25 ANYS DEL SECTOR ECOLÒGIC A CATALUNYA, AMB LA VINYA AL CAPDAVANT

Comments off 734 Views0


Aquest any es compleixen 25 anys de la creació del Consell Català de la Producció Ecològica per part del Departament d’Agricultura de la Generalitat de Catalunya. En aquests 25 anys, el sector ecològic ha anat creixent de manera exponencial, i la superfície certificada de producció ecològica s’ha multiplicat per 42, passant de les 5.000 hectàrees inicials a les 210.000 que hi ha en l’actualitat. Així mateix, el nombre d’operadors de productes ecològics ha crescut de 236 a 3.859.

Només en 2018, la superfície de producció ecològica va créixer un 5.02% respecte a l’any anterior. I de tota aquesta superfície, és la vinya la que s’emporta la part més gran, amb un 41% del terreny. Pel que fa a les empreses, dominen les empreses que es dediquen a la comercialització i distribució de productes ecològics amb un 16.95%, fet que prova la constant aposta del mercat interior pel consum d’aquest tipus de productes.

Pel que fa al vi, les empreses que es dediquen a l’elaboració i/o embotellament de vins, caves i escumosos representen el 17,56%, mentre que aquelles que es dediquen a la importació d’aquest tipus de productes suposen un 11,22% del total.

Des del Departament d’Agricultura asseguren que seguiran apostant per aquest tipus de cultiu per fer créixer encara més les produccions, així com el coneixement i el consum dels productes agroalimentaris ecològics com aposta clara per un futur més sostenible.