SALTIMBANQUI SAUVIGNON

D.O. RUEDA

saltimbanqui

SALTIMBANQUI

D.O. RODA

Varietat. Sauvignon Blanc.
Vinyer. Més de 25 anys.
Verema. Mecànica.
Grau alcohòlic. 12,5 % VOL
Zona. DO Rueda.
Mètode de cultiu. Espatllera.
Producció: 5.000 ampolles.
Format d’ampolla. 750ml.

Viticultura

La varietat es va portar fa més de 40 anys a la zona, des de França. Els ceps estan situats en el Paratge del Camí ral i per les seves característiques, tant el tipus de racimo, com de vinya, es va adaptar de manera excepcional als terrers pedregosos. Posseeix un període vegetatiu curt i té fulla petita, pentagonal, racimos petits, molt compactes i bayas el·líptiques.
El clima és continental amb hiverns molt freds, pluges durant la primavera i la tardor i estius amb temperatures diürnes molt altes i descensos de fins a 20 ºC durant la nit. Aquesta marcada continentalidad fa que els raïms retinguin la seva acidesa i els compostos aromàtics que es desenvolupen durant el dia.
Elaboració
La verema es realitza mecànicament, a la nit i amb despalilladora integrada, al seu moment òptim de maduració. L’elaboració és meticulosa, amb una criomaceración, most aclarit per gravetat durant un dia. Fermentació a temperatura inferior a 15ºC en dipòsit d’acer inoxidable. Fermentació lenta per conservar al màxim les aromes .
Notes de tast
De color groc pàl·lid i centelleigs verdosos. Característiques aromes varietales com la llima, l’herba i les flors blanques. També mostra notes de fruita tropical, com la pinya i la fruita de la passió. En boca, mostra una acidesa que augmenta la sensació de frescor i accentua els seus sabors cítrics i tropicals. De cos mitjà, resulta fresc. Deixa en el paladar un agradable record floral i mineral
Recomanem servir-ho
Es recomana servir fred, entre 6 i 8 graus. Combinarà amb qualsevol tipus de mol·luscs, al natural o lleugerament cuinats; mariscs, com les gambes o el bou de mar o simplement amb un peix blanc a la planxa. També combina amb plats freds com el gaspatxo, la vichysoise o amanida de formatge de cabra.

CARACTERISTICAS

 icono-bodega

JAVIER SANZ

 ico-uva

100% SAUVIGNON BLANC

 ico-cant

 75 CL

 

BLANCO

 

JOVEN

 

CASTILLA LA MANCHA

 

D.O. RUEDA