‘KRIPTA’, UN PROJECTE PERSONAL FET CAVA

Comments off 2464 Views0


Quan Agustí Torelló Mata, fill de sastres i músics, es va introduir en el món del cava, era encara molt jove. Ja en aquella època tenia les coses clares. La passió per la seva professió el va convertir en pioner en el sector, inaugurant en 1953 el primer laboratori d’anàlisi de vins a Sant Sadurní d’Anoia, la capital del cava.

Gràcies a la dedicació de la família, l’empresa comença a elaborar els seus caves. Vins amb personalitat única i arrelats al territori. Respectuosos amb la terra i el clima, el procés i la tradició, i mantenint-se fidels a les varietats autòctones (Macabeu, Xarel·lo, Parellada i Trepat) tradicionals de la zona en que es troben, el Penedès.

Amb una incansable carrera en el món del cava, si hi ha una data clau en el calendari d’aquesta família, és l’any 1979. Després de 32 anys d’experiència, Agustí Torelló Mata decideix llavors posar en marxa el que passa per ser el seu projecte més personal: KRIPTA.

KRIPTA és un cava que procedeix de les millors vinyes velles del Penedès. Està elaborat a partir d’un cupatge de varietats de les millors parcel·les de Macabeu, Xarel·lo i Parellada, y després de 5 anys de llarga criança amb tap de suro, el bouquet resultant el situa entre els grans vins del món.

També el disseny de l’ampolla destaca per la seva originalitat: una ampolla que recorda a aquelles antigues àmfores romanes, cada vegada més utilitzades avui en dia en nous processos de fermentació i envelliment del vi. L’etiqueta, obra de l’escultor i pintor Rafael Bartolozzi, posa el toc d’elegància final a un cava que és l’emblema d’una casa històrica en el món del vi.