I TANT 2016, MEDALLA D’OR AL CONCURS INTERNACIONAL GRENACHES DU MONDE

Comments off 1327 Views0


El passat mes d’abril es va celebrar a la Terra Alta la sisena edició del concurs internacional Grenaches du Monde, un certamen anual que premia els millors vins, en totes les categories (des de vins tranquils a escumosos, dolços, naturals…) elaborats amb les diferents varietats de garnatxa.

En l’edició d’enguany, hem estat d’enhorabona, i és que un dels vins de la família d’Aribau ha estat guardonat amb una Medalla d’Or: I Tant 2016, un negre amb Denominació d’Origen Montsant que no ha deixat indiferents als membres d’un jurat internacional compost per professionals i prescriptors del món del vi.

Però, què és el que fa tan especial al nostre I Tant? Doncs probablement la garnatxa, aquesta emblemàtica varietat que en els darrers temps sembla estar ressorgint amb molta força, també en la seva versió blanca, com és el cas dels vins de la Denominació d’Origen Terra Alta, seu del concurs enguany, i en la que s’emmarca la versió blanca del nostre I Tant.

I Tant negre és un vi amb cos i personalitat. De color granat intens i amb tons violacis, en nas provoca una explosió aromàtica de fruits vermells, molt típics de la garnatxa, així com tocs anisats que recorden al fonoll. En boca és afruitat, amb predomini de fruita vermella i una entra suau i neta. És, a més, un vi amb certa dosi de cremositat que transmet una sensació de plenitud en boca.

Per al maridatge, és ideal, és clar, per carns. Des de corder rostit fins a carns blanques en salsa o estofats. I si no ets carnívor, els formatges i arrossos també encaixen a la perfecció amb aquest Medalla d’Or. Salut!