VIÑA BUJANDA, VINS DE TRADICIÓ DES DE 2009

Comments off 548 Views0


Viña Bujanda forma part del grup de cellers de la família Martínez Bujanda. Creada en 2009, Viña Bujanda és el projecte més personal de tots, ja que s’alça a Oyón, on el besavi Joaquín Martínez Bujanda va fundar el celler original i que ha donat lloc a aquesta saga de viticultors i cellerers, dels quals continue avui al capdavant del negoci la seva quarta i cinquena generació.

El celler compta amb 120 hectàrees repartides en 18 parcel·les de la Riola Alabesa i la Rioja Alta, i en elles es conreen únicament les varietats Tempranillo i Viura, totes dues molt representatives d’aquesta zona vitícola. Les vinyes són, a més, treballades sota criteris de viticultura sostenible, emprant matèria orgànica natural per fertilitzar-les i respectant les pràctiques poc intervencionistes heretades dels seus avantpassats.

 

Els Vins

A Viña Bujanda s’elaboren vins d’un marcat perfil tradicional, vins amb bon color i de grau mitjà que es caracteritzen fonamentalment per la seva elegància, sedositat i complexitat de matisos. D’entre tots els vins que s’elaboren, destaquen els més tradicionals, com són el Criança i el Reserva.

Viña Bujanda Reserva és un vi 100% Tempranillo i envellit en bóta de roure durant 24 mesos. De color púrpura brillant i cristal·lí, en nas és un vi elegant i complex amb notes de tabac i fusta, i records de mora, prunes en licor i aranyons.

Un cop en boca resulta fresc i elegant, molt llarg, i és perfecte per acompanyar formatges i carns, especialment carns vermelles, rostits i caça major.