BODEGA SIERRA NORTE, UNA APOSTA FERME PER LES VARIETATS MEDITERRÀNIES

Comments off 1371 Views0


Fundada en 1999, Bodega Sierra Norte té darrere, en realitat, la història de tres generacions familiars. El celler naixia lligat a una comarca, la d’Utiel-Requena, però les seves àrees de cultiu s’han anat estenent a altres zones properes com Albacete o Múrcia.

Actualment el celler compta amb una superfície de vinya de 340 hectàrees, que es reparteixen entre Camporrobles (València), La Roda (Albacete), Jumilla (Múrcia) i El Piós (Alacant), elaborant així vins que s’emmarquen en 5 denominacions d’origen: Utiel-Requena, Valencia, Alicante, Jumilla i Vinos de la Tierra de Castilla.

Però si hi ha alguna cosa que defineix Bodega Sierra Norte és la seva decidida aposta per les varietats autòctones mediterrànies com, per exemple, el Bobal, un raïm amb el qual fa anys que treballen i amb el qual el celler elabora alguns dels seus vins més emblemàtics com ara Pasión de Bobal.

Una altra de les característiques d’aquest celler és l’aposta pel cultiu ecològic, per compromís i per responsabilitat amb el medi ambient i també amb el consumidor. Aquesta és la raó per la qual compten també amb un departament de I+D+i, una línia constant de treball que porten a terme en parcel·les experimentals i al laboratori. Per a aquests processos són habituals les col·laboracions amb la Universitat de València. Sempre buscant la millora costant per oferir al consumidor els millors vins.

Mariluna, un blanc ecològic

Elaborat majoritàriament amb Verdejo, Mariluna és un vi fruit de l’agricultura ecològica que es practica en les vinyes on creix el raïm, on es treballa d’una forma equilibrada, respectuosa i sostenible.

De color groc palla, és un vi amb una alta intensitat aromàtica, amb notes de flor blanca, cítrics i albercoc. En boca és amable, amb un bon grau d’acidesa, complex i untuós, i amb un postgust llarg.

I a l’hora de maridar-lo? Doncs és ideal per prendre ben fresquet amb aperitius, peixos blancs, mariscos o formatges frescos. Salut!