LA DESCARADA MARIDA EL SOPAR DEDICAT A LA MOIXINA AL CICLE ‘ELS OBLIDATS’

Comments off 1796 Views1


El Museu Marítim de Barcelona, juntament amb Cap a Mar (una petita empresa de Barcelona dedicada a la pesca de qualitat i de proximitat) i la revista Cuinavan posar en marxa el passat mes de març un cicle de sopars mariners sota el títol Els Oblidats.

L’objectiu d’aquests sopars és reivindicar el valor culinari de peixos poc coneguts. Cada sopar té com a protagonista un tipus de peix que pot trobar-se al nostre litoral però que, per diverses raons (no sabem cuinar-los, tenen moltes espines, estan infravalorats…), no arriben ni als mercats ni a les nostres taules.

Els sopars, que se celebren al restaurant Norai (el restaurant del Museu Marítim), ha tingut ja com a protagonistes en edicions anteriors a la bròtola, un tipus de lluç molt desconegut, i la rajada. Ahir va ser el torn de la bocanegra, un tipus de peix de la família dels taurons que, igual que passava amb el bacallà o l’arengada fa 60 anys, és considerat poc noble, pel que no acostuma a ser habitual trobar-lo a les cartes dels restaurants. La seva carn és blanca, de textura ferma i sense espines.

Seguint amb l’estil diferencial d’aquests sopars, aquí es recuperen receptes de la cuina marinera dels pescadors, els qui sí que coneixen aquest tipus de producte i els seus valors culinaris. Així, ahir els assistents al sopar van poder tastar degustar un menú elaborat a base de moixina, amb una brandada per començar, seguida d’un entrant de moixina en salsa romesco i un plat principal de fideus amb moixina.

La Descarada va ser el vi escollit per acompanyar aquest suculent menú. El nostre vi estrena anyada, i ho fa per la porta gran, amb certificació de producte ecològic. El maridatge d’ahir va ser tota una posada de llarg per a aquest DO Penedès elaborat amb Gewurztraminer, Moscatell i Sauvignon Blanc, i que, sense dubte, va ser el company ideal per a un menú autèntic i de proximitat.