits com grans.

També als que fem Aribau ens agrada aquesta festa i, com sempre, ens agrada celebrar-la rodejats dels nostres i brindant amb vi. I com acostuma a dir-se que hi ha un vi per a cada ocasió, estem convençuts de quin és el més adequat per a aquest cap de setmana: Tronat, el nostre vi tocat per la Tramuntana, i que trobareu en versió blanca o negra.

100% Garnatxa blanca o un cupatge de Merlot, Garnatxa i Carinyena. Un blanc fresc, expressiu, perfumat i atrevit; o un vi negre harmoniós, magnànim i distingit. Així és Tronat, un vi que neix en les finques ubicades al peu del parc natural de L’Albera, en la part nord de l’Alt Empordà. Uns terrenys minerals i rocosos on la Tramuntana intensifica la seva força i descarrega intenses pluges.

Continue reading

EL CONSUM HABITUAL DE VI A ESPANYA SE SITUA EN EL 72%

Comments off 1817 Views0

Sembla que el vi, aquest ben tan preuat des del punt de vista gastronòmic i cultural, va fent-se cada vegada més fort al mercat. Segons un estudi elaborat per Cork (iniciativa que agrupa a associacions i institucions del sector del suro a Espanya), el 72% dels espanyols assegura ser consumidor habitual de vi.

Els percentatges, això sí, varien en funció de la periodicitat en el consum. Segons l’informe mencionat (Hábitos de consumo de los españoles en el consumo de vinos y cavas), per al 70% dels espanyols el vi és una beguda de consum ocasional. El 24% assegura que només el consumeix els caps de setmana, i el 22% ho fa únicament de manera puntual, per exemple, en celebracions. El percentatge de gent que pren vi un o dos cops a la setmana és del 18%.

Continue reading

ELS VINS D’ARIBAU TORNEN AL CICLE GASTRONÒMIC ‘ELS OBLIDATS’

Comments off 1288 Views0

Aquest divendres 26 de gener arrenca de nou el cicle de sopars Els Oblidats al Museu Marítim de Barcelona. I Aribau tornarà a ser-hi present per acompanyar les propostes gastronòmiques del restaurant Norai.

Si en una primera ocasió La Descarada va ser la protagonista, aquesta vegada Aribau hi participa amb I Tant blanc, un garnatxa blanca de la Terra Alta per commemorar de pas la celebració del concurs internacional Grenaches du Monde que la DO Terra Alta acollirà el proper mes d’abril.

El cicle Els Oblidats és una activitat que organitza el Museu Marítim de Barcelona juntament amb el restaurant Norai, Cap a Mar (una petita empresa de Barcelona dedicada a la pesca de qualitat i proximitat) i la revista Cuina, i el seu objectiu és reivindicar el valor culinari de peixos propis del nostre litoral però que no és habitual trobar als mercats, ja sigui perquè tenen moltes espines, perquè no els sabem cuinar… A més, es recuperen receptes de la cuina marinera típica dels pescadors, qui sí que coneixen el valor culinari de les espècies que aquí es presenten.

Aquesta nova temporada arrenca demà divendres dia 26, amb un menú elaborat a base de mòllera, un peix blanc molt poc gras i de carn blanda i suau, que admet múltiples elaboracions gastronòmiques.

I per acompanyar aquesta delícia, res millor que el nostre I Tant blanc, un 100% garnatxa blanca amb tocs de fruita blanca com la pera, i d’os com el préssec o l’albercoc. És un vi que troba l’equilibri gràcies a la suavitat de la garnatxa i la salinitat que li aporta el terreny on es cultiven les vinyes. En definitiva, una proposta ideal per maridar un menú mariner com el que aquí es proposa.

QUINS FACTORS INFLUEIXEN A L’HORA DE FIXAR EL PREU D’UN VI?

Comments off 1319 Views0

És freqüent que, davant dues ampolles de vi aparentment iguals, ens preguntem per què hi ha 10€ de diferència entre una i l’altra. Aquells que tenen un coneixement més precís del vi ja saben que són molts els factors que determinen el preu d’una ampolla, però per a la gran majoria són conceptes, si no desconeguts, sí difícils de valorar.

A l’hora de tenir en compte aquests factors, el consumidor mitjà acostuma a pensar en paràmetres com el tipus de raïm o el packaging del vi (etiqueta, tap…). No obstant això, hi ha molts altres factors que s’han de tenir en compte, com qui fa el vi, l’esforç humà invertit en funció de l’orografia, el preu del raïm en aquella anyada…

Continue reading

CELLER RAIMAT. MÉS DE 100 ANYS INNOVANT

Comments off 4110 Views0

Raimat és el resultat del somni d’una família que, fa més d’un segle, va decidir donar vida a unes terres que eren considerades un desert inert. La seva història es remunta a 1914, quan Manuel Raventós i Doménech, propietari de Codorníu, adquireix unes terres àrides i infèrtils i les converteix en un mar de vinyes.

