TRONAT BLANCO

D.O. EMPORDÀ

tronat_blanc_web_02

TRONAT BLANC

D.O. EMPORDÀ

Tocat per la Tramontana

Expressiu, perfumat, atrevit

Tronat neix de finques situades al peu de L’Albera, de terrenys pedregosos i minerals. La climatologia és pròpia de les vinyes del carrer de muntanya, on la Tramontana intensifica la seva força, i descàrrega bona part de les seves pluges, netejant tot el que troba al seu pas. Aquestes condicions afavoreixen el cultiu de l’agricultura ecològica, ajudant a la planta al fet que pugui evolucionar de forma natural, això sí, dins d’unes produccions molt petites, però d’alta qualitat.

VARIETATS

Varietat autòctona: 100% Garnacha blanca

ELABORACIÓ

La verema comença entre la primera i la segona setmana de setembre. S’agafa de matinada per afavorir que el raïm arribi al celler el més fresca possible, i així mantenir intactes totes les virtuts de la fruita. De les premsades suaus s’extreu el most flor que posteriorment fermenta en tancs d’acer inoxidable a temperatura controlada. La producció total es limita a 10.000 ampolles.

NOTA DE TAST

Color groc pàl·lid amb reflexos verdosos. Aromáticamente s’identifica la forta personalitat de la varietal. Intens, amb notes de fruites dolces i petits tocs florals. En boca és equilibrat, fresc i sedoso, mostrant-se com un vi atrevit, llarg, expressiu i tocat per la Tramontana.

CARACTERÍSTIQUES ANALÍTIQUES

Grau alcohòlic: 13 (% Vol.) – Acidesa total: 5,1 g/

CARACTERÍSTIQUES

cataluña

 icono-bodega

CELLER OLIVEDA

 ico-uva

100% GARNATXA BLANCA

 ico-cant

 75 CL

 

BLANC

 

JOVE

 

CATALUNYA

 

D.O. EMPORDÀ