BODEGAS LEGARIS. L’EXCEL·LÈNCIA A RIBERA DEL DUERO

Comments off 1643 Views0


Bodegas Legaris és sinònim de qualitat i excel·lència. Situada en plena zona productora de la Ribera del Duero, els seus vins són de perfil molt singular gràcies a processos enològics molt cuidats. Vins sòlids i ben estructurats, que presenten aromes complexos i paladars amplis i nets, sempre preservant les aromes afruitades, i conservant les característiques de les diferents varietats.

Les vinyes de Legaris compten amb una superfície total de quasi 100 hectàrees, en la seva major part de tempranillo i cabernet sauvignon. Per completar les seves pròpies vinyes, la bodega realitza una important feina de selecció de raïm entre les millors parcel·les dels proveïdors de la zona.

Un cop seleccionat la millor matèria primera de qualitat, es procedeix a l’elaboració del vi, intervenint-lo el menys possible, i cuidant el raïm mitjançant processos de vinificació meticulosos. I és que la filosofia enològica de Legaris passa perquè el vi expressi sempre el seu origen amb estructura, concentració i elegància.

Legaris Reserva

És el vi de referència de la bodega. Un 100% tempranillo que, després de passar 18 mesos en bóta de roure francès, compta amb 2 anys més d’envelliment en ampolla abans de sortir al mercat. Però, què és el que el fa més especial? Doncs que és un vi de producció limitada. I és que només s’elabora en anyades molt bones i excel·lents, quan s’obté un tempranillo molt madur.

Legaris Reserva és un vi potent i a la vegada complex i elegant. De color vermell picota molt intens, en nas presenta aromes de fruita negra madura barrejats amb fins matisos balsàmics i especiats. En boca és un vi potent i amb un llarg postgust, ideal per maridar amb carns vermelles rostides o a la brasa, guisats de caça i formatges curats.

Per recomanació de l’enòleg de la bodega, per apreciar millor les característiques organolèptiques d’aquest vi, s’aconsella la seva decantació 60 minuts abans de ser consumit, i servir-lo a 16ºC. Salut!