Es van construir llavors més de 100 quilòmetres de séquies per portar l’aigua del Canal d’Aragó fins a la finca, i aconseguir així que aquelles desèrtiques terres tornessin a ser fèrtils. A més, la família va construir també la primera i única colònia vitivinícola d’Europa: més de 100 cases per als treballadors i les seves famílies, magatzems, una església, una escola… en definitiva, totes les infraestructures necessàries per donar vida a una zona que, fins a aquell moment, tan sols albergava un vell castell en runes, originari de l’Edat Mitjana, i que actualment és patrimoni de la bodega.

Continue reading

2017, UN BON ANY PER AL VI AMB DO A ESPANYA

Comments off 1393 Views0

Ara que arrenca un nou any és bon moment per fer balanç d’allò que ens ha deixat el passat. I pel que fa al món del vi, podríem dir que no ha estat un mal any, especialment per al vi amb denominació d’origen.

Segons les dades ofertes per l’Observatorio Español del Mercado del Vino (OEMV), durant el primer semestre de 2017, les vendes de vi amb DO van representar el 73% de la facturació total del vi a Espanya, la qual xifra suposa un 47,4% del volum total de vi venut en el mercat interior.

Continue reading

A L’ÚLTIM SOPAR DE L’ANY, BRINDA AMB ARIBAU

Comments off 1517 Views0

A punt estem de tancar un any més. 2017 se’n va i arriba el moment de donar la benvinguda al 2018, un any que esperem que vingui carregat de tot el millor per a vosaltres i els vostres. I com a Aribau pensem que no hi ha millor manera d’entrar en un any nou que brindant, hem decidit proposar-vos una selecció dels nostres vins per acompanyar-vos en una nit tan especial.

Arranquem amb un vermut: Musugorri per tothom!

Perquè ens agrada com a vermut i perquè ens agrada com a projecte. Musugorri ens ha donat infinitat d’alegries des que va veure el llum, i aquest any, a més, hem fet entrega del nostre primer xec solidari, amb tota la felicitat que això comporta. I com que volem que aquesta felicitat sigui extensiva a tots vosaltres, us proposem que comenceu l’últim sopar de l’any brindant amb ell. Un vermut que s’elabora de manera tradicional i 100% natural, i que resulta equilibrat i persistent gràcies a la seva suau amargor i el seu delicat sabor. Un vermut perfecte per anar obrint boca abans de seure a taula.

Continue reading

T’HA TOCAT LA LOTERIA? BRINDA AMB UN CAVA EXCEPCIONAL

Comments off 1348 Views0

Demà és el gran dia. Sí, un gran dia que serveix d’avantsala del Nadal i que, en major o menor mida, farà que la vida d’uns quants afortunats canviï. El Sorteig de la Loteria de Nadal és un d’aquells moments que fan que aquest mes de desembre sigui dels més especials de l’any.

Tant és així que aquest any fins i tot ens ha visitat una extraterrestre que, després de passejar-se per Madrid en aquestes dates, ha decidit quedar-s’hi a viure entre nosaltres. I no és d’estranyar: també a ella l’ha tocat la loteria. La pregunta és si, en el seu cas, parlem d’una loteria econòmica o més aviat emocional…

Continue reading

10 REGALS PER A AMANTS DEL VI

Comments off 4908 Views0

Ja és aquí de nou el Nadal, amb els seus torrons, la seva loteria, els seus grans àpats i, és clar, l’estrès dels regals. Però no et preocupis que aquest any et tornarem a donar un cop de mà amb aquest tema o, almenys, intentarem ajudar-te a escollir regal per als winelovers de la família. I, és clar, per a tu, que segur que tu també t’enamores de més d’una d’aquestes propostes. Som-hi!

1- Quadre per a surosUn d’aquests regals per a nostàlgics als quals els agrada col·leccionar records. Amb aquest quadre per a suros podran guardar-los i, a més, exposar-los. Fabricat en fusta i vidre, compta amb una obertura en la part superior per poder introduir els suros.

Continue reading

BODEGA NUVIANA, LA MÉS JOVE DE LA FAMÍLIA CORDORNÍU

Comments off 2731 Views0

Bodega Nuviana és una de les bodegues més recents del Grup Codorníu. Està situada a Belver de Cinca (Huesca), en la Finca San Miguel, una finca de 3,4 hectàrees amb unes excel·lents característiques climàtiques i de terroir per al desenvolupament d’unes vinyes de qualitat.

El nom de la bodega, Nuviana, procedeix de la paraula Novellana que, a la vegada, deriva de la paraula llatina Novelliam. Novellana, paraula rescatada del castellà antic, defineix el conjunt d’ocells que acaben de néixer. I això ens porta directament a la finca on està situada la bodega. I és que Finca San Miguel és un important refugi d’aus migratòries que, a més, està a punt de ser declarat Espai Natural d’Alt Interès Ecològic.

Continue reading