Novetats

Tenim molt per explicar

XIC VERMELL, EL NOU ROSAT D’AGUSTÍ TORELLÓ MATA

Comments off 3302 Views0

El celler Agustí Torelló Mata acaba de presentar un nou vi a base de Xarel·lo Vermell, una de les varietats més antigues i tradicionals del Penedès, i que ha començat a recuperar-se als darrers anys. Es tracta de Xic Vermell, un vi diferent i amb personalitat pròpia, però amb un clar arrelament al territori natural que defineix l’origen dels vins i caves de Torelló Mata, el Penedès.

Durant els darrers 5 anys, a Agustí Torelló Mata han estat treballant amb aquesta varietat autòctona, el Xarel·lo Vermell, que es caracteritza per tenir un gra rodó i gros, de pell gruixuda i d’un color rosat molt particular.

Continue reading

‘MUSUGORRI’, LA FELICITAT EN UN DONATIU

Comments off 1929 Views2

Aquesta setmana és molt especial per a tots els que formem part de l’equip d’Aribau. I la raó no és per menys: el nostre projecte Musugorri ha fet entrega del seu primer donatiu, raó per la qual va néixer i que ens ha fet créixer a tots amb ell.

Per a aquells que no conegueu el projecte, Musugorri és un vermut que va néixer amb un fi solidari: ajudar a totes aquelles associacions de familiars lligades a l’Hospital de Sant Joan de Déu de Barcelona que treballen per aconseguir fons que els permetin investigar en la lluita contra el càncer infantil.

Per a nosaltres, Musugorri és molt més que un vermut. Musugorri és il·lusió i és entusiasme. És col·laboració, solidaritat i ajuda. És donar suport a aquells que no ho necessitin, com és el cas de l’Associació contra el Rabdomiosarcoma, que ha estat la primera a rebre aquest donatiu de 2.000€ que esperem que serveixi per omplir d’il·lusió i optimisme a tots aquells que formen part de l’associació, començant per la Laura Abella, la fundadora, qui un dia va veure com la seva petita Cristina se n’anava per la falta d’estudis sobre la recaiguda del càncer Rabdomiosarcoma. Laura va decidir en aquell moment crear la fundació perquè cap altre nen hagués de passar pel que va passar la seva, i des de llavors, l’any 2015, no ha parat ni un sol dia de buscar ajuda per a la seva fundació.

Per a tots els que formem part d’Aribau és un orgull lligar-nos amb la Laura i la seva associació, i poder posar el nostre granet de sorra perquè una lluita com la seva, tan dura i a la vegada tan plena de vitalitat, arriba el més lluny possible.

I encara amb el somriure a la boca i el cor ple d’emocions, ens posem mans a l’obra perquè el projecte continuï el seu camí, i l’any vinent puguem tornar a fer entrega d’un altre donatiu. 2018 serà l’any en què unirem esforços al de l’Associació Or, que lluita per millorar els tractaments i les diagnosis a través de la investigació de la Histiocitosi a les cèl·lules de Langerhans, així com d’altres malalties poc habituals lligades al càncer infantil. Fernando Gotz i Daniela Sammarruco, pares del petit gran valent Eyal, i Marta Formoso, són els fundadors d’aquesta associació que treballa per recaptar fons i perquè totes les famílies que caminen al seu costat, lluitant per la cura d’aquesta malaltia, tinguin suport i un lloc a on recórrer quan més ho necessitin.

Esperem que la nostra petita ajuda els pugui servir de molt a tots aquells que es deixen la pell per causes com aquestes. Ells, els nens i les famílies, s’ho mereixen tot, i des d’Aribau no el deixarem anar. Des d’aquí us animem perquè tots aquells que pugueu, els ajudeu en la mida de les vostres possibilitats, perquè no hi ha res que faci més feliç que saber que contribueixes a fer que un nen pugui viure la vida que mereix. Sense dubte, a Aribau, avui som una mica més feliços.

