Bodega Balbás, tradició i història des del segle XVIII

La història de Bodegas Balbás, emparada a la DO Ribera del Duero, es remunta a més de dos-cents anys al municipi de La Horra. Va ser el 1777 quan Abundio Balbás va començar a elaborar vins negres procedents de raïms de cultiu propi per a consum local. Després, sis generacions fins arribar al segle XXI amb Juan José Balbás, director general actualment.

La filosofia del celler és senzilla: segueixen els mètodes de treball dels seus avantpassats adaptant-los als mètodes actuals. Utilitzen tècniques de fa més de 200 anys juntament amb elements innovadors. A més, treballen amb el repte diari de desenvolupar noves tècniques per mantenir la qualitat de totes les etiquetes.

Els seus vins estan elaborats principalment amb Ull de llebre, varietat característica de Ribera del Duero. Tot i així, també compten amb altres varietats com Merlot o Cabernet Sauvignon. Els raïms són recol·lectats amb la màxima cura per mantenir les seves propietats, frescor i qualitat.

Utilitzen bótes de fusta de roure francès i americà seleccionades abans de la seva fabricació per controlar l'assecat i torrat. A més, tenen un ambient estable a l'interior de les sales de bótes. De fet, mantenen un estricte control diari de temperatura, llum i humitat.

A Bodegas Balbás cuiden tots els detalls del procés fins a l'acabat i poliment final en ampolla. El repòs en unes condicions òptimes és vital perquè a taula arribi un vi de la màxima qualitat.

El seu objectiu és superar-se dia rere dia per diferenciar-se de la resta de cellers i oferir la màxima qualitat a tots els seus vins. A Bodegas Balbás persegueixen que el consumidor final gaudeixi sempre d'un producte excel·lent.

COMPARTEIX AQUESTA NOTÍCIA

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin