Que els teus vins no perdin sabor. Com preservar-los correctament en els dies de calor?

Les altes temperatures de l'estiu són un factor molt important per a la preservació dels nostres vins. La calor contribueix al fet que s'acceleri l'oxidació i s'alterin els sabors. Per a poder preservar els vins de manera adequada, podem aplicar diferents trucs que ens ajudessin a mantenir la seva qualitat.

Idees per a refredar els vins de manera ràpida   

Per a poder assaborir els vins en la seva màxima expressió, és important que estiguin a la temperatura adequada. Si volem aconseguir un refredament ràpid, podem optar per una nevera portàtil o un refrigerador de gel reutilitzable. Aquestes dues opcions ens ajudaran a aconseguir la temperatura de servei que desitgem, de manera ràpida.

La nevera rígida i portàtil, ens serà aliada quan ens anem de pícnic, a la platja o fem qualsevol activitat fora de casa. En canvi, si volem consumir el vi en un menjar a casa, el refrigerador de gel ens serà suficient per a aconseguir la temperatura de servei que desitgem.

Preparar els vins abans de sortir de casa

Quin pla tens al cap? És important triar els vins en funció d'això i optar per referències que aguantin millor la calor. Els vins blancs i de menor graduació, són una bona opció. Així i tot, és convenient que, abans de sortir de casa, procurem que estiguin a la temperatura adequada. Opcions com a motxilles o termos amb compartiment per a gel ens ajudaran a mantenir fred el vi, encara que també és important evitar la seva exposició prolongada al sol o en el cotxe, si no està a l'ombra, ja que augmenta la temperatura ràpidament. Un últim consell a tenir en compte per a aquests plans en els quals transportem el vi, podem optar per ampolles que siguin robustes i amb un bon tancament.

Senyals d'alerta: el vi ens avisa del seu estat.  

Si no hem fet una preservació adequada, el vi sempre ens avisarà que no està al punt òptim amb alguns senyals. Si notem un canvi d'aromes, com, per exemple: oxidació, palla o poma cuita, aquest vi ja no està en bones condicions. Així mateix, sabors plans o excessivament amargs ens revelen que el vi no és correcte. Finalment, si notem una sensació calenta excessiva en la boca o una pèrdua d'acidesa, mal senyal: aquest vi no està bé.

Per sort, avui dia, comptem amb multitud d'opcions i recursos que ens ajudaran a preservar i gaudir del nostre vi preferit fora de casa, en qualsevol dels nostres plans d'estiu.

COMPARTEIX AQUESTA NOTÍCIA