A les imatges, d’esquerra a dreta, Laura Abella, Associació contra el Rabdomiosarcoma; Maribel Martín, creadora del projecte Musugorri; Emma Perrier, Obra Social i Infància Sant Joan de Déu; Mariana González, administradora d’Aribau; i Fernando Gotz, responsable de l’Associació Or. 

ENS POSEM MARINERS PER TASTAR ‘I TANT ROSAT’

Comments off 1393 Views1

L’estiu ja és aquí. És un fet constatable. I més enllà dels maldecaps propis de la calor, són dies que ve de gust apropar-se al mar i menjar-se un bon arròs acompanyat amb un bon vi fresquet.

Els rosats, que també estan en plena expansió, són una alternativa als blancs que no està gens malament. Així doncs, com aquest cap de setmana tot indica que serà de platja, us localitzem quatre locals de la costa catalana perquè pugueu gaudir d’I Tant Rosat.

Continue reading

LA DESCARADA MARIDA EL SOPAR DEDICAT A LA MOIXINA AL CICLE ‘ELS OBLIDATS’

Comments off 1846 Views1

El Museu Marítim de Barcelona, juntament amb Cap a Mar (una petita empresa de Barcelona dedicada a la pesca de qualitat i de proximitat) i la revista Cuinavan posar en marxa el passat mes de març un cicle de sopars mariners sota el títol Els Oblidats.

L’objectiu d’aquests sopars és reivindicar el valor culinari de peixos poc coneguts. Cada sopar té com a protagonista un tipus de peix que pot trobar-se al nostre litoral però que, per diverses raons (no sabem cuinar-los, tenen moltes espines, estan infravalorats…), no arriben ni als mercats ni a les nostres taules.

Continue reading

PAGOS DEL MONCAYO, UNA BODEGA SOSTENIBLE EN CAMPO DE BORJA

Comments off 1795 Views0

La bodega Pagos del Moncayo, que pertany a la Denominació d’Origen Campo de Borja, està situada als peus de la Serra del Moncayo (Aragó), una de les zones amb major diversitat en ecosistemes d’Europa.

Es tracta d’una bodega jove -compta amb 10 anys d’història- i que ja des del seu naixement va optar per una producció artesanal. Tota la feina a les vinyes, des de la poda fins a la verema, es realitza de manera manual. Han recuperat també la pràctica tradicional del trepitjat del raïm, una tècnica que ha demostrat ser més eficaç per aconseguir extreure tot el potencial qualitatiu del raïm. Aquesta feina artesanal és la que fa que Prados, els vins de la bodega, conservin tot el sabor d’aquesta terra.

Continue reading

‘I TANT’, UN VI FRUIT DE LA GARNATXA NEGRA DEL MONTSANT

Comments off 1846 Views2

De la família de I Tant Vins ja us hem parlat, tant del blanc com del rosat. Així doncs, ha arribat el torn d’I Tant, a seques. Un vi negre fruit de l’estupenda Garnatxa negra del Montsant, en la província de Tarragona.

La Garnatxa negra ha estat una d’aquestes varietats poc apreciades durant molt de tempss. No era considerada una varietat suficientment elegant, amb la qual cosa quedava relegada als vins a doll. Afortunadament els temps canvien, i avui en dia la Garnatxa ocupa el lloc que es mereix. I és que els vins negres elaborats a base de Garnatxa són vins molt afruitats, especiats i saborosos, amb cos i personalitat.

La Garnatxa negra amb la qual s’elabora I Tant creix als terrers argilencs dels Montsant, concretament en vinyes situades a la zona sud d’aquesta Denominació d’Origen. Aquesta situació geogràfica els garanteix les hores de sol necessàries per aconseguir el punt de maduració més òptim.

I Tant és un vi que presentar un color granat intens, amb certs tons violacis que es donen una idea de la vida d’aquest criança. Si provem d’olorar-lo, notarem una explosió aromàtica de fruits vermells, molt típics de la Garnatxa, així com uns tocs anisats que recorden al fonoll, una planta típica del sotabosc mediterrani.

Un cop en boca, el vi és afruitat, amb predomini de fruita vermella i una entrada suau i neta. És un vi amb certa dosi de cremositat que transmet aquesta sensació de plenitud que el fa rodó en boca.

