LAS MORADAS DE SAN MARTÍN, UNA BODEGA QUE HOMENATJA LA LITERATURA

Comments off 905 Views0


Fundada en 1999, Las Moradas de San Martín és una bodega situada en plena Serra de Gredos, allà on la Comunitat de Madrid conflueix amb el nord de Toledo i el sud d’Àvila. Una terra que pel seu clima i els seus sòls especials permet elaborar vins de gran personalitat i qualitat.

La bodega es troba envoltada de vinyes centenàries de Garnatxa. Una extensió de 21 hectàrees a gairebé 900 metres d’altitud  envoltada de pinedes, alzines, ginebres i una gran varietat de plantes aromàtiques. Allà conviuen vinyes velles de Garnatxa amb noves plantacions de la mateixa varietat.

Com a particularitat destaca el fet que la bodega Las Moradas de San Martín és també un homenatge a la literatura, començant pel nom de la bodega, Las Moradas, títol del darrer llibre que va escriure Santa Teresa. I és que el vi d’aquesta zona és anomenat pels escriptors més importants del Segle d’Or espanyol. Aquest homenatge literari queda reflectit en les etiquetes de cada un dels vins, que mostren un extracte de la col·lecció de relats que diferents autors contemporanis han escrit per a la bodega.

És el cas d’Initio 2010. A la seva etiqueta podem llegir un fragment del relat literari de l’escriptora gallega Marta Rivera de la Cruz, a través del qual ens convida a conèixer aquesta fronterera zona vinícola. Initio 2010 és un vi elaborat a base de garnatxes de més de 60 anys. Vinyes cultivades de manera poc intervencionista que permeten elaborar un vi molt particular, amb un marcat caràcter mineral que se suavitza després amb el pas per bóta de roure.

Initio 2010 és un vi de color vermell picota, amb aromes de confitures de móres, prunes, flor del taronger, regalèssies, cacaus i una gran varietat de plantes aromàtiques silvestres. En boca es mostra viu, elegant, ampli i estructurat, amb una prolongada i profunda persistència, que el fa molt personal. A l’hora de maridar-lo és ideal per acompanyar tot tipus de carns, estofats i, és clar, un bon cocido madrileny.