LA BODEGA RIOJANA FINCA VALPIEDRA, CANDIDATA A PATRIMONI DE LA HUMANITAT

Comments off 1452 Views0


La Rioja, País Basc i Navarra uneixen les seves forces per presentar una candidatura conjunta perquè la imatge de les seves vinyes a la tardor sigui considerada Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO.

Finca Valpiedra, la bodega de Familia Martínez Bujanda, forma part del grup de bodegues que esperen que les seves vinyes siguin reconegudes amb aquest guardó sota la candidatura ‘Paisatge cultural del vi i la vinya de La Rioja i Rioja Alabesa’.

I és que les estampes vermelles de les vinyes, amb les fulles caigudes formen quilomètrics tapissos només es pot trobar en aquest moment de l’any. En el cas de Finca Valpiedra, 80 hectàrees de mant vermell que poden admirar-se des del mirador, passejant entre les vinyes o fins i tot amb una visita i pícnic a la vora del riu Ebre.

Lauren Rosillo, Director Tècnic de les bodegues Familia Martínez Bujanda celebra la candidatura conjunta i és optimista pel que fa al desenllaç: “Comptem amb un paisatge inigualable dins el món vinícola, raó per la qual confiem en la labor conjunta de les tres administracions per aconseguir finalment aquest reconeixement més que merescut per les terres de Rioja. Si aconseguim ser reconeguts com a Patrimoni de la Humanitat, haurem guanyat una raó més perquè la gent vingui a visitar les nostres vinyes”.

Ara només queda esperar el veredicte de la UNESCO i confiar que aquest sigui positiu. Sense dubte, serà una gran notícia per a La Rioja i per al món del vi en general.