Novetats

Tenim molt per explicar

EL SECTOR DEL VI A ESPANYA: 24.000 MILIONS D’EUROS I UN 2,4% DE L’OCUPACIÓ

Comments off 324 Views0

L’Organització Interprofessional del Vi d’Espanya (OIVE) acaba de presentar l’estudi Importància Econòmica i Social del Sector Vitivinícola a Espanya, elaborat per l’empresa AFI, Analistas Financieros Internacionals. I les xifres que es desprenen són prou importants com per a considerar el sector del vi com un motor fonamental per al desenvolupament del país.

Continue reading

‘PRADOS COLECCIÓN GARNACHA’, DE PAGOS DEL MONCAYO

Comments off 349 Views0

El negre varietal Prados Colección Garnacha forma part de la gamma de vins prèmium del celler Pagos del Moncayo, propietat de la família Aibar que, en una aposta clara per tornar als orígens, va construir el seu celler a les portes del Monestir de Veruela, bressol del vi al Campo de Borja i lloc que va veure néixer els primers vins de garnatxa, allà pel segle XIII.

Continue reading

LA PRÒXIMA SETMANA SE CELEBRA LA PRIMERA ‘SETMANA DEL VI CATALÀ’

Comments off 467 Views0

La pròxima setmana, del 9 al 15 de novembre, se celebra la primera edició de la Setmana del Vi Català, un esdeveniment que neix amb l’objectiu de promoure els vins que s’elaboren a Catalunya davant la impossibilitat -a conseqüència de la crisi sanitària- d’organitzar la tradicional Mostra de Vins i Caves, que se celebra cada any a Barcelona coincidint amb les festes de la Mercè.

Continue reading

TIPUS DE TAPS DE VI. AVANTATGES I INCONVENIENTS MÉS ENLLÀ DEL SURO

Comments off 574 Views0

Malgrat que el suro segueix sent el tap rei pel que fa al món del vi (encara avui dia suposa gairebé el 80% de la producció mundial), com comentàvem recentment, no sempre ha de ser la millor opció.

És per això que, al llarg dels darrers anys, han anat sorgint diferents tipus de taps que busquen fer-li la competència al suro, amb millor o pitjor sort. I és que el més important a l’hora d’escollir un tap -decisió que acostuma a ser un gest enològic a vegades, i d’altres més enfocant al màrqueting- és tenir en compte que el fonamental és que protegeixi la maduració del vi a l’ampolla.

Continue reading

BODEGAS BORSAO, DEL COOPERATIVISME A SER DELS PRINCIPALS PRODUCTORS DE GARNATXA DEL MÓN

Comments off 403 Views0

Bodegas Borsao té els seus orígens a finals dels anys 50, quan es va fundar la Cooperativa de Borja (Zaragoza). Però no és fins a l’any 1981 quan comencen a comercialitzar els seus propis vins, i deu anys després arribaran les primeres exportacions.

En 2001 entren nous aires amb la incorporació de les cooperatives de Pozuelo i Tabuenca, donant lloc a una nova societat: Bodegas Borsao.

Continue reading

LES DENOMINACIONS D’ORIGEN DEL VI CATALÀ JA TENEN EL SEU ESPOT

Comments off 391 Views0

Aquesta setmana s’ha presentat l’espot publicitari que les denominacions d’origen vinícoles catalanes han preparat per promocionar el consum dels seus vins. Un espot que s’emmarca dins la campanya conjunta Gaudeix del que és bo #ViCatalà, que les DO presentaven el passat mes de juliol en col·laboració amb l’INCAVI (Institut Català de la Vinya i el Vi).

Continue reading