‘TINTO PESQUERA CRIANZA’, DE BODEGAS TINTO PESQUERA

Comments off 1268 Views0


Tinto Pesquera Crianza 2015 és un 100% Tempranillo, provinent de vinyes que el Grupo Pesquera té al terme municipal de Roa (Burgos), i que es troben situades a una altitud de més de 811 metres.

Emparat sota la Denominació d’Origen Ribera del Duero, és un vi que s’elabora seguint el mètode tradicional, amb derrapat i posterior fermentació alcohòlica en dipòsits d’acer inoxidable. Després de passar 18 mesos en bóta de roure americà i 6 mesos més de repòs en ampolla, segueix evolucionant un cop embotellat, per tant es recomana decantar-ho 30 minuts abans de servir-lo.

D’aspecte net, és un vi d’un intens color robí. En nas s’aprecien aromes a fruites madures i balsàmiques, que donen pas a notes especiades provinents de l’envelliment en roure americà. En boca, és un vi carnós, amb una acidesa ben integrada i on destaca un taní rodó que proporciona un bon volum i persistència en boca. És en el postgust on s’aprecien també aromes a regalèssia.

Sense dubte, un vi perfecte per maridar amb tradicionals i potents plats de carn com ara rostits de corder, cua de bou o garrinet de llet, però també amb un bon formatge semicurat.

 

Sobre el celler 

Tinto Pesquera és un dels cellers que conformen el Grupo Pesquera, el legat vinícola d’Alejandro Fernández. Un conglomerat vinícola molt lligat a la terra del seu fundador, Pesquera del Duero, a Valladolid. A més de Tinto Pesquera, el grup està format pels cellers Condado de Haza, El Vínculo i Dehesa La Granja.