Maridatges frescos per a gaudir aquest estiu

La calor de l'estiu convida a gaudir de menjars lleugers i refrescants, com a amanides, mariscos, fruita… Per a tots aquests menjars, el vi és l'acompanyant perfecte per a realçar tots els matisos de sabor. A més, són opcions que podem gaudir en qualsevol lloc on ens trobem: platja, piscina, pícnic…

Maridatges per a les amanides d'estiu

Si hi ha una característica que defineix les amanides d'estiu és la seva frescor. Per norma, ingredients com a tomàquet, cogombre, alvocat o herbes aromàtiques solen ser un imprescindible en elles. Davant aquesta combinació, per a un maridatge d'estiu ideal, ens decantaríem per vins blancs o rosats, que aporten aquest punt refrescant que busquem.

Una bona opció de maridatge per a una amanida amb ingredients verds i un toc cítric seria el Saltimbanqui Sauvignon de Witty Wines. Un vi Sauvignon Blanc amb notes cítriques i herbàcies que, en boca, la seva acidesa augmenta la sensació de frescor que tant desitgem a l'estiu.

Si ens decantem per una amanida que també inclogui fruita i formatge de cabra, encertarem amb un vi rosat com el Mar Salada Rosat de Witty Wines. Un vi de color rosat intens, amb aromes de fruites vermelles que, en boca, és equilibrat amb una acidesa refrescant. Un excel·lent acompanyant per a les nostres amanides estiuenques.

Maridatges amb mariscos: la mar a la teva copa

Un producte com el marisc, amb el seu sabor delicat i la seva textura sucosa, mereix un vi que l'acompanyi sense enfosquir-lo. La clau del maridatge està a triar un vi blanc sec i fresc, el qual serà el complement perfecte en suavitat i potenciarà el sabor marítim. Un albarinyo ens encaixaria, però, posats a triar, us recomanem el Saltimbanqui Verdejo de Witty Wines. Un vi jove i brillant, amb notes vibrants de fruita exòtica, aromes florals i tocs d'anís i fonoll. Seco i amb una acidesa refrescant. Serà el complement ideal per a mariscos a la planxa o un ceviche.

Una altra opció assegurada de maridatge amb el marisc són els espumosos. El cava Mar Salada, un cava jove combinació de xarel·lo, macabeu i perellada, ens encaixarà a la perfecció amb productes de la mar com unes ostres, unes escopinyes, uns llagostins o uns musclos. Sens dubte, una explosió de mar en boca!

Fruita fresca, maridatge fresc

Les fruites estrella de la temporada estival, com el meló, la síndria, els albercocs o per què no, el mango, són una combinació de dolçor i suculència. Per això, hem de buscar un maridatge que no resti el seu sabor, sinó que sigui el complement perfecte a la seva dolçor.

Una bona opció per a maridar la fruita és el vi rosat de Witty Wines, I Tant. Un vi amb reflexos color rosa salmó i una nitidesa extraordinària, el qual ens transporta a través de les seves aromes a les vinyes que ho van conrear. Aromes minerals, procedents dels sòls calcaris de la DO Terra Alta, i notes a espècies com el pebre verd o a fruites vermelles. Sens dubte, un complement perfecte per a la fruita fresca de l'estiu.

Veiem, doncs, que a l'estiu, la clau de qualsevol maridatge està a triar vins frescos, lleugers i amb bona acidesa. Et convidem a experimentar i a descobrir els teus aparellaments favorits! Un maridatge perfecte pot transformar un simple menjar en una experiència inoblidable.

A punt per a brindar per un estiu ple de sabors i bons moments?

COMPARTEIX AQUESTA NOTÍCIA