‘I TANT ROSAT’, UN VI QUE FUIG DEL CONVENCIONAL

Comments off 1693 Views0


Els rosats han tingut fama sempre de ser els germans petits de la família dels vins. Ni són el negre amb caràcter, ni són un blanc afruitat, raó per la qual hi ha molta gent que no s’anima a tastar-los. Tanmateix, als darrers temps, els rosats han decidit plantar-se i demostrar que ells també són una molt bona elecció a l’hora de seure a taula.

I exactament per això neix I Tant Rosat, un vi de la família d’I Tant Vins, que ofereix tant la frescor del blanc com la personalitat d’un negre. Un vi 100% garnatxa de la Terra alta, però en versió rosada, amb un objectiu clar: que sigui suggestiu i agradable, un vi net i senzill, apte per a tots els públics i moments del dia.

De color polpa de cirera, també es poden apreciar reflexos de color rosa salmó. I com és possible aconseguir aquest color tan suau i un vi tan lleuger si s’elabora amb garnatxa negra? Doncs la clau és al procés de maceració de la polpa del raïm amb el most. És un procés que dura molt poc per aconseguir extreure només la part fenòlica i no els tanins que donarien al vi una consistència i complexitat que ja no el faria apte per a tots els gustos.

Un altre punt peculiar a l’hora d’elaborar aquest vi han estat les aromes. I és que s’ha fugit de les típiques aromes a caramel de maduixa, tan habituals als vins rosats. A I Tant Rosat, les aromes s’associen amb l’expressió de la terra on es cultiven les vinyes. Aromes minerals que ens transporten als sòls calcaris de la comarca. També hi són presents aromes especiades i records a fruita vermella, tan característica de la garnatxa negra.

I és també aquesta fruita vermella la protagonista en boca, al mateix temps que tornen a tenir aquests records salins que ens apropen a la mineralitat de les pedres calcàries on creixen les vinyes. En definitiva, fruita i vivacitat, frescor i acidesa és el que aquest vi aconseguirà transmetre a tots aquells que s’animin a canviar de bàndol i decideixen apostar per un bon vi rosat.