CONGELAR EL VI, LA MILLOR IDEA PER APROFITAR LES RESTES D’UNA AMPOLLA

Comments off 2262 Views1


Ara mateix, segur que hi ha uns quants sommeliers, enòlegs i amants del vi en general amb les mans al cap. Congelar el vi? Però quin sacrilegi és aquest?

Bé, que no s’espanti ningú, perquè es tracta d’una molt bona idea pensada precisament per no malgastar ni una sola gota de vi. La idea és molt senzilla: a tots ens ha passat alguna vegada que obres una ampolla de vi i acaba sobrant una mica. Que fem amb aquestes restes? Llançar-ho? Ni parlar-ne! Guardar l’ampolla oberta? Perdrà facultats. Llavors, què fem? És aquí on entra en joc la brillant idea de Karen, una blogger -i exestrella televisiva- canadenca.

vino-congelado-aribau-02Com ella mateixa explica al seu blog, l’encanta cuinar amb vi, però és clar, gran part de les seves receptes només necessiten una petita quantitat, per tant obrir una ampolla només per cuinar suposava un gran desaprofitament. En el seu cas, el pensament va ser: ‘vull vi per cuinar, però no vull obrir una ampolla sencera’. En el nostre és a la inversa: ja que he obert una ampolla i em sobrarà una miqueta, salvem-ho! I en això estem. Congelar el vi en les clàssiques safates de gel és l’opció perfecta per després tenir-ho disponible per cuinar.

Si et decideixes a fer-ho, hi ha dues coses que has de tenir en compte: primer, no t’espantis si veus que no s’ha congelat del tot. El vi, a diferència de l’aigua, no arriba a congelar-se al 100%, encara que sí que queda prou dur perquè puguis moure les safates sense problema, o fins i tot perquè els treguis d’aquestes i els guardis en una borsa de congelats. D’altra banda, és recomanable mesurar cada una de les porcions per assegurar-nos després que els glaçons tenen la quantitat de líquid que necessitem.

I dit això, á provar! Si algú s’anima, ja ens explicarà que tal… Ah! I a l’hora de decidir quin tipus de vi congelar, sense problema, qualsevol és apta per fer-ho, des dels blancs fins als escumosos.