COM REFREDAR EL VI SENSE ALTERAR EL SEU SABOR

Comments off 1204 Views0


L’estiu ja és aquí. És un fet. I a sobre s’ha portat amb ell la primera onada de calor de la temporada. Davant les altes temperatures que estem tenint aquests dies, el més important és hidratar-se bé. Però a última hora del dia, quan volem relaxar-nos una estona, un vi és una bona alternativa.

‘És que amb la calor no em ve de gust prendre un vi’, és una frase bastant habitual per aquestes dates. O, com a molt, a la majoria els ve de gust només un vi blanc o rosat ben fresc. Però, què passa si arribem a casa i no tenim vi en la nevera? O si volem un vi negre però l’ampolla no està a la temperatura de servei adequada?

Existeixen alguns remeis ràpids i casers per poder sortir del pas sense que hagis de renunciar a la teva copa de vi. Aquí tens alguns.

La clàssica glaçonera amb gel 

No té cap misteri i és la millor manera perquè el vi es refredi ràpidament sense veure alterats ni el seu sabor ni les seves propietats. Amb gels i aigua molt freda, en uns 15 minuts el vi estarà llest per servir.

A més, si 15 minuts et semblen molt, és possible accelerar el procés. Només s’ha d’afegir una mica de sal a l’aigua i llest.

Tovallola humida o paper de cuina mullat 

Si et falten gels a casa, aquest mètode funciona igual de bé que l’anterior. Sigui amb una tovallola humida o amb una bona quantitat de paper de cuina mullat amb aigua, emboliques l’ampolla i en 15 minuts la tindràs llesta per prendre.

Per als menys puristes: amb gel 

Cada vegada hi ha més gent que opta per posar-li gel al vi igual que es fa amb moltes altres begudes. No cal dir que és la pitjor de les opcions ja que, en desfer-se, els gels aigualiran el vi i aquest perdrà completament les seves propietats.

Si t’agrada aquesta opció, però no vols que el vi s’aigualeixi, pots fer servir glaçons de silicona o fins i tot d’acer. També poden modificar una mica el sabor del vi pel contacte amb altres materials, però almenys mantindrà intactes la resta de propietats.

Per als més originals: raïm congelat 

Aquesta és l’opció més curiós i, a la vegada, segurament la més complica perquè implica una gestió prèvia. Es tracta de tenir raïm congelat per poder-lo fer servir com a glaçons. D’aquesta manera no s’ofega la beguda ni es modifica el seu sabor i, a més, quan t’acabis el vi, tindràs premi.