LA IMPORTÀNCIA DELS SÍMBOLS DELS TAPS DE CAVA

Comments off 2085 Views0


Segurament molts de vosaltres, en obrir una ampolla de cava us haureu fixat que el tap té uns símbols dibuixats. Però, us heu preguntat alguna vegada què signifiquen?

Una estrella, un rectangle, un cercle o un triangle són les figures que podreu trobar-vos i aquestes fan referència directament al tipus de vi que trobarem a l’ampolla.

Però aquests símbols no són exclusius del cava, sinó dels vins escumosos en general. No oblidem que el cava és el més popular dels vins escumosos però no l’únic.

Els citats símbols es troben a la part inferior del suro i ens ajudaran a diferenciar com ha estat elaborat aquest vi escumós. Així, podem trobar:

  • Una estrella

Indica que el cava ha estat elaborat mitjançant el mètode tradicional, és a dir partint del vi base fins a arribar a la fase de degorjat.

  • Un rectangle

És un cava que no ha arribat a completar tot el procés del mètode tradicional, sinó que només ha estat dos mesos en repòs i no s’ha sotmès al procés de degorjat i extracció d’impureses.

  • Un cercle

El procés de fermentació del cava es realitza en grans tancs i d’allà passa directament a l’ampolla.

  • Un triangle

És un vi escumós que no s’elabora com un cava sinó que és un vi tradicional al qual se li afegeix gas carbònic de manera artificial per produir les bombolles.