L’ASSOCIACIÓ ESPANYOLA DE PERIODISTES I ESCRIPTORS DEL VI ACTIVA UNA CAMPANYA PER DEMANAR QUE EL VI SIGUI DECLARAT BEGUDA NACIONAL D’ESPANYA

Comments off 1169 Views0


Després d’haver signat el manifest ‘Vi és Cultura’ on es proposa que es reconegui el vi com a “element cultural integrador de la societat” i se sol·licita a persones i institucions que se sumin en defensa de la cultura del vi i el seu consum conscient, moderat i responsable, l’Associació Espanyola de Periodistes i Escriptors del Vi (AEPEV) acaba de posar en marxa una campanya per demanar al Govern d’Espanya, així com als principals partits polítics amb representació al Parlament, que el vi sigui declarat Beguda Nacional d’Espanya.

L’AEPEV és una organització formada per periodistes, comunicadors, editors i escriptors units per la seva passió pel món vitivinícola, i al qual es dediquen des de l’exercici del periodisme, la crítica i l’escriptura per fer difusió del vi des de les seves múltiples facetes.

La campanya que ara posen en marxa s’inicia amb una recollida de signatures en la plataforma Change.org, mitjançant la qual s’espera aconseguir almenys 100.000 signatures. L’Associació té previst actualitzar cada dia les llistes amb el nom de les entitats que s’adhereixin a través de les seves xarxes socials per fer públics els suports amb què compten.

A partir d’ara, a més, amb la intenció de sumar més adeptes, voluntaris i col·laboradors de l’AEPEV assistiran a aquells actes que tinguin relació amb el món del vi per recollir signatures i informar del desenvolupament de la campanya a l’opinió pública.

Però, segons informen des de l’Associació, adherir-se a aquest manifest no és exclusiu per a consumidores de vi. També hi ha gent que defensa altres principis que justifiquen la campanya com ara els llocs de treball relacionats amb el sector o la relació societat-camp-poble-vi i la importància econòmica i social que representa l’enoturisme.