Torna el vermut al sol

aribau vermut al sol

Ha arribat la primavera i és sinònim de dies més llargs, de la tornada del sol i de la temperatura ideal per a passar temps a l’aire lliure.

Com bons mediterranis, ens aferrem a moments de goig com aquest per a compartir-los amb amics i familiars. I la millor manera de fer-ho és ajuntar-se un dia de sol i bon temps per a fer l’aperitiu, que com ja sabem, s’ha popularitzat com fer el vermut. 

Una de les particularitats del moment vermut a Espanya és el seu horari, que difereix notablement del d’altres països europeus. Mentre que a llocs com Itàlia l’aperitiu sesol fer abans de sopar, a Espanya és habitual quedar abans del dinar. Terrasseta, solet, bona companyia, un vermut ben fet i, sobretot, ben fred, desperta la gana.

El clima temperat i els dies més llargs afavoreixen que el vermut es gaudeixi a l’aire lliure. No és només una qüestió de gust, sinó d’ambient: el murmuri de la gent, el soroll dels gots, l’aroma de les tapes i el plaer de deixar-se portar per la conversa sense presses.

Tot contribueix que el vermut de primavera no sigui només una beguda, sinó una experiència sensorial completa. Amb l'arribada del bon temps, el vermut es converteix en un símbol de goig i sociabilitat a l’espanyola. La primavera és el moment perfecte per a redescobrir aquesta tradició que, enfora de perdre’s, es reinventa i enforteix any rere any.

Al catàleg d’Aribau hi ha dos vermuts perfectes per un dia de sol. Per una banda, tenim el Bertsolariamb la seva visió complexa i gastronòmica d’aquesta beguda, llarg, intens i persistent. 

Per altra banda, el Musugorri, que en euskera significa “galtes vermelles”, aquestes que se’ns posen a tots quan prenem un bon vermut. A més, es tracta d’un producte solidari, ja que part dels beneficis de la seva venda van íntegrament destinats a alguna de les associacions que recapten fons per a la investigació de càncer infantil a l’Hospital Sant Pau.

Com ha de ser, l’aperitiu ha d’anar acompanyat d’un piscolabis senzill; alguna cosa àcida o salada que harmonitzi amb el gust herbaci i alguna cosa dolça del vermut. Aquí, els típics són clàssics i mai fallen. Unes patates, unes olives (us recomanem tastar l’àmplia varietat que ofereixen Olivias by Tast) i un bon fuet són perfectes. I si algun dia, es considera que és una ocasió una mica més especial, es poden afegir escopinyes, gildes, musclos o seitons en vinagre. 

Vivim en un món regit per tendències, modes i costums. Ara, la festa no és necessàriament de nit i l’època daurada del “tardeo” així ho indica. A més, el vermut pot ser, en molts casos, l’inici d’una gran tarda. I tu, ets fan de l’hora del vermut?

COMPARTEIX AQUESTA NOTÍCIA