LA CLAU QUE ENVELLEIX EL VI EN NOMÉS UN SEGON

Comments off 542 Views0


Sona a màgia: una clau que només introduint-la en una copa de vi aconsegueix envellir les seves característiques com si hagués passat un any, accentuant les seves propietats i sabor.

Es tracta de Clef du Vin (clau del vi), un invent de Peugeot Saveurs, la divisió de productes vitivinícoles i per a cuina de la firma automobilística, i, com és obvi, té un fonament eminentment científic.

En limitar el procés natural d’oxidació i accelerar-ho de manera extrema, aquesta eina científica de mesura simula el procés de maduració del vi en qüestió de segons. El funcionament és simple: se serveix una copa de vi, es tasta i s’estudien les seves propietats. A continuació, s’introdueix la punta de la clau del vi 1 o 2 segons en la copa i es torna a tastar per comprovar si està al gust. Aquest procés es pot repetir fins que es vagin accentuant més pronunciadament les característiques del vi i adquireixi el gust personal desitjat.

La clau del vi pot modificar l’estructura de qualsevol vi, ja sigui blanc, negre, rosat, escumós o vi dolç. A més, segons asseguren des de Peugeot, “al contrari del que la gent pot pensar, el vi més potent es tornarà més suau, ja la clau redueix naturalment el contingut acídic”.

La Clef du Vin, que té una mida de 15 centímetres (també hi ha una versió de butxaca de 5,7cm) i es ven per 30€ en botigues especialitzades en articles vinícoles, és sense dubte un invent curiós que des de la firma asseguren que canviarà la manera de pensar d’enòlegs i sumillers.