MERUM PRIORATI, PRIORAT EN ESTAT PUR

Comments off 409 Views0


El celler Merum Priorati es troba a Porrera, emmarcada dins de la Denominació d’Origen Qualificada Priorat. Les seves vinyes es distribueixen per 103 hectàrees repartides per tres finques, totes ubicades dins del terme municipal de Porrera. És per això que els seus vins són considerats Vins de Vila.

Els Vins de Vila, classificació creada l’any passat per la DOQ Priorat en el procés de reestructuració i definició dels seus vins, són aquells que tenen una tipicitat molt marcada, presentant diferències evidents respecte a altres zones de la mateixa DOQ. Així, els vins de Merum Priorati són considerats Vins de Vila perquè expressen els trets diferencials del microclima del municipi i els sòls que el caracteritzen.

L’essència del celler radica en les paraules que conformen el seu propi nom i que vindrien a significar Priorat en estat pur. El gentilici Priorati ens aferma a la realitat territorial, humana i històrica de la zona, mentre que el terme Merum reflexa la voluntat d’identificar-se amb uns orígens, una manera de fer i de ser que reafirma els valors de marca del celler: Respecte, Permanència, Resistència i Atracció.

Respecte pel territori i les persones que els conformen. Permanència en la voluntat de preservar unes tradicions i un saber fer. Resistència per treballar una terra difícil i extrema que dóna lloc al qualificatiu de viticultura heroica. I Atracció com la suma de tots aquests valors: el Priorat té un magnetisme que atrapa i emociona.

Les vinyes de Merum Priorati sobreviuen en un medi hostil i en circumstàncies adverses que fan que els ceps donin poc fruit però d’una qualitat excel·lent. A l’hora d’elaborar els seus vins, al celler aposten per una viticultura molt poc intervencionista en pro de l’excel·lència. L’objectiu és elaborar vins que tinguin un llarg recorregut, que evoquin sensacions i persisteixin en la memòria de qui els tasta.

Inici 2013

Elaborat amb un cupatge de garnatxa negra, carinyena, syrah i cabernet sauvignon, Inici s’envelleix en bótes de roure entre 8 i 12 mesos abans del cupatge i l’embotellat. Ni es filtra ni es clarifica, i cada ampolla evoluciona durant uns quants mesos més en el celler abans de sortir al mercat.

Inici 2013 és un vi de tonalitats brillants picota madura i pàl·lides irisacions daurades. En nas, destaca per una entrada fresca, afruitada i equilibrada. En canvi, en boca es mostra carnós gràcies a la bona estructura del taní madur. Es percep clarament el sabor de fruites vermelles silvestre com gerds i groselles, juntament amb certes notes anisades, i un postgust llarg i elegant.

A l’hora de maridar-lo, la seva frescor, així com la intensitat aromàtica, el fan perfecte per acompanyar una perdiu amb tòfones o bolets, magret d’ànec amb salsa de raïm i moniato, plats cuinats amb ous de corral, o una selecció de formatges artesans.