IN MEMORIAM

Comments off 2026 Views2


La família ARIBAU està de dol.

Ens ha deixat el nostre company Jordi Gracia. Va pujar al tren sense tornada al qual tots estem destinats en aquesta vida.

Va partir del nostre costat el passat dia 11 de Setembre, com fent l’ullet, com per deixar ben clar quant estimava la seva terra. A partir d’ara, la celebració de la Diada tindrà per a nosaltres un doble sentit, un cert sabor agredolç.

A tots aquells que ens esteu fent arribar les vostres condolences, gestos d’afecte i de suport, sapigueu que les vostres paraules d’alè ens ajuden, ens reconforten i ens animen a seguir endavant. En nom de tota la família ARIBAU, moltes gràcies.

Quan pensem en el Jordi, una de les primeres paraules que ens venen a la ment és INCONDICIONAL. Des del primer minut. Des del primer segon! Pel que calgués i quan calgués. Es podria dir que tenia vocació de servir de pilar de suport a tots els que l’envoltaven. I en ARIBAU no som excepció. Sabia de tot. El seu gran currículum mostrava una formació acadèmica admirable per extensa i profunda. Dominava infinitat d’assumptes i temes, trobava solucions… Ha estat un veritable luxe poder comptar amb un col·laborador professional del seu calibre.

I per si l’aspecte professional fos poc, el temps compartir va acabar convertint la nostra relació amb ell en una forta i profunda amistat. Esdeveniments, celebracions, molts migdies de menú o “bocata”, projectes de futur, llargues converses, moments compartits. La seva família, el camí de Santiago, el Reiki, espiritualitat, pel·lícules, llibres… Amistosament li dèiem “Tío Gilito”, i els dies de liquidació de cobraments feia honor al seu sobrenom contant bitllets que després ordenava meticulosament abans de portar-los a ingressar al banc, en polits paquets, i amb tots el bitllets presentats en el mateix sentit.

Una altra paraula per descriure a Jordi és sense dubte BO. Bona persona. Bondat d’aquella que es tradueix en honestedat sense renúncia, en disponibilitat permanent, en emocions a flor de pell, en mirada clara i abraçada segura, en fidelitat a prova de bombes.

Jordi coneixia bé la fragilitat de la vida. “La vida et pot canviar en una collonésima de segon”, acostumava a dir. I vaja si ens ho ha demostrat! De la nit al dia ens ha canviat el nostre món. Ara ja tot té un gust diferent. I al mateix temps ens ha tornat a recordar com diferenciar l’important del superflu. A valorar cada minut, cada preciós minut que passem amb les persones que ens envolten.

Si ara comencéssim a lamentar-nos per no haver-lo apreciat suficientment en vida, mentiríem. Per fortuna sempre vam ser molt conscients del privilegi que suposava poder comptar amb la seva presència i la seva ajuda. Compartim la sensació de buit i orfandat amb tots aquells que l’han conegut i han tingut la immensa fortuna de compartir un espai de vida amb ell.

Però se’n va anar. Diuen que morir és com mudar-se, però a una casa encara més bella que aquesta. Nosaltres, des d’aquí, volem desitjar-li a Jordi BON CAMÍ. Sabem que reconeixerà la frase perquè l’haurà escoltat i pronunciat centenars de vegades en els seus recorreguts fins a Santiago.

També volem donar-li les GRÀCIES. Sentides des del més profund de l’ànima. La gratitud, com tots els sentiments nobles, no té fronteres. Confiem que Jordi, allà on sigui, pugui percebre-la.

Bon Camí, Jordi. Desplega les teves noves ales i navega tranquil. Sabrem mantenir el pavelló ben alt. No només ens has deixat tot en ordre, sinó que sabem que des de la teva nova llar ens continues ajudant. No et defraudarem. Bon Camí, Jordi.

Gràcies Jordi. El teu exemple i la teva saviesa ens fa millors. El teu record ens acompanyarà sempre. Gràcies Jordi, i fins a sempre.

Descansa en pau.

Mariana González