‘I TANT BLANC’, EL PRIMER D’UNA FAMÍLIA DE VINS ARRELATS AL TERRITORI

Comments off 1945 Views0


Sota el segell d’I Tant Vins es presenten una sèrie de vins amb un denominador comú, ser el reflex del paisatge vinícola català i estar elaborats únicament amb varietats autòctones. Vins arrelats al territori amb l’objectiu de posar en valor el pes de la terra i els vins de proximitat.

I Tant Blanc és un 100% Garnatxa blanca de la Terra Alta, una de les zones vinícoles més interessants i més en voga dels últims anys. La Garnatxa blanca és la varietat per excel·lència d’aquesta zona, la que millor s’adapta al territori i millor expressa la seva mediterraneïtat. Aquí, la Garnatxa blanca aconsegueix la seva màxima expressió, proporcionant als vins una acidesa molt particular i fàcilment identificable.

Just ara acaba de sortir la nova anyada d’I Tant Blanc, un vi que presenta un color groc de baixa intensitat on es barregen els tons color palla i algun reflex verdós. En apropar-lo al nas ja es detecta la intensitat i la mineralitat de la garnatxa blanca.

En boca, és fàcil trobar els tocs de fruita blanca com la pera, i el record de fruites de pinyol com el préssec i l’albercoc. Un vi que troba el seu equilibri en la suavitat pròpia de la garnatxa i la salinitat que li aporta la mineralitat del terreny en que es conreen les vinyes.

I, com sempre, el més important en tastar un vi nou és pensar amb què els maridarem. En el cas d’I Tant Blanc, pel tipus de varietat, i en ser un criança, és excel·lent per degustar-lo amb un bon arròs mar i muntanya, aus al forn o sardinetes marinades. I, és clar, és el vi ideal per acompanyar a la tradicional clotxa de la Terra Alta.