I si parlem de maridatges, doncs el cert és que els vins elaborats a base de Garnatxa negra resulten ser vins bastant versàtils i per tant ens garanteixen un maridatge perfecte amb una gran quantitat de plats. Però per centrar-nos en uns quants, el binomi perfecte seria, és clar, amb la carn. Des d’un corder rostit fins a carns blanques amb salses potents, estofats… I ara que ja s’apropa el bon temps, I Tant és perfecte per maridar-lo amb carns vermelles a la barbacoa. Per a aquells que no siguin molt carnívors, els formatges i els arrossos són també una bona alternativa de maridatge.

Però si tu el que vols és innovar i posar-te internacional, prova d’acompanyar un bon sopar indi o àrab amb una copa d’I Tant. Segur que no et defraudarà. Salut!

ENATE, VI I ART

Comments off 3444 Views0

Bodegas Enate naixia el 1992 amb un propòsit clar: maridar enologia i art contemporani. Així com és impensable l’existència d’un celler sense vi, per als creadors d’Enate, l’art era l’essència mateixa de la seva identitat, i així ho vam plasmar en el seu projecte.

Avui dia, Enate és celler i museu. Amb més de 100 obres d’art originals de reconeguts pintors, és una de les pinacoteques més importants d’Espanya d’Art Contemporani, a més de ser única en la seva proposta d’art i vi. El celler és, en certa manera, un pont físic entre l’art de les vinyes i l’art de l’home.

Continue reading

5 CONCEPTES QUE ET FARAN PASSAR PER SER UN EXPERT EN VINS (II PART)

Comments off 3331 Views0

Fa unes setmanes parlàvem d’alguns d’aquells conceptes que convé conèixer sobre el món del vi per fer un pas endavant i aconseguir el títol d”Entès’, almenys entre els teus amics.

En aquell moment us parlàvem de termes com anyada o coupage, a més d’explicar-vos les diferències entre un vi jove, un criança i un reserva. Avui fem un pas més amb 5 conceptes nous perquè continueu en la vostra carrera cap a la categoria estrella enològica.

Continue reading

PLANS D’ÚLTIMA HORA PER SETMANA SANTA: DE RUTA ENOLÒGICA PER VIÑA POMAL

Comments off 1724 Views0

Si ets dels que encara no sap què farà per Setmana Santa, no desesperis! I, sobretot, no et sentis sol: no ets l’únic! Som molts els que deixem per última hora els plans per aquests dies, i molts el que ho fan pel plaer d’improvisar.

Siguis del grup que siguis, si no tens res pensat i t’agrada el vi, et suggerim una excursió enològica a La Rioja, i més concretament a Haro, la que podríem considerar la capital del vi d’aquesta comunitat.

Entre la múltiple oferta de cellers que trobaràs per la zona, et recomanarem una visita: Bodegas Bilbaínas, una de les vinyes més extenses de tota La Rioja. Els orígens d’aquest celler es remunten a 1859, quan Savignon Frères & Cie va arribar a Haro fugint de la fil·loxera, una plaga que va arrasar gran part de les vinyes a França. Va ser el 1901 quan el celler va adquirir el nom actual, fruit de la compra per part d’un grup d’empresaris de Bilbao.

Continue reading

‘I TANT ROSAT’, UN VI QUE FUIG DEL CONVENCIONAL

Comments off 1335 Views0

Els rosats han tingut fama sempre de ser els germans petits de la família dels vins. Ni són el negre amb caràcter, ni són un blanc afruitat, raó per la qual hi ha molta gent que no s’anima a tastar-los. Tanmateix, als darrers temps, els rosats han decidit plantar-se i demostrar que ells també són una molt bona elecció a l’hora de seure a taula.

I exactament per això neix I Tant Rosat, un vi de la família d’I Tant Vins, que ofereix tant la frescor del blanc com la personalitat d’un negre. Un vi 100% garnatxa de la Terra alta, però en versió rosada, amb un objectiu clar: que sigui suggestiu i agradable, un vi net i senzill, apte per a tots els públics i moments del dia.

Continue reading