‘I TANT BRUT NATURE ROSAT’, L’ALTRE NOU CAVA D’I TANT VINS

Comments off 658 Views1


Fa uns dies aprofitàvem la castanyada per presentar-vos I Tant Cava Brut Nature Reserva, un dels dos nous caves de la família I Tant Vins. Avui us presentem el segon d’aquests caves: I Tant Brut Nature Rosat. 

Elaborat 100% amb la varietat Pinot Noir, és un cava amb una criança d’un mínim de 14 mesos. Per a la seva elaboració es porta a terme una maceració pel·licular del raïm durant 8 hores per extreure tot el color i l’aroma de les pells. Després ve una segona fermentació més lenta i curosa amb la qual es busca que el cava aconsegueixi una excel·lent criança sobre les seves mares.

El resultat és un cava amb un característic color cirera amb matisos salmó, amb una fina i brillant capa i un ampli rosari que formen la corona. En nas resulta ric en aromes a fruites silvestres com grosella i notes a lleugera criança que li atorguen un toc d’elegància.

Ja en boca,  I Tant Brut Nature Rosat és un cava de bombolla fina i persistent. Té una entrada lleugerament picant amb notes especiades que s’acompanyen amb una bona acidesa. És un cava elegant que deixa records torrats que el fan abundant i golós.

Sense dubte, I Tant Brut Nature Rosat serà el maridatge ideal per acompanyar qualsevol mena de pastisseria, i especialment pastissos elaborats a base de fruita. Però també resultarà un bon acompanyant per a plats saltats: adequat per a aperitius i canapès, o per a un sopar a base de marisc o sushi.