MAISON POMMERY, DELICADESA I VIVACITAT EN PLENA REGIÓ DE CHAMPAGNE

Comments off 365 Views0


Maison Pommery és una de les grans cases de Champagne. Amb una història centenària que arrenca amb la seva fundació en 1836, és en 1858, moment en què Louise Pommery assumeix el càrrec de cap de Pommery & Greno després de la mort del seu marit, quan comença la seva expansió basada en la màxima qualitat dels seus vins. Conscient de la importància de l’origen del raïm per a la qualitat dels seus vins, al llarg dels anys Madame Pommery es va anar fent amb les millors vinyes de tota la regió de Champagne.

I en plena expansió, i amb la voluntat d’aportar encara més qualitat a les seves elaboracions, decideix mudar-se a una zona on es combinaven les condicions òptimes per a la producció. Així, en juliol de 1868 Madame Pommery posa en marxa el que seria el projecte de construcció més gran del segle en Reims (França): la transformació de les pedreres de pissarra en cellers.

Per posar en marxa el projecte es van excavar, a 30 metres sota terra, 18 kilòmetres de galeries interconnectades formades per voltes de canó, convertint-les en una ciutat subterrània gegant, amb places, immenses escultures en baix relleu que accentuen la bellesa d’aquestes galeries grandioses, i unides al món exterior únicament a través d’una monumental escala de 116 graons.

Però no només l’interior de la Maison és sorprenent, també la seva arquitectura exterior és única. Madame Pommery va convidar als seus arquitectes a inspirar-se en l’estil isabelí, d’aires neogòtics, molt popular a Reims, amb les seves torres, merlets i llaços de maó vermell coberts amb una façana de color gris blavós.

Amb tot, Madame Pommery va ser el gran geni creatiu de la Maison, també en l’elaboració de xampanys. Ella va ser qui va crear el primer xampany Brut en 1874: Pommery Nature, que va suposar una fita comercial per a la Maison. Una dona en un món d’homes que va saber imprimir la seva personalitat als xampanys, i que ha deixat un llegat que han sabut perpetuar des de la Maison mantenint la puresa i la delicadesa dels seus vins.

Cuvée Louise 2004

Creat com a homenatge a Madame Pommery, Cuvée Louise és un vi pur que transmet l’experiència vitivinícola de la casa Pommery. El seu origen es troba en les vinyes d’Avize, Cramant i Aÿ, tres àrees de Grands Crus que són joies de la corona en la regió de Champagne.

De color groc amb subtils tocs verdosos, Cuvée Louise és un xampany intens en boca, intensitat que roman mentre es barreja amb sabors agradables de mantega, llevats i pasta d’ametlles. En nas, és un xampany ric, generós i sedós, amb notes de galleta, fruit de l’efecte dels llevats.

El millor homenatge a una gran dona que va saber posar en el mapa mundial i vinícola la Maison Pommery amb un estil basat en la delicadesa i l’elegància de les aromes més que en la seva força.