QUALSEVOL MOMENT ÉS BUENO PER A GAUDIR D'UN APERITIU

L'estiu s'acosta, les bones temperatures, les ganes de copes amb els amics, de pícnic i de gaudir dels aperitius en companyia a l'aire lliure, però d'on ve aquest costum tan nostre de gaudir de l' aperitiu?

La història es remunta al segle V a.c. quan Hipócrates va idear una beguda de vi amb herbes i sabor d'absenta que emprava per a "obrir l'apetit" abans de menjar. Si bé, el costum social que tenim actualment arrelada de prendre una beguda i algun piscolabis per a acompanyar-la va sorgir a Itàlia en el segle XVIII. Va ser llavors quan Antonio Benedetto va inventar el vermut, la beguda estrella de l' aperitiu. A partir d'aquí, aquest costum es va estendre per França i Espanya, i altres països d'Europa.

Vermut, la beguda per excel·lència de l' aperitiu

Si hi ha una beguda estrella a l'hora de l' aperitivo, aquesta és el vermut. Ha guanyat tant de pes que fins i tot l' aperitiu ha passat a denominar-se popularment “El Vermut” (es triï per a beure vermut o no). Aquest destil·lat d'herbes va ser creat, com hem comentat, per Antonio Benedetto Carpano, donant lloc a la prestigiosa Carpano. El vermut vermell arriba a Espanya al voltant de la segona meitat del segle XIX, i Reus es converteix en centre neuràlgic d'aquesta beguda. Seguint amb les curiositats, el color vermellós del vermut (negre) és degut al caramel o xarop que se li afegeix que, al seu torn, aporta a la recepta un toc melós.

Aribau compta en el seu catàleg amb diverses propostes de vermut per a els aperitius del cap de setmana, entre ells nostres populars Bertsolari y Musugorri.

Les olives, el tentempié ideal per a l' aperitiu

Passant a l'apartat dels piscolabis, un dels snacks estrella per a acompanyar qualsevol beguda són les olives. N'hi ha de totes classes i amb diferents tipus d'adobats. Olivias té un projecte d' Olivias Originals, en el qual les olives procedeixen de Grècia i Àsia Menor, zones on les oliveres van començar a estendre's fa més 6.000 anys. Cal recordar que l'oliva, abans que formés part habitual dels nostres aperitius socials, era un aliment bàsic per al manteniment dels pagesos andalusos i extremenys del segle XIX i XX. Per a fer un homenatge a aquesta tradició, sorgeix la gamma Originals amb cinc varietats de producte.

L'oliva és un producte amb molt de joc, que permet incloure diferents matisos de sabor i de la qual podem trobar multitud de varietats: Gordal, Kalamata, Camamilla, Verdial… El xef Toni Morago va crear la gamma Olivias of the World amb la qual pretén transportar-nos a diferents regions del món degustant olives: el Japó, Mèxic, Marràqueix, La Pampa o Piemont.

Però hi ha vegades en les quals el clàssic no falla i que el que ens ve de gust és tornar a això de sempre. Tranquils, la gamma Olivias Classic és la varietat més tradicional, i compta amb olives farcides d'anxova, tipus cocktail, picants…

Com veieu, una àmplia varietat de sabors i tipus que s'adapten a tots els gustos. Digueu-nos, quin és vostre aperitiu preferit?

COMPARTEIX AQUESTA NOTÍCIA